Jangan Menangis

Assalamualaikum..

Disaat korang bace entry aku kali nie, aku baru sahaje selesai berbuke.. Baru menjamah makanan yang lazat dari rezeki Allah.. Hehehehe...

Sebut pasal menangis,korang mesti agak aku nak cakap pasal COUPLE kan.. Hehehe.. Tapi aku tak ada la nak sentuh pasal tue.. Just nak cakap pasal puasa je.. Hehehe...

Aku nak bagitaw korang.. Jikalau la korang tak ada duet, tapi ada roti or kurma, please laaa bersyukur.. Bukan ape beb.. Aku nak kongsikan 1 cerite sedeh pasal diri aku dengan peminta sedekah.. Cite nie berlaku before aku masok PMS.. Kire nye cerita nie berlaku pada tahun 2010..

Mase tue aku lepas beli barang dekat Mid Valley, Kuala Lumpur.. Keluar dari Mid Valley tue, aku tengok duet aku jap.. Duet aku ada lebih cikit la untuk aku makan berbuke roti and cukup la untuk aku nak pegi balek kat umah abang aku.. Ya la.. Nak balek umah dia kan.. Mesti tengok bajet.. Lepas ke tak.. tapi mase aku kuar dari Mid Valley tue, mase tue da nak maghrib.. So aku pegi la kedai beli roti.. Aku tak beli air sebab aku tak kesah sangat..

So jalan punye jalan, tibe tibe aku rase aku sedeh sangat sebab roti je aku mampu beli.. Aku nangis jugak la.. Sebab first time aku makan roti untuk berbuka.. Dalam nak jalan pergi PUTRA( aku tak ingat ), tibe tibe lak aku dengar suara azan.. Aku ingat nak makan kat tempat tunggu.. Tapi belum sempat aku makan, aku perasan ada makcik ngan anak dia lalu mintak sedekah kat aku sambil cakap ngan aku yang makcik dan anak dia tak ada duet nak beli makanan berbuka.. Tue baru berbuka,belum sahur lagi.. Dalam aty aku nangis sebab mak cik tue ngan anak dia tak makan lagi..

Aku cakap dengan makcik supaye duduk sebentar dekat tempat duduk aku, sementara aku pegi beli beli roti dan air untuk dia dan anak dia makan... Bayangkan kat aku ada duet cukup untuk aku balik kat abang aku tapi aku guna untuk beli kan makanan dan minuman untuk mak cik tue dan anak dia.. After beli tue,aku teros pegi kat mak cik tue dan bebuka same same.. Aku beli tue, aku tak pikir kesan lepas tue.. Sebab aku niat nak tolong je.. After berbuke same same dengan makcik tue dengan anak dia, baru la aku pikir nak beli tiket balik kr umah abang aku..

Aku da tak ada duet da mase tue.. Aku bedoa kat Allah, bantu lah aku sebab aku tak ada duet nak balek umah abang aku.. Aku da gune duet aku untuk belikan makanan dan minuman untuk makcik ngan anak dia tanpe pikir diri aku.. Aku mohon sangat sangat sebab aku nak balik.. Puas aku pikir pikir last last abang aku call aku and dia bagitau aku dia ondaway ke Mid Valley.. Ya Allah.. Syukur sebab abang aku datang amik.. Aku tak sempat call lagi abang aku.. Tapi tue la.. Jangan la korang sedeh kalu korang tak duet nak beli makanan.. Ada yang lagi susah tau..

Aku tak call pon abang aku.. Tapi Allah anta abang aku.. Aku syukur sangat sangat.. Di saat aku bagitau korang pasal kisah aku nie, aku menangis.. Sebab aku syukur Allah beri aku nikmat untuk aku makan.. Tapi mak cik tue dengan anak dia, aku tak tau la macam mane.. Aku betol betol harap aku akan dapat jumpa ngan makcik tue dengan anak dia.. Huhu..

Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

First Day At New Place ^u^