Posts

Showing posts from June, 2012

Sakit Jugak Nak Kurus Nie

Image
Assalamualaikum

haiiiii korang.. korang sume ape kaba?? Sehat?? mesti la kan... Da solat da?? kalu belum pergi la solat dulu.. tak baek taw tinggalkan solat.. solat tue merupekan tiang agama kite.. kalu tak solat, maka runtuh la tiang agama kite.. so baek korang solat dulu taw.. jangan tinggalkan solat walaupon sekali.. kalu semalam da tertinggal solat, tak pe.. jangan lak korang tinggalkan solat ari nie lak.. lagi lagi sebab korang sengaje meninggalkan solat tue... berdosa besar tue beb. .hehehe..
sekarang nie kan.. aku rase nak kurus nie memang susah gile..banyak gile aktiviti yang aku kene wat sampai badan aku nie kuar berpeluh banyak.. kalu tak kuar tue, boleh jer kurus.. tapi lagi susah la.. kalu banyak berpeluh.. so senang la nak kurus nanti.. hehehehe...
tapi setakat nie, aku nak kurus boleh tahan la susah.. sampai kan sekarang nie aku rase macam tak nak makan langsung.. aku nak jer minum air masak setiap ari.. kate orang tua tua dulu, kalu nak kurus, banyakkan makan buah dan m…

Puase Sebab Nak Kurus

Image
Assalamualaikum...

wahhhhh..korang sume ape kaba??sehat..hehehhe... korang sume ada puase tak dalam bulan Syaaban nie?? ishhhhh.. rugi tak kalu tak puasa bulan nie... hehehe...
nie aku nak cakap la pasal puase nie.. sebab kadang kan kite mesti tersalah niat taw.. bukan ape.. kadang tue kite da berniat da sebab A tapi tibe tibe jer niat kite bertukar bile kite da teruje tengok B..last last niat kite pon secara automatik akan tertukar disebabkan perkare B..heehehehe
korang mesti pening kan..ape yang A ape yang B nie kan.. hehehehe.. cam nie la... ape yang aku maksudkan dengan A dengan B nie ialah pasal kadang kite nie niat berpuase sebab bulan Syaaban kan.. tapi disebabkan kite nampak orang laen kurus plus SLIM, kite pon nak jugak kan.. pas tue mesti kite akan tercakap camnie dalam aty kite..
"Wahhhh...kurus la dia..aku yang puase nie pon tak kurus kurus ek...emmmmm... cam nie ek... aku pon nak kurus jugak.. tak per la..aku pon nak kurus tapi niat aku still aku nak puase sunat di bu…

Berbuka Puasa Di Sakan Bahau

Image
Assalamualaikum...
Ari nie bob betol betol epi la..tak sangke ek.. ramai jugak yang mintak tempahan blog kat bob kat Facebook.. wahhhh.. nampak nye ada la gak kan duet topap bob nanti kan..
bagi yang da tempah kat bob dan teringin nak tau care nak bayarnye senang je.. korang just perlu bagi kat aku nombor topap tue selepas korang berpuas hati dengan header yang aku buat mengikut yang korang nak tue.. hehehehe
ari nie aku keje memang sangat sangat lesu.. korang tau nape?? sebab aku berpuasa tapi tak amik sahur... pehhhhh... mase keje tadi memang terase la nikmatnye.. hahahaha..
mane tak nye.. aku keje tapi dalam badan aku nie tak ada energy pape kan.. so memang lesu gile la.. da pukul 5 petang tue aku macam nak pitam je.. bile bergeliat badan je... aku rase ahhhhhhhh sakitnye otak aku.. rase nak berbuka puasa time tue pon ada gak tau.. tapi Alhamdulillah.. berkat sabar aku, aku mampu bertahan sampai la ke azan Maghrib..
haaaaa.. sebelum azan Maghrib,aku nak cite sikit la... mase aku na…

Tempahan Header Blog

Image
Assalamualaikum...

haiii korang.. sorry la sebab da jarang sikit aku update cerite baru.. alaaaaaaa... korang macam tak tau nak kenape aku jarang update kan.. nak cakap aku malas update.. sorry la.. aku memang suke meng update blog aku nie.. cume kadang bile aku balek tue, aku terlalu penat.. pas tue ape lagi.. teroz zzzzzzzz la.. hehehehe.. sorry okey..
ari nie aku nak cakap pasal header blog nie... korang rase aku punye header blog nie lawa ker?? bukan ape.. ramai lak yang nak suruh aku wat header blog.. aku bukan tak nak wat.. tapi cantik ker header blog yang aku gune tue??? bagi aku tue biase je ade lah....
tapi tue la kan.. sape nak meng order kat aku, aku okey je.. lagipon aku kene kan cas 5 ringgit je.. kalu korang nak... korang bagi tau la camner korang nak header korang tue... nak gune font ape.. yang laen aku akan setel kan... 
tapi aku rase tak ramai yang suke aku header aku tue.. ye la... aku mane pandai edit mengedit pon.. hehehehe... 
kalu korang nak aku wat header blog.…

Cukup Cukup Laaaa

Image
Assalamualaikum

Siyes Aku Tak Paham

Image
Assalamualaikum
haiiiiii korang..lame aku tak update cerite kan..da ampir seminggu kot..hahaha..sorry la... aku bukan sengaja tak nak update cerite ari tue.. tapi aku teringin sangat sangat nak update cerite ari tue.. tapi tak sempat la.. ye la minggu lepas 12hb tue aku kene pergi Gambang,Pahang.. aku kene keje seminggu kat Sakan Gambang sane...huhuhu... sorry ek.. 
nie haaaaa... aku nak berkongsi la cerite pasal kisah aku kat sane pasal entry aku nie.. kalu korang nak tau.. nie cerite aku dengan si F la.. ye la.. sebelum nie aku penah cerite kan pasal si F nie.. tapi ari tue.. baru 2 ari aku keje sane, aku call la si F nie... aku borak dengan dia tak sampai pon 10 minit kot.. pas tue da abis.. tapi dalam perbualan kiteorang tue, siyes ada 1 bende yang dia cakap aku memang blur gile...
time aku kol tue, aku baru dapat rehat sejam, so aku kol la si F nie.. borak punye borak.. tibe tibe dia cakap pasal aku.. dia cakap aku penipu.. siyes aku pelik time tue... aku pon pikir la ape yang …

First Time Jadi Cashier..Nervous Beb!!!

Image
Assalamualaikum

fuhhhhhhh...ari nie memang nervous gile aku keje..tau nape??? nie la pertama kali nye aku jadi cashier sepanjang aku bekerje di Sakan.. aku siyes tak pernah senervous nie..cop cop.. ada ker ayat senervous nie...hahahha..ahhhhh nasib la.. aku hentam je..

kalu korang bace post aku nie.. bermakne aku tengah bekerje la nie kat Sakan..ye la...ape gune jadi cashier tapi tak update cerite kan..hahahaha...nie akibatnye kalu da terbagi aku komputer...hahahaha..padan muke ko Sakan..memang aku akan gune sakan la internet kedai nie..hahahaha...
siyes ari nie memang aku gile nervous la..pagi tadi tangan aku mengigil kuat la semase jade cashier nie...mase customer bayar lagi la tak yah cakap kan... menggigil beb pegang duet tue..da la banyak...bukan ape beb..aku wiso dok kalu kurang duet daripada SALE ari nie..
kalu kurang duet SALE ari nie..huhhh...memang nasib aku la...lari duet keje aku...kalu nak suruh aku pegang jawatan MANAGER memang aku kompem tak berdebar macam pagi tadi..t…

Hobi Bergamba Kini Datang Semule

Image
Assalamualaikum
hehehhehe...adehhhhhhhh...dulu aku terpakse stop amik amik gamba aku nie.. ye la.. aku amik gamba aku nie pon sebab adalah kan.. aku nak wat something.. tapi tak sangke la aku bergamba sampai da terlebih lebih.. bak kate orang puteh.. over reacting la katekan.. kan kan... betol kan ape yang aku cakap nie.. sebenarnye ari nie aku dapat update cerite sebab ari nie aku cuti sebenarnye.. bukan cuty yang diorang bagi tapi cuty yang aku mintak sebab nak bayar yuran poli punye pasal la..
tapi tue la..disebabkan nak bayar yuran punye pasal la.. aku terlupe sesuatu.. hahaha.. aku lupe nak beli tiket ke Gambang, Pahang.. hehehe.. ehhhhh.. nape?? hehehhe.. sebab aku kan dapat keje sementare kat Sakan Gambang,Pahang.. so sape yang kaki blogger yang duduk Gambang tue, boleh la kite berjumpe di Sakan nanti ek... tapi pastikan korang tegur aku la.. cakap je macam nie.. 
" nie bob si kaki blogger kan?" 
haaaa... nanti aku tau la yang korang tue ada bace blog aku and korang n…