Posts

Showing posts from June, 2011

saya terpilih jadi fesi

Image
Assalamualaikum...

heheheehe...soe guy...ari nie banyak lak cite yang masok dalam otak aku..hahahha..maybe gak sebab cite nie da lame sangat kot terperap dalam otak aku then dia nak kuar sendiri an..mane la tau an..hehehehe
MSK bukan bermakne MASAK..tapi MSK ialah singkatan bagi makne Minggu Suai Kenal..dan aku terpilih salah sorang tok jadi fesi..ape lagi..aku memang on je kalu jadi fesi nie an..korang pon same gak kan...yela..kite jadi fesi tok budak sem 1 yang baru masok kan..so ape lagi..jum la.kite buli diorang..hahahaha...
buruk perangai korang an..aiiii...maksud aku buli diorang bukan bermaksud aku nak dera diorang p0n..tapi bermaksud aku nak bagi pengajaran kat diorang supaye diorang tau tujuan asal diorang masok menara gading nie..kang ta pasal2 diorang masok poli nie tok cari cinte monyet kat poli nie kang...aiiiii...
bek ta yah masok belajar je an cam tue..bek dok pergi keje then carik awek kat luar tue..then wat la sesuke aty..niat sebenar masok belajar nie kene la betol..jang…

kami same2 poli

Image
Assalamualaikum..



hehehehe..adehhhhh..abis la aku..sebab dua2 kazen aku masok poli..tapi sebek bukan 1poli dengan aku..sorang poli merlimau,melake and sorang lagi poli kota,melake..dua2 kat melake...aduhhhhh...abis la aku...abis2..
ari tue aku memang da nak post bende nie tapi tue la..banyak sangat yang men dalam otak aku sampai aku nak wat sesuatu tue pn aku lupe..huhuhu.tapi tadi bile aku tengok pics kawan aku and aku nampak bas poli dia..baru aku teringat pasal kazen aku nie...
sebenarnye bukan ape tau..cume aku nie,asik kalah di tangan kazen aku jer...contohnye cam result UPSR,PMR and SPM sumenye diorang dapat result yang top2..aku lak..biase ler..asik kalah jer kat tangan diorang..and ape yang aku ta puast aty nye...markah diorang nie serupe je tau..macam orang kembar(ta same pon muke diorang tue) and markah p0n same...aduhhhhhhh...
haaaa..kali nie diorang masok poli,aku masok poli..ari tue aku dengar diorang punye pointer dekat 3.76..aku lak 3.56..adehhhh..kalah aku..tapi ta tau la.…

jangan kapel time belajar

Image
Assalamualaikum...

adehhhhhh..pening pale aku tengok dengan budak2 zaman sekarang..memang bende nie da jadi biase tapi agak2 la gak kan..nie ta..melebih2 lak aku tengok diorang nie.nak tau pe yang bob cakap nie..mai kite kupas abis2 cite nie..nie haaa masalah kapel2 di menara gading...

aduhhhhhh...ape la nak jadi dengan budak2 kite sekarang(ecehhhh..macam da jadi orang tua lak)..mane ta nye..ade ke patut yang baru masok nie..baru masok belajar la..baru masok 2 ari kat ipt/ipts ke da cari pakwe/makwe..aduhhhh...bukan ta bagi tapi adehhhh...jangan la telampau emosi sangat..
haaaaa...bile da kapel memang la manis..bak kate pepatah..manis seperti madu...haaaa..manis la sangat kan..manis sangat sangat..aku nak kapel pon,aku ta pikir nak sekarang..dulu len la..dulu aku nie bodo..nak sangat kapel2 nie..tapi sekarang aku oke..aku kuat bab emosi nie..

bukan aku sakit ati tau tengok korang kapel2 nie..yang aku sakit ati sangat tue..nak tau ape kebendenye???tengok korang bile nak putus cinte tue..pe…

saya ta mo gadoh dengan awak

Image
Assalamualaikum...

nie khas kepada orang yang selalu bagi nasihat kat saya la..maaf la..awak nak saya bahase saya awak ke adib awak???ta pe la..bek saya awak je ek..
maaf la awak..saya bukan adib hanis yang awak kenal dulu awak..saya adib hanis versi len awak..versi jaat dan suke ikut kepale saya sendiri awak..dulu yela gak an saya selalu dengar nasihat awak tapi sekarang saya da len da awak..saya da naik benci dengan awak..tau sebab nye..mesti awak ingat lagi kat group majlis ilmu kat facebook kan..
yang awak kate macam nie la:
Salam semua? Sihat badan dan iman? Hihi.
Sekadar pertanyaan sayang & ambil berat, I kan romantik :)
da ingat da..alhamdulillah..saya sebenarnye time nie mood saya betol2 epi la..epi sangat..tapi tah la..lepas saya mintak awak translate kan bahase arab tue,tapi awak ta pon translatekan..pas tue mood epi saya da kurang..then saya fikir la..kejap lagi awak translate kan la..tapi hampeh..
last2 saya,teros ta jenggok2 group tue..sebab ape?sebab setiap kali saya tengo…

dulu rajin,sekarang pemalas

Image
assalamualaikum....adehhhhhhhhh...dulu rajin gile bob update cerite2 nie tapi sekarang tahap rajin tue da makin kurang la..bukan kurang la tapi ta ada langsung la..hahaha...bukan apa tau..kadang tue bob da on da blog bob nie pas tue,hampeh...1 idea p0n ta ada..mule2 tue ada la..pas tue teros ilang...mane idea tue pegi tah la..hahaha..sebab tue la kadang tue bob men tulis je la ikot mood bob...
kadang tue bob merepek je la dalam blog nie..bukan ada owang tau pn bob merepek..hahaha...kalu ada pon sowang due la...tapi salah sowang tue,memang bob ta nak amik tau la...yang lagi sowang tue..ta tau la dia selalu tengok blog bob ke ta...
tapi dia walaup0n kadang2 je mesej bob tapi dia still amik berat pasal bob la...bob epi gak an,...mane ta nye..selame nie mane ada owang amik tau pasal bob selen keluarga bob sendiri kan..so bile dia amik tau je tentang diri bob,bob p0n epi la...
bob bukan nak salahkan dia sebab mesej bob kadang2 je...bob tau alasan dia..bob p0n dulu cam tue gak..bezi gak cam…

aku da bersemangat

Image
assalamualaikum...
nie salah 1 contoh gmba dia amik...cantik kan
pehhhhhhh..gile ar...cantik2 la gamba yang member2 baru aku amik..yela..aku gune kamere pon kamere biase..so ta ada la cantik macam diorang tue..
tapi smart ar...aku tengok pon terbakar semangat aku nak gune kamere cam diorang..tapi apakah daya yang aku ada...aku nie masih belajar ag..kalu ada duet p0n,tue p0n dari PTPTN...gile ker ape nak gune duet PTPTN tok beli kamere cam diorang sume tue...
memang aku nak sangat beli tapi tue la...aku takot sangat nak gune duet PTPTN tue..takot aku nie ta ingat akhirat nanti..malah melebih2 lak dengan dunia nie..
jangan aku mati nanti ta dapat ucap da la..
tapi apakah daya yang aku ada....aku telampau sangat nak gune kamere tue dan amik gamba cantik2...aku nak jadi macam diorang..tapi aku ada kamere murah jer..kamere nikon..aduhhhhhhhhhhh....
Ya Allah..bantulah aku supaya aku dapat beli kamere tue...aminnnnn

fun wooo

Image
assalamualaikum...
ngantok tol bob pagi nie..mane ta nye..semalam bob sampai ke Labis, Johor pukul 1.15 ptg...sampai2 je bob teros2 bob teros borak2 ngan sepupu sume..tapi sowang je bob ta dapat berborak..sape lagi kalu bukan sepupu bob yang sebaya bob..dak pandai tue woooo...mane ta nye...dy dapat pointer bagus gile la..sem 1 ngan sem 2 dy dapat Dekan...bob ta dapat pon dekan..
huhuhu..ta pe ta pe...bob baru sem 1..tengok la sem 2 dan ke atas nanti..bob pastikan bob akan dapat dekan lak...bob tau susah nak dapat dekan nie tapi insyaallah bob akan berusaha lagi...bob akan pastikan bob akan dapat dekan sem depan dan seterusnye...
semalam,bob jalan2 kat labis nie kat kawasan umah mak long bob nie..pehhh...banyak gak perubahan yang da berubah..dasyat la..da ada cyber cafe la..futsal la..n macam2 lagi la..
k la..bob nak cite ape yang fun tapi mase ta ada lak..sorry guy...tata

ajk sipma...

Image
assalamualaikum...

sekian lame bob ta online blog bob nie...nampaknye blog bob nie da bersarang la...ari nie baru dapat bersihkan...terok betol bob nie kan..hehehe

sebenarnye bob bukan sengaja ta nak bukak blog bob nie..tapi bob telibat ngan sipma la...bob nie jadi sukarelawan sipma jer...banyak oooo elaun bob dpt...bob dapat 3 angke elaun bob..banyak siot....

sepanjang bob jadi sukarelawan sipma...peh macam2 pengalaman ngan pemandangan yang indah bob nampak mase jadi bertugas...hehehe..lupe lak..bob jadi sukarelawan bahagian olahraga tau..so macam2 aksi bob nampak..hehhehe

b0b bukan saje pon..da keje bob mase bertugas tue...bob jage kt bahagian padang..so mase lompat ja0h wanita tue,pehhhhh...power siot dak pompuan nie..ada yang dapat 7 meter lebih siot...terperanjat gak bob tengok..hehehe...

ada yang bob ta bleh tahan tue gaye2 pompuan nie bile panas badan..pehhh seksi gile la..nak juling mate bob tengoknye..hahhahaaha

k la..mase bob ta banyak nie..bob kat cyber cafe kt kampung umah…

nak wat logo blog..huhuhu :(

Image
assalamualaikum....



b0b jelez bet0l bile b0b bl0g walking je mesti b0b akan jumpe setiap blog tue mesti ada logo ar...grrrrrr..bob nak gak la..tapi da banyak kali b0b cube tanye 0rang tapi ta ada s0wang p0n bagitau b0b kat ner b0b bleh wat l0g0 cam diorang sume tue..adehhhh..jeleznye b0b aiiii...arghhhhhhhhhhhhh

ta kan la ta ada s0wang p0n bagitau b0b kat ner leh b0b wat l0g0 cantik cam diorang sume tue..eeeee..geramnye....kate blogger tapi ta kan ta nak k0ngsi ilmu ngan b0b k0t..kite kan same2 blogger s0 ta salah la kalu nak bagitau kat ner b0b b0leh wat l0g0 cantik2 macam kamu sume..huhuhu...

k0ngsi la ilmu cikit..plzzzzz..huhuhu

faceblog

Image
assalamualaikum..

ape la b0b nak merepek malam bute nie ek..adehhhhh...hehehehe..sebenarnye b0b nak cakap pasal kawan b0b tadi la..kawan p0li b0b la..tadi b0b tukar gamba profil,pas tue dia kate b0b da kurus..tapi b0b rase b0b masih gem0k macam dulu ada la..adoiiii..

pstttt..pstttt....sebenarnye b0b epi la gak an..sebab ada orang nampak perubahan b0b an..hehehehe...tapi an b0b rase diri b0b yang dulu ngan sekarang mane ada berubah pape..masih gem0k lagi macam dulu ada la..hehehe..

yang nie gamba b0b mase form 4 ta0n 2008..
nie lak gmba mase b0b di ikbn chemb0ng,n9..xpelu tnjuk ek mane b0b sebab b0b d0k belah kanan ujung tue..
nie kt plkn asahan melaka ta0n 2009..
nie gamba b0b mase baru 3minggu mas0k politeknik muadzam nie..
nie la b0b sekarang..
haaaa..btol kan cakap b0b..sebelum b0b nak post cite nie..b0b nak bagitau,kalu korang bl0gger s0 k0wg patut j0in faceblog nie..banyak maklumat pasal blog kowang akan dapat nanti..selamat join ke Faceblog ye..hehehehe


SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA…