Posts

Showing posts from 2012

Jumpe Lagi Nanti Ye

Image
Assalamualaikum..
Awak.. Laaa.. Saya cakap ngan awak la.. Awak kan blogger.. Saya nak cakap nie.. Saya minta maaf ek.. Saya arap kite akan jumpe lagi pada tahun depan ek.. Huhuhu..
Bukan pe awak.. Saya bukan saje nak tinggal kan awak tapi.. Erkkkkk.. Awak.. Saya mintak maaf ek.. Jumpe lagi ek taon depan.. Saya busy la.. Saya busy ngadap Masjid Kristal nie.. Hehehe.. Selamat tinggal awak.. Huhu

Idea Best Plus Terbaek

Image
Assalamualaikum..
hai korang.. ari nie aku tibe tibe dapat ilham pulak.. idea terbaek punye beb.. dan ianye ada lah lawak yang terbaek la edisi aku nye.. hahaha.. idea nie aku dapat bile orang asik update post tentang new year new year je.. so kat situ ilham lawak aku pon sampai.. hahaha.. agak agak nye mesti ada orang dapat tangkap ape lawak aku ek.. hahaha..
Lawak Kawan Kepada Kawan
cam nie.. korang jumpe kawan korang.. korang cakap la cam nie ayat sedeh ngan dia.. contohnye korang cakap la korang nak sambung belajar ari nie.. and nanti da tak dapat da jumpe dia da.. kalu nak jumpe pon kene tunggu taun depan.. korang pandai pandai la wat ayat.. pas tue esok tue korang jumpe la dia.. nanti dia terkejut.. pas tue korang cakap la.. kan nie da taun baru.. betol la aku cakap kite akan jumpe taun depan sebab semalam kan taun 2012 and ari nie taon 2013..  kan kan.. taun depan tak name nye tue?? hahahha..
Lawak Couple..
haaaaa... nie korang grenti power nye la.. korang cakap la kat pakwe/ makwe…

Tak Pegi Kelaz, Mampuzzz

Image
Assalamualaikum..
adehhhhhhh... sakit la aku pas nie.. sakit la.. huhuhu.. da la aku ada kelaz tadi tapi... tapi..  aku terjage lewat lak.. aduhhhhhhh..
pagi tadi da elok da bangun kul 5 pagi.. pas tue boleh slack tertido balek lak.. aduhhhhh mak aiiii... aku da tergune sume jam cerdit aku yang boleh ponteng tue.. 
bukan saje nak ponteng la.. tapi jam kerdit tue, aku nak jage kot aku aku sakit nanti, boleh aku gune 2 jam kerdit aku tue.. tapi huhuhu.. aku da tak boleh gune da.. 
pas nie sakit ke tak sakit ke aku kene gak pegi kelaz..  sebab 2jam kerdit aku da abis.. huhuhu...

I'M WANTED NOW

Image
Assalamualaikum..
Pehhhhh.. Sungguh aku tak sangke ada jugak ek spy spy kat poli nie ek.. Bahaye betol.. Tapi thanx to that spy, i'm wanted now.. Hehehe..
Korang tau nape aku WANTED.. Sebabnye satu je.. Sebab ari tue aku post kat group poli aku kat facebook.. Aku cakap bile la kafe orang tue nak tutup sebab banyak budak junior cakap dengan aku yang diorang sakit perot sebab cafe tue.. So sebab tue la aku post..
Tapi pagi tadi tengok fanpage group tue, aku ternampak printscreen post aku kat sane.. Pehhhh.. Terkejut bai.. Aku tengok post tue ada name facebook aku.. Wahhhh.. I'm wanted beb.. Tapi tak pe la.. Aku tak kesah.. Sebab aku just tanye je bagi pihak junior.. Lagipon kes tue bukan 1 bukan jugak 3 kes.. Tapi banyak.. So aku tanye je la.. Alaaaa.. Macam la spy budak poli tue tak pikir bende same ngan aku.. Tapi spy nie memang nampak sangat anti aku.. Pelik betol.. Ape la dose aku ngan si spy nie.. Adehhhhhh...

Mad Days??

Image
Assalamualaikum..
Waduhhhhh waduhhhh stress nya bapak lihat ari nie.. Mana tidak nya, apa aja bapak lakukan, mesti ada aja yang ngak kena nya.. Kenapa ya??
Yang pertama, mungkin salah bapak jugak kot.. Sebabnya bapak ari nie bangun tido lewat bangan sich.. Jam 9 pagi tadi bapak bangun.. Bapak lihat ayah ibu bapak ngak ada.. Tapi bapak tau dimana mereka pergi.. Mereka pergi ke kebun.. Dan pulang aja mereka di rumah, bapak kene marah ngan ayah bapak.. Sebabnya bapak masih dalam bilik.. Tapi tue bukan masalah nya.. Yang masalahnya, bapak kene mara kerana bapak tidak bantu ayah bapak di kebun.. Hehehe..
Yang kedua,masalah di facebook.. Waduhhh waduhhh.. Stress jugak bapak lihat member yang sorang nie.. Wahhhh.. Bapak cuma gurau gurau aja tapi amboiiii mara bangat sich dia.. Adehhhhh.. That why bapak put for this topic Mad Days because bapak want ask u all.. Today is really mad days for me or us?? Bapak confius la.. Adehhh...
And bapak mintak maaf ya.. Kerana tiba tiba aja bapak guna baha…

Salah Sangke Boh - bahagian II

Image
Assalamualaikum..
sambungan daripada sebelum nie..
tapi bile aku balek umah, no kes la yang berlaku.. tapi semalam.. aku ada perancangan dengan member aku kat MELAKE.. laki boh.. kami merancang nak jalan jalan sampai ari ahad.. dan mase kul 6 semalam, aku kol mak aku sebab aku dapat panggilan dari kawan aku, aku dengar duet pt kiteorang masok 29 haribulan 1 tahun 2013 pulak.. aku bagitau mak aku pasal tue la.. pas kol tue aku tunggu la bas ke MELAKE dan bile sampai je bas tue aku teros naek..  tapi bile aku naek bas ke melake dan da sampai pon ke melake, aku dapat pulak panggilan daripada member aku tue.. korang tau dia cakap pe??
"wehhhh bob, aku mintak maaf sangat sangat.. aku ada hal penting beb.. aku kene pegi JOHOR. sedare aku sakit.."


pehhhh.. aku sampai tepat tepat kat MITC kul 9 malam beb.. mane aku nak pegi beb.. aku da blurrrrr.. Alhamdulillah.. aku dapat ilham.. pas tue aku pergi ke kaunter tiket MARALINER, aku tanye kat kaunter, ada tak tiket ke MUADZAM SHAH.. dia …

Salah Sangka Boh Bahagian I

Image
Assalamualaikum...
kali nie aku nak cakap pasal aku.. bukan pasal orang lagi.. hehe.. da stop da cite pasal orang laen.. pehhhhh.. kali nie aku nak cakap pasal my bad luck.. MALANG tak berbau lagi menyakitkan tapi tak luke la ek.. hahahaa..
sepanjang minggu nie, sume politeknik Malaysia semuanye bercuti termasok la aku student nie.. dan start ari jumaat ari tue bersamaan 21 haribulan 12 tahun 2012 (siap tulis lagi tue.. hahahha) aku pergi ke KELANTAN.. tapi pics aku kat kelantan tak ada la.. sebab tak banyak pon aku bergamba kat sane.. tapi banyak kat Terengganu.. aku pergi sane pon trip family day member aku kat muar nie a.k.a member roommate aku la.. 
okey.. sepanjang perjalanan tue aku memang epi gile.. siyes epi.. sebab aku dok dalam bas tue aku tak diam boh.. sebab aku ada bahan mengacau kat dalam bas tue.. hahahah.. sian orang tue.. hahaha.. tapi ari ahad petang tue aku dapat mesej.. pehhhh sakit boh.. banyak gile mesej yang menyuruh aku naek ke HEP kat poli aku.. sebab nye 1 je…

Aku Fedup

Image
Assalamualaikum...
Ari nie dengan rasmi nye.. Aku sangat sangat marah dengan 2 bende.. Mule mule ingatkan 1 bende nie boleh la sabar lagi kan.. Tapi lame lame aku rase aku dipermaenkan.. Dan bende tue sangat sangat berbise bagi aku.. Siyes...
First thing yang wat aku mara ialah pasal PT.. Pehhhh panas bohhh... Ada ke patut pihak yang uruskan duet PT tempat aku nie boleh cuai.. Dia tak anta pengesahan PTPTN pulak.. Last last kami sakit.. Kami dapat duet PT ujung bulan 1.. Koyak duet parent aku diwatnye... Aiiiii.. Panas bohhhhh..
Haaaa... Yang kedua.. Boleh jugak laa kire panas... Orang nye aku tak kan sebut name sebab dia pon selalu bace blog nie.. Okey la.. Kot mara ke kot benci ke, anta la mesej saya mara kamu ke benci kamu ke.. Nie tak.. Bile kol je, baru dengar bunyi tit kejap je pas tue.. Haaaa.. Nie yang mara nie.. Pas tue bantai pegi tekan button merah then kerdit aku melayang masok kat voicemail.. Okey la.. If mara.. Sory.. Tau bufday da dekat nie.. Tapi serius.. Dan betol bet…

Sem Terbaek

Image
Assalamualaikum..
wahhhh.. sem nie aku rase aku sangat sangat epi.. epi gile ngan sem.. da la dapat dak sem 1 yang terbaek.. pas tue ada lak bende baru belaku.. wahhhh.. siyes terbaek..
korang tau ape yang berlaku sem nie.. haaaa.. duet PT kami dapat lambat gile.. bukan esok dapat duet tue, tapi kami dapat 29.1 nie . wahhhhhb hebat kan.. nasib baek la sem nie aku tak LI.. kot aku LI sem nie.. wahhhhhh.. mesti best gile.. best berlapar.. hahaha...
pehhhhhh.. da la aku bawak laptop mak aku yang rosak kat nie.. aku ingatkan esok masok.. so aku boleh la repair esok.. tapi.. alamak aiiiii... aku yang sakit lak.... sakit sebab tak dapat gune.. aduhhhhhhh... banyak betol ek dugaan tue.. aiiiii... poli poli..

Solat Jumaat Terakhir

Image
Assalamualaikum...
sedeh sedeh.. siyes sedih dengan kaum adam ari nie.. nape la diorang tak nak solat Jumaat ari nie ek..
korang tau kenape aku cakap cam tue.. sebab nye satu je.. ari nie kan ari jumaat yang terakhir bagi tahun 2012.. minggu depan da masok ari jumaat bagi tahun 2013 iaitu tahun baru. aduhhhhh... sedeh ar.. huhuhu

Pedih Tapi Terpakse

Image
kali nie.. aku pakse diri aku.. aku tak la dia kol aku lagi... perit pulak rase nye ati nie.. aku memang terlalu harapkan cinta dia..
tapi.. tadi aku cakap ngan dia.. aku tak nak ganggu dia.. aku tak nak dia mesej or kol aku lagi.. kali nie aku pasrah.. aku pasrah ngan dia.. maybe dia masih marah lagi dengan aku pasal pagi tadi.. so aku amik keputusan.. diam diri dulu..
bufday dia da tak lame... so aku arap dia sentiasa ingat pada bf dia.. bukan pada aku lagi.. hehehe..

Gile Dia

Image
assalamualaikum...
arghhhh... makin tak dengar sore dia makin gile lak aku diwatnye.. macam mane nie.. ape aku nak wat nie.. adehhhh.. da tahap tak boleh blah nie.. da tahap kritikal.. aku nak tak nak aku kene dengar jugak sore dia.. adehhhh... helppppp.. huhuhu

Serius Gile Kan Awak

Image
assalamualaikum..
hai hai.. aku da gile nie.. help.. give me 1 CPR.. helpppppppp... some one.. i falling love with her....
serius aku memang gila kan dia.. tapi aku gile nie bukan gile sawan ke ape.
tapi aku gile cinta dengan si dia.. alamak aiiii... siyes da gile aku nie..
kisahnye cam nie.. kan aku ada cakap pasal kebetulan semalam kan.. okey.. pagi tadi dia kol aku.. ye la dia guna celcom.. aku lak gune maxis.. aku ada kerdit maxis tue.. tapi dia nak kol aku.. aku layan je le..
okey time borak borak tue aku saje borak pasal diri aku.. sebab biasa dia cakap biasa je.. tapi bile aku mengusik 1 cerite tue.. dia menjadi laen.. dan membuatkan aku jadi suke pada dia.. nak tau ape bende tue??
sore dia daripada biasa jadi manje.. welaweiiii.. comel beb.. luruh aty aku diwatnye.. hehehe.. dan siyes.. aku cinte kan dia.. sangat sangat cinte kan dia.. hehehehe.. okey la..
aku nak ce kol dia.. nak tau.. kot kot dia.masih marah lagi ke kat aku.. hehehe.. okey.. tata..
#ps: gamba tue di saat a…

Kerinduan Mengatasi Segale Galenye

Image
Assalamualaikum

Admin Masok Surat Khabar..

Image
Assalamualaikum..
weeeee... admin betol betol epi beb.. asal admin epi gile?? sebab nye 1 je.. admin baru first time masok surat khabar... hehehe..  sebab tue la admin epi gile.. hehehe.. siyes epi.. haaa.. korang nak tau admin yang ner???  admin yang dok barisan hadapan skali.. yang pakai baju puteh tue le.. hehehhe.. siyes admin epi gile.. hehehe..
SEBAHAGIAN penuntut Politeknik Muadzam Shah menunjukkan Kad Diskaun Siswa 1Malaysia selepas majlis pelancaran 1M4U di politeknik tersebut di Rompin, Pahang, baru-baru ini. KUANTAN 18 Dis. - Politeknik Muadzam Shah (PMS) melancarkan 1Malaysia for Youth (1M4U) bagi menyahut seruan kerajaan untuk menyemai semangat sukarela di kalangan belia. Pengarah PMS, Norlida Abd. Razak berkata, 1M4U ini dilancarkan bertujuan memastikan pelajar melibatkan diri dengan kerja sukarela bagi melahirkan graduan berkualiti dan mempunyai nilai tambah yang diperlukan pasaran. "Gelombang sukarela di negara ini mempunyai masa depan yang cerah jika semua pihak m…

Aku Memang Tak Layak

Image
Assalamualaikum..
aku rase aku sangat la terok.. terok gile.. DIA sakit mase aku sebuk gile mase minggu MSK ari tue.. aku tak ada mase langsung nak layan dia.. last aku kol dia time tue dia batuk kuat gile..
aku tak tau la ape nak jadi ngan diri aku kali nie.. da la aku janji ngan dia, aku janji aku akan bersame ngan dia tak kire dia cam ne pon.. tapi.. bile dia sakit terok sampai koma lagi, aku tak tau la.. aku tak tau nak cakap ape ngan diri aku nie..
Ya Allah.. time nie satu satu dugaan timpa kat aku.. da la orang start mengate MSK kali nie.. aku benci betol bile diorang mengata MSK kali nie.. laen kali kalu nak sangat nak mndidik budak ngan MSK kali nie, isi la borang untuk jadi fesi.. tak pon.. mehhh ar bantu.. tak yah dok diam je.. mara la nie kan..
Aku tau la aku memang tak garang.. tapi kalu budak budak kali nie dengar kate dengar cakap, tak lambat sangat masok dewan, tak kan la aku nak mara kan.. aku tegas tegas gak.. tapi tak ada la aku nak kejam sangat ngan diorang kali ni…

Abang Fesi??

Image
Assalamualaikum..

aduhhhhhh... bile aku nak jadi garang nie ek.. adehhhhhh... sem nie aku menjadi ketua fesi.. agak agak ramai ke ek yang bakal dengar cakap aku..

Cinta Alam..

Image
Assalamualaikum..
adehhhhhhhhhhh... korang sume duduk mane ek?? tak rase ke kepanasan global sekarang?? huhuhuhu.. aku yang duduk bilik umah aku nie pon kadang kadang terase bahang dia.. walaupon kipas da pasang no 5 da.. tapi masih jugak terase.. hehehehe..
hahaha.. gurau je la.. sekarang kan musim ujan.. terase lak kan kepanasan global nie?? yang perasan nye cuaca da brubah la.. betol tak.. hehehe
hehehe.. sebenarnye ari nie aku lame jugak tersadai kat kebun ayah aku.. aku buat penanaman semule pokok getah.. siyes penat beb.. tapi tak pe aku kan anak KAMPUNG.. hehehe...
bab energy aku tak kesah.. body aku kuat.. so keje tadi tue boleh la tahan penat.. tapi sape bukan anak kampung.. tak tau la.. korang larat tak wat 7 baris panjang and 40 buah pokok dalam 1 baris.. kalu da 7 baris, haaaaa.. banyak tue...
hehehhe.. by da way.. hujan telah hentikan pekejaan aku tadi.. tepat jam kul 4 petang gak la abis tadi.. ada lagi 200 pokok lagi yang belum tanam... tapi tanam esok je la.. tue pon k…

Name Baru

Image
Assalamualaikum..


aduhhhhh.. baru baru nie aku kene bising dengan ayah aku.. gara gara name blog aku nie la.. En Bob Merepek Lagi.. focus focus kat MEREPEK tue.. aku tak salah kan pon ape yang ayah aku cakap tue.. betol  la.. ayah aku cakap cam nie..
"ko nie, tukar la name blog ko tue.. mr bob merepek lagi.. ko tau tak bile ko wat name merepek tue, nanti sume bende yang ko wat tue orang kate ko tue tak serius... asik merepek je.. kalu 100 orang bace dan cakap bob merepek bob merepek, lame lame nanti ape ko cakap sume merepek.. tak serius pon.. dan abah nak ko tukar name tue as soon as possible.. blah blah blah..."
haaaaa.. sakit telinge aku dengar tue.. tapi nak wat cam ner.. sebelum aku wat name blog tue, ramai da orang asik cakap 
"dib, ko nie merepek je la.." "bob, ko wat je la cerite merepek ko tue.. ko kan pandai merepek"
tapi betol gak kan.. ramai jugak asik cakap aku nie suke merepek je.. tak serius lak tue.. emmm.. tapi nanti la aku tukar name baru..…

Ceriakan Hari Anda Dengan???

Image
assalamualaikum...
hai korang.. kali nie aku nak berkongsi 1 gamba lawak ngan korang.. hahahaha.. siyes lawak... 
haiiii kawan kawan... ngeeeee

Serahkan pada Yang Di Atas

Image
Assalamualaikum...


Hai korang.. ape kaba sume?? hehehe.. kali nie aku da tak tau nak wat pe.. so aku nak la kongsi cerita lawak kat korang pagi nie.. heheheh.. harap harap korang pon epi gak la.. hehehe

Pada suatu hari Si Amin disuruh olehema

10 Sebab Kenapa Free Hair Lagi Bagus Dari Bertudung

Image
Assalamualaikum kali nie aku nak berkongsi 1 post yang patut korang gurl kene amik berat.. sebab kami lelaki wat macam nie bukan suka suka pon.. kami suka menasihati.. mane la tau suatu ari awak jadi kekasih halal aku ker??cehhhhh... puihhhhhh la... hahaha.. haaaaa nie dia 10 sebab tue.. ngeeee 1) Eleh, ni nak habaq mai..yg sembahyang tunggang terbalik tu pun belum tentu masuk syurga tau..pelacur yang bagi anjing minum tu Allah masukkan dia ke syurga. U olz jangan nak sesuka hati menilai i olzz berpakaian! Allah je yang berhak nak judge kita..huh gegurlz..memang sembahyang itu bukan jaminan untuk masuk ke syurga, namun begitu yang membuka aurat itu PASTI masuk neraka!
2) Pakai baju jarang ke kain sendat ke, itu hak kami! Kalau tak suke JANGAN tengok, hey kalau itu tak boleh, ini tak boleh, ko pergi hidup dlm hutan la..kolot! tak reti hidup bermasyarakat.. Adakah kita berani menjamin bahawa semua lelaki ajnabi mempunyai hati suci dan iman yang tinggi untuk mnahan godaan syaitan?
3) Seksi…

Hari Semalam Dan Kini

Image
Assalamualaikum..
Wahhhhhhhh... Best gile kali nie.. Balek balek jer dapat makan banyak gile buah.. Hahahaa... Yang paling best aku dapat makan buah durian kebun buah hasil daripada arwah tangan atok aku.. Yummmm yummmm...
Haaaaa nie gamba durian aku ngan ayah sama mak aku ngah enjoy makan durian..hehehe...








Yang buah rambutan nie dan manggis nie dari umah aku.. Wat pengetahuan sume... Kat umah aku pon ada kebun buah.. Tapi tak selebat kebun arwah atok aku la...hehehe...









Haaaaa yang nie pulak hasil kutipan aku pegi kutip kat kebun arwah atok aku.. Hehehe.. Sikit je..hehehe...



Selesai Suda

Image
Assalamualaikum