Mukadimah Diriku


Nama aku Adib.. Lebih mesra dikenali ENCIK SABOLER.. KENAPE? Sebab aku kadang tak menyabor orang nye.. Tapi kalau hal biase biase, aku dapat la tahan sabo tu.. hehehe.. tapi kalau bab mencari pasal tu kadang tu, meletus jugak kesabaran aku tu.. hahahaha..

Okey la.. Ini kisah diri aku.. aku nie hidup berpindah randah dulu.. mase aku kecik dulu aku tinggal kat Johor dan lahir pon disana.. hidup pindah randah nie bukan pilihan ayah aku pon.. sebab ayah aku dulu merupakan seorang askar.. so ayah aku pon selalu la berpindah randah..

aku pernah tinggal di Perumahan Askar di Jalan Jelatik,Kuala Lumpur.. dan bersekolah di sane dari tadika hingge la darjah 3.. kemudian aku berpindah ke Negeri Sembilan.. dan bersekolah sehingge la aku abis form 5..

dan sekarang aku merupakan seorang Pelajar IPTA di Politeknik Muadzam Shah...
yang mengambil jurusan Programming... nak cakap pandai IT tue memang sorry la..
tapi kalu nak aku bantu In shaa Allah aku boleh bantu..

aku nie bukan pandai sangat pon beblogger nie.. ape yang aku pandai..MEREPEK 24 hours..
hahahaha.. tue yang aku selalu merepek tue..
walaupon aku nie kaki merepek.. tapi aku tak penah pon nak carik pasal dengan orang kan..
yela.. ada setengah orang kate aku berblogger nie sebab nak carik pasal dengan orang..
bukan tak ada, ada jer, berlambak kat blog aku ni. tapi tu dulu punye post.
Entry kenangan tapi malas nak buang. nanti kalau nak teringat punye pasal, aku bace la.
hahaha
.........

Review 2015:

Alhamdulillah abis sahaja belajar, aku dapat berkerja di sebuah syarikat bahagian Network.
Nak cakap aku ni reti bab network, sorry la.
Tapi Alhamdulillah. Practice make perfect.
Aku boleh la masok sedikit dalam otak bab networking nie.
Dalam mase yang same, aku belajar ilmu Allah.
Sorry la. Aku tak sambung Ijazah.
Bukan apa.
Tapi aku tak mo menyusahkan parent aku dan diri aku bab melansaikan hutang piutang aku.
bukan hutang kat Ahlong ek. Tapi dekat PTPTN.
Leceh beb..

By the Way. Nice to meet u guys. Pape hal, korang komen je. Tak pon Chat aku kat hangout.
aku ada je. okey?

Comments

NasZ said…
menarik. semoga berjaya dan kuatkan semangat untuk capai matlamat.
secret Ash said…
Datang sni nak baca entry pertama awak :D *Selamat berkenalan...
mr bob said…
hehehe..slamat berkenalan gak

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

Hilangkan Bau Cili Giling / Cili Boh