Posts

Showing posts from August, 2012

Cerita Karnival Keusahawanan PMS

Image
Assalamualaikum....
Maaf lame tak post cerite baru..tapi kali nie aku nak cakap pasal Karnival Keusahawanan PMS la... Kalu tak silap aku la..Karnival Keusahawanan PMS da berlalu selame sebulan lebih tapi kelmarin ari khamis 29hb ogos,aku terjumpe berite tentang Karnival tue.. Siyes cite tue cite lame tapi baru je diorang post kat surat khabar diorang..hehehehhe...

Layak Ker Aku Jadi Ketua

Image
Assalammualaikum...
Hai korang..sorry la sebab da lame aku jarang update..hehehe..sorry k..
Emmmmm..aku tak tau ape nak cakap..firstly aku epi sebab selame nie aku la yang handle wat poster,wat aktiviti wayang pacak (movie night) , and macam macam la tugas yang aku wat demi kelab integriti siswa PMS dan tugas aku kali nie da kurang sebab AJK kali nie alhamdulillah bagus bagus blake..dan aku serahkan tugas yang selame nie aku yang wat kepada ajk ajk baru yang aku lantik tadi..tapi tak ada la aku lege sangat sebab aku sendiri tak tau nanti diorang wat ke tak nanti kan..
Tapi malangnye aku nie tak hebat pon dan tak pandai handle meeting... Aku kan tak pandai cakap... Ape yang aku tau merepek merepek dan merepek..
Tue kate orang la..sebab aku nie kalu ikot plan otak aku kan..memang banyak gile aktiviti yang aku nak wat..tapi banyak idea aku di tentang..aiiiiii...
Sebab tue la aku kate layak ker aku nie jadi ketua..kalu tak kenape lantik aku..kan da tau da aku nie tak layak...ishhhhh...si…

Kembara Raye Aku Ke Seremban

Image
Assalamualaikum....
Hai korang..masih beraye ke.. Hehehee... Untung la kan.. Masing masing ada yang dapat duet raye sampai beratus ratus..tapi yang da dewasa tue la,hehehe jangan lokek kuarkan duet raye k..hehehe...
Semalam adalah pengalaman yang tak kan aku lupekan.. Sebab semalam aku buat pertama kalinye bawak moto ke seremban..my first record beb...hahaha...
Mase nak g tue,huhhh..trafic jem beb..tapi tarak hal la..sebab aku naek moto..tapi sebab aku dari jempol,perjalanan aku ke seremban amik mase dalam 3jam gak la..hehehe
Tapi sampai je seremban,aku banyak kali gak la sesat sebab nak carik umah sedare aku..hehehe..parent aku ada je kat area seremban..tapi tak jumpe diorang sebab diorang gerak awal daripada aku..hehehe..
Tapi aku ada cite best la nak kongsi dengan korang..tadi aku cakap aku pegi seremban dalam 3jam kan..tapi korang nak tau mase balek berape jam lak aku sampai umah even jem gile gile gak mase balek tue?hehhhh.. Jangan terkejut ek..aku amik mase dalam 45 minit je sam…

Hari Raye Aku Taon Nie

Image
Assalamualaikum..Wahhhhhhh...ramainye update gamba gamba diorang berpakaian baju raye dalam blog..heehehe.. Jelez aku tengok sebab aku sendiri tak ada baju raye taon nie..hehehe.. Da lame sebenarnye nie aku tak ada baju raye.. Kalu ada nie pon,nie baju lame ada la..heheheNak cakap la..taon nie raye aku tak best sebab ari raye petame, waktu petang tue akak aku da kene balek ke umah mertua dia.. Kalu taon lepas,dia duduk umah nie sampai raye ke tige tapi yela,da kawen kan so dia join la rombongan umah mertua dia ke johor..hehehe...Ari raye kedua lak, abang aku lak balek ke KL, tak syok tau sebab tak dapat bergurau sende lame lame.. Lagi pon kat kampung aku kat air itam,negeri sembilan, taon nie ramai gile yang tak balek... Kalu balek pon,diorang datang kejap je.. Baru sampai kul 1 petang.. Lepas solat asar diorang balek la ke KL balek.. Tak syok tau.. HuhuhuAnyway nie la raye aku taon nie.. Siyes tak best.. And korang tengok la..besar gile baju aku nie.. Huhuhuhu...










Arghhh.. Segannye Aku

Image
Assalamualaikum...Aduhhhhhh... Siyes segan sangat sangat sangat sangat.. Sebab tadi da terwat pekara yang memalukan...arghhhhh...Korang taw.. Aku nie ada paper carry sebab sem lepas ada subjek yang aku drop kan... Dan alhamdulillah syukur aku lulus sem lepas dan aku syukur sebab tak ada paper repeat..hehehehe...Okey la bersambung la dengan pe yang aku malu tadi.. Aku kene carry subjek desktop publishing sem nie.. Dan aku kene masok kelaz senior integrasi sem 3 nie.. So tadi mase aku sampai ke kelaz diorang nie, masing masing tengok aku.. Aku dengan muke peliknye, aku cakap la..."saya salah kelaz ker???"Pas tue diorang gelak n diorang cakap aku tak salah kelaz pon.. Tapi siyes aku malu sebab mase diorang pandang aku tadi, aku ingat kan salah kelaz tadi.. Hahahaha..Tqpi memang siyes malu..hahahahaha XD <3

Syukur Da Mudah Sekarang

Image
Assalamualaikum.. Korang sume wat pe tue??? Da sahur ker belum nie?? Kalu belum poie(nie loghat negeribsembilan...mean pegi) la sahur ek.. Hehehehe.. Da lewat nie da nak kul 4 pagi da nie... Aku baru je sahur nie.. Hehehehe...Aku da ampir sebulan da gune handphone aku nie dan aku bersyukur la sebab handphone nie banyak gak kemudahan yang aku dapat wat dengan handphone nie.. Siyes banyak gile beli handphone camnie..Tak yah la cakap contoh jaoh jaoh la.. Dengan handphone nie, aku dapat jer update blog macam sekarang.. Yang entry sebelum nie gune handphone gak.. Dan kedua la.. Dengan handphone nie gak aku boleh bace note  slideshow tanpe bukak laptop la.. Mudah beb.. Memang bersyukur la...Dan ada lagi 1kemudahan yang paling syok gile bile gune handphone nie.. Bile gune handphone nie.. Aku kene puasa selama 1 sem nie... Kalu tak,aku KO kat poli nie... Hahaha.. Okey la korang... Aku nak tido la.. Jap lagi kene bangun awal.. Ada perkara kene selesaikan sebelum aku nak kelaz ari kul 8 pagi k…

Dalam Kelaz Nie

Image
Assalamualaikum...Akhirnye baru la aku dapat update..nak update gune laptop leceh la..bukan ape tau... Asik asik nak kene on laptop.. So kali nie sejak aku da gune henset samsung S Advance.. Nak update, kene la download software blog kan.. Baru dapat update camnie .hehehehehe...Sebenarnye aku tak tau nak wat pe nie.. And kalu korang nak tau.. Aku dalam kelaz Tamadun Islam... Yang kat bawah tue, kawan aku ngah present.. Non muslim tue.. Tapi dia wajib amik tamadun islam nie..diaorang kene tau tentang Islam gak kan..hehehehe...Okey la korang.. Kelaz da nak abis nie.. Nak balek bilik nie... Kang petang kang kene present final project lak kat penyelia project aku..huhuhu.. Aku tak ready nie untuk petang nie..huhuhuhuu...

Kiri Kanan Bergayut

Image
Assalamualaikum...Arghhhh... Malam nie siyes aku tension gile.. Siyes tension.. Arghhhhh..Bukan tension pasal banyak keje ke ape la.. Tapi aku tenaion sebab kiri kanan aku nie ada member aku.. Dan ape yang aku benggang masing masing nie ngah bergayut.. Dan aku lak dok wat keje sambil dengar diorang bermanje manje ngan kekasih diorang...Arghhhh.. Benggang beb... Bile aku nak ada jodoh nie.. Arghhhhhh... Tension gile la tengok masing masing ada awek nie...arghhhhhh...