Posts

Showing posts from May, 2011

kucing ku penyeri ku

Image
assalamualaikum...

petang tadi penat gile bob layan kucing b0b..hahaha..nakal gile..nak tangkap p0n payah tadi...aduhhhh...tapi sy0k gak layan kucing nie..gelagat kucing2 nie mengimbas kenangan dulu lak...nakal nye la,suke main dia la, n macam2 la..sebab tue la kucing nie orang kate ape dia wat tue sebenarnye same macam manusia same macam tuan dia..sebab tue rumah kami bela kucing...

sebenarnye nak kucing nie memang senang gile..tapi sesetengah orang kate nak bela kucing nie payah la..ape yang payahnye yang slalu b0b dengar la...

1. taik kucing
bagi yang d0k bandar,bende nie memang la menyusahkan,lagi2 yang d0k umah flat,umah apartment..haaa         yang tue ta yah la cakap..yang tue sebenarnye senang jer..pe yang penting,bile bela kucing nie,tempat kucing kite berak mesti la kene ada..kalu ta memang menyusahkan..ta pelu la beli bekas t0k kucing kite(bagi yang suke berjimat la)..pe yang korang pelu wat..carik k0tak minuman..yang saiz kecik la n isikan pasir..pas tue letak dekat ngan ta…

carik games multiplayer

Image
assalamualaikum..



adehhhhh...da lame b0b jalan2 carik tempat nak mendownloads games multiplayer...b0san la kalu asik main games yang same jer setiap ari kan...s0 b0b cube la carik..tapi bile cari jer asik2 jumpe games yang b0b penah main..

b0san gile..aduhhhh,,sape la b0leh t0l0ng b0b carik kat ner b0b b0leh d0wnl0ad games multiplayer percume tanpe kene bayar..aduhhhh..b0b teringin gile nak main games multiplayer...huhu

yang bawah nie ialah link yang b0b tau t0k d0wnl0ads games,muzik n macam2 lagi..kalu k0wang tau..t0l0ng ar bagitau b0b ek

1. warez bb

2. download for all

3. downloading me

4. full n free

post lambat sebab masalah cikit

Image
hallo..n assalamualaikum...



haiii sume..maafkan bob sebab post kadang2 je..maaf la..bob bukan sengaja p0n.lagip0n internet kat umah b0b ari tue ada masalah cikit pas ujan menyambar ari tue..ter0k gile la..

umah b0b tak ad internet 2ari..pehhhhh..nak post cite p0n b0b ta dapat..ta pe la pas nie b0b akan p0st cite b0b k??

oke la..bob nak siapkan keje bob dulu..nanti bob ter0skan p0st cite2 bob lagi 0key??hehehhe

rugi kalu ta gi jelajah ke KEDAH: part 2

Image
AIR TERJUN SRI PERIGI
air terjun sri perigi nie berbeze ngan air terjun len..sebab nyer air terjun nie warnenye itam..b0b nak mandi p0n ragu..yela..selalunye air terjun nie warne jernih..tapi yang nie lak warne itam...tapi pelik gak sebab ada pulak yang berani mandi..ta caye cakap b0b ke??haaa kalu ta caye mai la teng0k air terjun nie



itam air nye..xtau la npe dyowg bleh mndi





rugi kalu ta gi jelajah ke KEDAH: part 1

Image
assalamualaikum..yuhuuuuuu...

hehehehe..kali nie bob akan tunjukan gmba pemandangan air terjun titi hayun, air terjun sri perigi, pandai murni n pemandangan di gunung jelai...

AIR TERJUN TITI HAYUN

bob ta dapat g tengok air terjun titi hayun sebab bob nak ke sane amik mase dalam 2jam lak tue..sebab pejalanan ke air terjun tue memang ja0h la..bob larat nek atas tapi tempat tue mas0k dalam utan an..so paham2 la..tempat nie memang cukup cantik tapi malangnye tempat nie telah dicemari dengan perkare ta baik..

 tmpat nie memang cantik kan..hehehe..



 haaaa..nie la yang bob cakap tadi..bende2 nie la wat air terjun nie tercemar.. orang kapel pas tue bile ngah kapel bile makan je pas tue ter0s buang sampah merata2..ter0k...

pengembaraan yg indah..

Image
assalamualaikum..maafkan bob sebab tidak update cite.sebenarnye bob bukan sengaja ta nak edit..tapi sebenarnye bob nie asik mengembare jer keje bob..h0h0..jalan2 cari pemandangan..pemandangan yang indah dapat gak b0b jumpe semase b0b mengembare ke KEDAH Darul Aman...hehehe... nie gamba2 nye...maiii teng0k sama...yuhuuuuuuuu~~~~

nie mse bob bru smpai ke r&r gurun,kedah
nie bunge pe tah..tp memang cantik abis..xedit p0n..hehehe
 gamba yang bob pakai kopiah nie..time nie bob join jemaah 3ari yang wat kerje dakwah usaha nabi kita Muhammad SAW...
nie belang..time nie kat homestay
haaa..nie la pandangan d pagi hari d kawasan padi..hehehe
ps:time nie bob blum ag melancong ag..sbb bob xad kenderaan nk g mne2..hehehe..tapi ikuti la kisah bob pas nie..sebab bob ada gambar2 yang menarik..hehehe

penat gle ar...

assalamualaikum...

bob baru sahaje sampai di gurun..baru lepas beberape minit tadi..sampai2 je bob teros cari cyber cafe tok on9 facebook jap...bukan pape..saje nak bagitau diorang yang bob da sampai di Gurun,Kedah...pehhhh memang penat gle ar...bukan pape aw..bob penat sebab asik dok dalam bas tadi tue...da la ta tau nak wat pe..nak men games kt enset ta boleh lak..yela..kang majikan bob kol kang payah lak an..adehhh...

sok bob akan mulakan j0b b0b as photographer...tah pe bob kne wt bob ta tau la an..hahaha..pengalaman b0b mase nak datang gurun nie memang banyak gile ar..macam2 b0b nampak tadi..h0h0h0...yang paling ta tahan tue b0b teng0k pasangan kapel nie..pehhhh..memang s0pan gile ar depan b0b tadi..diorang sempai kiss2 bibir pas tue yang si laki tue ta yah cakap la..memang terok gile ar..b0leh lak tangan dia menjalar kat badan si dak perempuan tue..pehhhhh..sabar jer la...ada gak bob nasihat kan tadi..tapi biasa la..remaje an..pe diorang kate kat b0b..

"abang,kami nie da lam…

ta akan kalah

assalamualaikum....
ape mimpi bob tulis cite banyak2 nie ek??selalunye bob tulis kadang2 tue ada la dalam 1 ker 2 cite jer..tapi ari nie lebih dua lak an..nape ye...
hehehe...sebenarnye bob tulis nie sebab bob ta nak kalah ngan si farhan..asal lak???sebab bob tengok blog dia sentiasa update..bob jelez gak tengok blog dia tue...
so start ari nie bob akan sentiasa mencari topik dan bob tetap akan cuba mengalahkan dia.. dan bob akan cube buat blog bob nie jadi cite yang sebaik yang mungkin supaye blog bob nie tidak jemu orang melihatnye...
insyaallah..

puas edit gmba tadi

Image
pehhhh..ari nie je bob dah banyak edit2 gamba...gamba biase je tapi amik mase nye ta yah cakap la..dari petang tadi sampai pas isyak tadi baru siap edit2 gamba nie..

biasa la..bob ada impian..pasal tue bob edit gamba nie...impian bob tue cume sowang jer yang tau..sebab dia la inspirasi bob...if bob dapat kalahkn dia,alhamdulillah..tapi setakat nie belum penah lagi bob kalah kan dy...grrrrr..geram2..

mane ta nye bob nie pantang kalu ada orang boleh wat bende lebih sempurne dari bob sendiri...kalu bob nampak jer bob akan tanye dia..cam ner dia wat cam tue...pas tue bob akan cube lak sok tue lak..bob akan cube wat bende tue lebih cantik dari dy..bob ta kire..bob tetap akan wat gak bende tue sampai sempurne macam dia..ta pun bob akan wat sampai bob rase puas la..

macam gamba yang bob post kejap lagi nie memang bob rase puas tapi ta puas sangat la sebab gamba nie masih ta cantik lagi..bob nak gamba nie jadi kesukaan orang ramai gak...dan kalu boleh bob nak jadi photographer n tukang edit g…

idea kejap ad kejap xad..eeee..grm2

Image
haiiii..assalamualaikum....

baru sekarang bob dapat tulis cite..kalu ikotkan dari ari sabtu ari tue bob nak tulis tapi sebab bile nak tulis tue idea bob teros ilang...bob tau la..bukan bob sowg jer yang kene macam nie tapi sume blogger n penulis karyawan karyawati di luar sane..betol kan..hehehe..

tapi bob nie len cite la..sebab bob nie kalu da lpe tue..pehhh ta yah cakap la...msti lupe abis punye la..hahaha...tapi pape hal p0n backup bosan tue tetap ada...nak tau pe backup bob tue..hehehe

macam setengah kawan bob tau pe hobi bob..hehehe...bob bagitau la..hobi bob tue bob suke edit2 gamba..macam header bob tue la..hehehehe...

nie gamba yang baru bob edit tadi...heheheh

pengembaraan ke KL 1

Image
salam n selamat petang sume...s0k pagi bob da gerak g KL...biasa la..nk enjoy pnye psl..gegegege....tapi sebenarnye bob pegi KL nie sebab bob ad barang yang bob nak beli..penting nie..yang pastinye bende tue t0k laptop bob..bob terpakse beli barang nie sebab laptop bob da tinggal cikit je la space...pas tue..pas nie jem la laptop nie..hehehe..bob pegi cume 3 ari je...pas tue bob balik la..insyaallah...klu xad pape halangan, bob akan cube carik CC kt tempat menginap bob nanti...
alaa...bob dengar CC dengan tempat bob pegi nie bukan ja0h pun...tapi dekat jer...tapi bob ta tau la...sebab bob sendiri belum penah pegi CC tue lagi..hehehehe..
haaaaa....sebenarnye bob ari nie memang cukup epi gile la...sebab bob dapat berkenalan ngan 2 insan baik nie...
1. farhan        dia bagi idea kat bob macam mane nak lawa blog..pas tue dalam blog dia..bob baru tau cara2 nak dapatkan ramai pembace blog kat blog bob...ta pe..pas nie bob berusehe abis2an sampai blog bob nie ramai peminat...hehehehe...
2.Ija    …

da 4 kali berturut2

Image
pehhhhhh...dasyat2 mimpi2 bob sejak 4ari nie....mane ta nye, anime gurl dalam SMASH yang bob amik nie adalah girlfriend bob(dalam mimpi tue)..bob masih ingat lagi per bob jalan cite n per yang bob cakap ngan dia dalam mimpi bob...b0leh katekan b0b da hafal da cite nye...
masa tue bob kat sekolah...kat sekolah bob la...da abis waktu sekolah..bob p la kat papan kenyataan kat ngan kantin..mase bob p sana,bob nampak dia...kalu ta silap bob,bob panggil dia ina..bob cakap la ngan ina..

bob : ina, maafkan dib sebab minta moon tunggu pas abis kelas..dib ada bende nak cakap ngan ina sebenarnye..
ina : ta kesah sebab dib cakap tue macam penting jer..so ina ta kesah..
bob : thanx ina..sebenarnye ina, dib nak cakap dib still luv u,masih sayang kan ina..dib pelukan ina dalam idup dib nie..
ina : soe dib..ina da ada yang berpunye...ina minta maaf...........

pas tue bob teros terjage..bob ta tau la nape dalam mimpi bob ta teros tunjuk muka ina je..kan indah mimpi tue..tapi tah la..maybe gak sebab am…

love hate

Image
hehehe...tajok ari nie macam aku tengah jatuh cinte lak ek..hehehehe xder maknenye...aku memang da ad orang yang aku sayang..tp nk wt cmner an.. dia pun xnak ngan aku...so aku half give up kat dia... anyway,aku bukan nak cakap pasal dia pun...bia je le dia ngan masa depan dia.. yang penting,aku xkaco dia..btol x??? arghhhhhhh...nie blog aku..kalu nak sangat aku cakap pasal dia.. nanti2 la ek..lepas kami betol da bersatu.. okey??? anyway,first thing psl benci nie,sebenarnye memang banyak gile aku benci.. first sekali, psl perasaan nie... ble aku suke orang nie,nanti2 aku ubah sikap aku balik.. contohnye bile aku suke orang nie, then orang 2 pun suke aku..then t tibe2 aku ubah blek perangai aku.. aku akan cakap bende yang betol tapi orang xkan caye ngan aku.. kecuali budak kelaz aku kat poli.. terutame diyana, miss nina , ku amirah... aku cakap aku nie jaat..tapi orang 2 xkan caye kat aku.. sebab nye macam2 la...malaz aku cakap.. 2 salah 1 bende yang aku benci... second, bende yang aku benci ialah bile s…

cuti jum

Image
hehehehe..spanjang aq dok umh nie...aq xpnh bosan..sbbnye aq ad keje smbilan..hehehe ishhhhhh..bkn keje umh tau tp keje baiki pc n laptop owg...hehehe mmg payah wt keje2 cmnie..tp bg aq keje nie fun n kne byk bri perhatian mse repair tue mcm semalam la..aq repair 2 laptop dlm 1 mse...hehehehe lme siot amk mse nk siapkn... tp mse aq repair tue...mcm kerosakn yg ad..tp tue simple je.. tuptup da siap...hehe aq cme bleh repair ckit la.. tp xad la smpai jahanam laptop owg tue..dsyt sgt uh.... hehhehehe
tp an,ble ckp psl cuti nie..hidup aq mmg fun la sjak aq cuti nie..kemarin aq g PD.. komboi la ngan dak2 kg aq nie.. rmai siot yg join....dekat 6 7 buah moto la... msh ckit ag??hehehe... bg yg slalu berkomboi2 nie,bilang nie mmg cikit.. tp jnji puas la.. sbb klu rmai sgt,xsyok lak t ek.. t xpsl2 bnyk mslh mncul lak..hehehe k la... aq ngah download nie..kang lmbap pulak internet aq nie... soe ek guy...hehee tata..see u next time..