Posts

Showing posts from September, 2011

Limited Edition...

Image
korang tau tak pasal duet 50 ringgit yang terbaru nie... tak tau ker... ada cerite terbaru nie.. ada pihak bank menawar kan kepada sume yang ada simpan duet limited edition nie sebanyak 7 helai (kalu tak silap la)  dia akan dapat hadiah RM100 000... tapi ada syarat la.. nak tau pe syarat dia??? komen aku la... baru aku bagi tau syarat syarat nye... hehehehe.. Percaya @ tak tue terpulang pada korang la... Assalamualaikum

jangan menyibuk..diam je da la

Image
Assalamualaikum
korang ingat tak pepatah nie jangan jage tepi kain orang..

"jage mulut tue... kang macam macam orang mengata pasal ko tau..."
aiiiiiiii..nie bukan nak mengata la... tapi tak tau la ada jugak orang nie nak menyebuk dengan BUDAK NASYID pe yang dia kate tue memang betol klik kat sini kalu nak tau kalu korang nak tau Penjana Minda Strategik tue staff poli kiteorang tapi manusia nie macam nak carik pasal je
"oitttttttt ko da la baik gile dengan Penjana Minda Strategik tue jangan carik pasal dengan dia la.."
da la.. tue je pe aku nak cakap.. Assalamualaikum..

sory lame tak update....

Image
sory la aku da jarang update blog nie tapi macam aku bagitau kat cerite aku sebelum nie aku tak dapat update sebab penyambung internet aku tak ada jangan salahkan aku.. aku memang suke update.. tapi poli nie menyusahkan aku.. so aku tak boleh wat pape.. grrrrrrr.. bukan je aku tak boleh update blog.. aku tak boleh nak siapkan sume assignment aku.. asik asik nak kene pinjam broadband kawan aku je.. hmmm.. k la..aku nak siapkan assignment nie.. alang alang da dapat pinjam nie.. so aku nak siapkan keje aku sekarang gak k la.. Assalamualaikum..

payahhhhhh

Image
aduuhhhhhh...camner aku nak wat keje nie.... asik asik kene pinjam broadband je kat orang... dulu tak camnie.. ada je wifi khas tok orang luar gune.. tapi sekarang... da upgrade lakkk... nak gune pon da tak dapat da... sabar je... huhuhuhu.... da la... nak p wat keje teros la.. kang tak pasal pasal tuan broadband nie nak broadband dia lak... tak siap lak keje aku nie kang.. oke..  aku chaw dulu tau... byeeeee... Assalamualaikum..

sokong lahhh...

Image
aku sekarang da start wat perangai cam dulu ek.. yala...dulu aku tak rajin sangat menulis blog nie.... tapi sebab aku tengok si kaki wayang nie da semakin femes, so aku pon ngah panas la nie.. tak boleh bagi chan kat dia tok jadi femes lagi.. arghhhhhhhhh... mulai ari nie, aku akan start wat blog aku nie menarik cikit.. pandai pandai la aku nak wat camner.. tapi pelukan sokongan kowang gak.. sokong aku ek.. hehehehe k la.. nak pegi mandi jap.. assalamualaikum..


Result Kami...

Image
Asslamualaikum...


ingat tak aku ada bagitau 13/9/11 nie aku g nasyid kan...
hehehe...
maaf la kami kalah lagi..
kalu korang kat blog AMMAR ANUAR yang terbaru nie
Overall about nasyid competition 
ammar cakap tue sume juri punya kesalahan la..
tapi pada aku, aku yang salah
nape???alaaaa...tak kan tak tau kot..
dyorang sume tue kan pandai menyanyi tapi aku je tak pandai
sebab tue la aku bertekad nak kuar daripada menyanyi lagi
bukan aku takot kalah
tapi bak kate orang cina, aku nie tak ada ONG la...
tue yang tarak boleh menang maaa..
pape hal pn...
AMMAR, soe la kopi pes gamba nie...
k la...
nak tido..
Assalamualaikum


crew nasyid RIZAL | BOB |ASYRAFUL | MUAZ | ARIFF | AMMAR | ACIK

skip class.. ;(

Image
Assalamualaikum..
adehhhhh...ari nie aku adib hanis terpakse skip kelas CO(computer organisation)... bukan sengaje pon... ari nie first time dalam sejarah aku demam and aku tak gi kelaz.. walaupon aku da banyak kali demam, tapi ni la first time tau aku tak gi kelaz.. aduhhhhhhhhh... esok da la aku gi Dungun,Terengganu...
\
aku tak tau la.. ari rabu nie aku boleh wat ker tak... adehhhhhh.. da la.. aku da start PENING nie.. bye.. Assalamualaikum

WIFI poli...

Assalamualaikum... macam tak percaye lak..aku dapat update blog dengan menggunakanWIFI PMS.. Walaupun WIFIGUEST, tapi pehhhh laju gile ar... memang aku tabit gile... pehhhhh... memang sedap la aku gune nie.. k la..nak teros enjoy nie.. Assalamualaikum

mimpi ker realiti???

Assalamualaikum..
gua dalam mimpi ker nie... yela..ari tue kan gua ada cakap gua nie penyanyi simpanan.. tapi tadi ada seorang penyanyi nasyid dalam kump gua da kuar.. pehhh..jangan jangan dia kuar sebab dia bace blog gua kot.. tapi tak kan la gua tau kot blog gua per walaupon gua penah post di FB.. aiiiyaaa... tapi gua kecian dengan kumpulan gua sebab bagi gua menyanyi.. gua da la penyumbang sore rosak dalam kump nasyid.. aduhhhhh..kaki wayang..tak per biarkan saya menyanyi nie?? tak takot kalah ker??? pape hal pon gua tak sangke la.. gua kene nyanyi gak atas pentas tue... adehhhh.. tak tau la nie realiti or mimpi.. gua tengah confius nie... arghhhhhhhhhhhhhh
k la...ada keje cikit nak wat... Assalamualaikum..

jadi Simpanan

Assalamualaikum...
sume tau kan gua masok nasyid untuk pertandingan nasyid di Dungun, Terengganu kan.. gua nie penyanyi simpanan je... sebab gua kan ada cakap..gua mane reti nyanyi beb... setiap kali gua nyanyi je, sore gua mesti sumbang.. dalam kump nasyid gua nie, gua sorang je tak masok audition macam diorang sume.. nape gua terpilih?? gua pon tak tau.. hehehe.. gua arap nanti mase pertandingan tue diorang akan wat terbek.. kalu aku terpilih tok menyanyi atas pentas tue, gua caye PMS akan kalah.. sebab gua penyumbang sore.. hahaha.. memang gua sedih sebab terpilih jadi simpanan je.. tapi gua redha sebab gua sedar, diorang lagi power menyanyi daripada diorang.. hehehe... da la..gua asik menguap nie..0o0 see u again.. Assalamualaikum

Raye D Umah laa..

Image
Assalamualaikum..
ape kaba sume..sehat??nie nak cakap pasal raya gua la ta0n nie..ta0n nie gua raya di rumah gua je...asal??sebab gua tak ada tempat lagi gua nak raye..di kampung gua tak ada lagi nenek dan at0k..  nenek dan at0k gua sudah lame meninggal dunia... so tak ada la tempat nak g raye kan.. lagi pon sume orang busy..nak balek umah saudara pon tak ada masa.. hehee tapi raye nie gua dengan adik beradik gua raya kat umah je.. nak tau pe aktiviti kite orang?? jum tengok same same..
nie kak long dan suaminya abang nuar bersama sama  anaknya balqis
tah pe la balqis pandang tue
 abah tengah wat balqis epi ^_^
akak gua, Atul... memang suke bergamba..hehe
games Sahiba, pengerat hubungan kami adik beradik.. hehehe
Di Rumah Arwah Atok Gua,Belah Abah..





sume nak nak bergaya atas moto..aiiiyaaaa..

nie je la gamba gamba yang gua boleh tunjuk..sebenarnye banyak lagi tapi cukup je kot kan.. hehehe.. k la nak out... Assalamualaikum..

arghhhhh......da kurang..

Image
Assalamualaikum..
aduhhhhhh...pe da jadi nie... nape ada orang da blah jadi follower gua nie.. adakah sebab cerita aku nie da tak menarik?? arghhhhhh.. camner nie.. pe aku nak wat nie..aduhhhhh... masalah la.... arghhhhhhhhhhhh.... da la... bagi yang da tak sudi follow da la.. gua tak kesah... da la... gua nak balek kampung nie.. ASSALAMUALAIKUM..

Kamere aku..

Image
Assalamualaikum..
huiiyooooo...tak sangka kamere nikon S3100 gua jadi minat akak gua..hehe bangge nye gua... gua ingat nak beli kamere nikon DCSR D3100.. same je an no dia 3100.. tapi nampaknye tak perlu la gua bazir duet tok beli kamere tue yela...duet gua ada cikit kan.. mampu tue mampu gak  tapi ape kate orang,
belajar biar lah dari MISKIN ke KAYA jangan KAYA ke MISKIN..
maksudnye..biar kite miskin dulu kemudian baru jadi kaya.. jangan kaya dulu nanti miskin... paham??? kalu tak paham..gua tak tau la nak translate camner lagi..hehehe.. haaaa... sebab tue la gua tak berani nak jadi orang kaya dari dulu.. walaupon gua nie di kategorikan orang terkaye dulu daripada adik beradik gua.. yela..gua kan orang yang pertama beli handphone semase di Alam Persekolahan.. adik beradik gua lak dapat gune lepas sekolah.. so sebab tue la gua digelar orang kaye dalam keluarga gua nie.. k la.. gua malas nak cakap panjang.. tulang gua ngah sakit sakit nie..  K la.. Assalamualaikum..

demam PELIK...

Image
Assalamualaikum...
da 3 ari gua tak raye...asal???waa pon tak tau..first raye gua da kena 1 demam pelik... mule mule macam biasa la mate gua pedih dan merah..then teros demam.. then bile da demam tue tibe tibe lak pale gua sakit gile.. pehhhhh... sakit gile macam pale gua nak pecah la... eiesha siap marah gua mase gua sakit.. eiesha suruh gua makan ubat nie la tue la... hehehhe. kalu gua tak nak makan ubat tue,eiesha suruh gua minum air asam jawa... pandai gak eiesha bab bab ubat nie ek... hehehhe.. k la.. gua nak rehat jap.. dada gua sakit gile nie... Assalamualaikum...