Posts

Showing posts from January, 2013

I'm An Assassin..

Image
Assalamualaikum.. 
Muahahahaha.. hari nie aku menjadi seorang yang sangat kejam pada BINATANG.. Sebab aku telah MEMBUNUH banyak binatang hari ini.. hahahaha.. bukan sekor tapi ber ekor ekor.. muahahaha.. rase seronok gile membunuh diorang pon masih ada lagi nie.. dan.. kejap lagi aku nak membunuh diorang lagi.. hahaha.. aku sangat kejam ari nie.. aku bunuh diorang tanpe belas kesihan.. bile bunuh diorang, aku rase seronok sangat.. dan darah aku membuak buak untuk bunuh diorang lagi.. muahahahha... aku la PEMBUNUH PALING KEJAM DI DUNIA.. muahaahahaha...

Library Tue KenanganKu

Image
Assalamualaikum...
Huhuhu... Ari demi ari makin parah aku di watnye... Memory lame mesti datang muncul dalam otak aku... Kebanyakkannye yang memory manis manis je yang muncul.. Huhu...
Kenangan yang tak boleh blah langsung tue kenangan mase aku form 4.. Sebab mase tue aku duk kat library.. mase chat tue la aku kenal sorang pompuan, dia suke kat aku... Tapi dia dok jaoh... Tapi mase chat tue, aku cakap kat dia..
Awak.. Kalu awak nak kapel ngan saya, tunggu awak dapat 9A PMR k.. Sebab tak lame lagi kan awak da nak PMR, kalu kite kapel awal, nanti saya terganggu lak mase awak tue t.. Maaf ek wak...
Tapi tak lame tue, tak sangke lak dia betol betol dapat 9A.. And seperti aku janjikan.. Dia la gadis petame yang masok dalam aty aku nie... Ada sebab kenape aku cakap macam tue dekat dia.. Dan disebabkan aku cube lupekan memory nie, aku da lame da tak pegi pc library tue... XD
Lagipon banyak sangat memory aku kat library tue... Yang manis ada... Yang pahit pon ada.. Senang cite library tue ban…

I Think I Understand

Image
Assalamualaikum...Pejam celik pejam celik.. Aku rase hari dan mase banyak mendewasakan aku.. Mematang diri aku.. Memberi aku satu erti bermakne kat aku.. Hahaha.. Cehhhh ayat aku tak boleh blah betol la.. Hahaha...Tapi kan ape yang aku cakap kan tue memang betol la.. Hehehe.. Sebenarnye kan.. Aku ada sorang kawan.. Gurl la.. Kawan blogger gak... Asal cakap ngan dia je mesti tak lame.. Asal cakap ngan dia je, dia mesti bosan dengan aku.. Hahaha.. Terok kan aku nie.. Hahaha...Tapi kan aku tau kenape jadi cam tue.. Sebab kami memang tak layak berkawan sebenarnye.. Kalu dia jodoh aku pon, aku tak layak untuk dia.. Dia terlalu perfect.. Lagipon aku ngan dia sekarang nie da tak berhubung lagi.. Aku bersyukur sebab aku ngan dia da contact lagi.. Sebab aku tak nak la dia sakit aty ngan aku lagi... Hehehehe.. By da way.. Aku nak masok tido la.. Dari pagi tadi aku tak tido.. Arghhhhh... Ngantoknye.. Zzzzz

Sebab Dia Aku Tak Tido

Image
Assalamualaikum..Adehhhh... Nak tido pon tak senang da sekarang nie.. Banyak gile betol aku pikir nie.. Lagi lagi kes dia nie.. Kes dia betol betol watkan aku tak boleh tido langsung nie.. Ishhhh.. Panas betol la..Kalu nak tau, aku panas mara nie bukan pasal orang luar daripada poli aku ke ape tapi aku panas pasal member aku nie.. Aduhhhhh.. Pasal dia la aku tak boleh tido.. Mara nie.... Punye nye tak laen tak bukan pasal kuasa... Gile kuase betol diorang nie..Bukan ape.. Kan da letak jawatan masing masing.. Pas tue da lantik jawatankuasa baru da.. Tapi dia lak lebih lebih bagi command.. Da la disebabkan dia ada 6 orang ahli kelab aku blah.. Dia tak nak masok da kelab.. Da letak jawatan pon, masih nak control lagi ke ape.. Bukan aku tak suke, suke je.. Tapi bia la orang baru bagi command.. Nak dengar gak. Nie tak. Dia je yang bagi command.. Kang tak pasal pasal ada je yang trauma lagi kang.. Tapi siyes la.. Aku memang mara dengan dia lagi nie.. Grrrr

Ilang Mood Kot

Image
Assalamualaikum...Huhuhu... Kenape ngan diri aku baru baru nie ek.. Makin ari makin terok lak aku rase... Nak wat ape ape je mesti tak ad mood.. Adehhhhhh...Aku tak tau la kenape dengan diri sku baru baru nie... Contohnye la macam kat padang bola tampar tadi.. Aku macam nak carik pasal je ngan budak budak nie.. Tapi nasib baek tak gadoh sampai naek tangan tadi..Hummmmm... Ape La masalah aku kali nie ek.. Huhuhu

Kerane Haus Ler

Image
Assalamualaikum..Hai korang... Wat pe tue? Tengah berdengkur ke.. Hahaha.. Uuuuuu... Ada yabg baru bangun la.. Seram tengok muke tue.. Hehehe...Tak ada la.. Aku pon baru bangun nie dan da nak sambung tido balek nie.. Hahaha.. Aku bangun nie sebab aku haus gile tadi .. Tue yang aku terpakse bangun tue.. Tapi alhamdulillah.. Dapat jugak minum tadi.. And sekarang nak sambung tido.. Kang pagi nie aku ada kelaz pukul 8 pagi nie.. Hehe... Bye... ;)Ps: gamba tue gamba membe aku.. Dan saje gune pics tue.. Sekadar gurauan je.. Hehehe

Keje Gile

Image
Assalamualaikum..Ahhhhhhh... Da kul 4.50 pagi.. Dan aku baru selesai tengok movie nie.. Baru pas tengok cite "The Raid Redemtion".. Haha.. Gile betol.. Besok da la kelaz aku kul 8 pagi.. Dan sekarang aku tak tido tido lagi.. Hahaha... Memang aku wat keje gile betol... Haha

SPIKE TAJAM

Image
AssalamualaikumWahhhhhh... Siyes aku penat gile nie.. Sangat sangat penat.. Bukan sebab keje ke ada kelaz ke tapi sebab maen bola tampar tadi.. Kali nie aku lawan bukan calang calang budak.. Dan bukan jugak budak malay tapi budak chienese.. Huhhhh.. Dan diorang nie selalu nye bola keranjang sebab aku pon sebelum nie maen bola keranjang gak.. So aku kenal la diorang nie.. Tapi siyes tak sangke diorang terer gile ek maen bola tampar... huhhhhhh..Pehhhhhh... Diorang kebanyakkan mase maen tadi orang bagi bola spike gile gile tajam la.. Dasyat gile la.. Terpesong bola aku diwatnye.. Haha.. Tapi siyes syok la maen diorang tadi.. Hope diorang maen lagi esok arrr.. Hehehe...

Kuasa Leader Tue

Image
Assalamualaikum...Hai korang.. Sory la da lame tak update dok.. Haha... Sory ek... Ada kes cikit.. Sebab tue tak update.. Hehe.. Maaf..Kali aku nak cakap la pasal kuase leader nie.. Kadang kan bile nak pilih leader nie mesti ramai tak nak amik.. Bile kite da maen tunjuk tunjuk and last last kene yang lemah and tak pandai jadi leader, mule la melenting la.. Padahal kite sendiri salah sebab maen tunjuk tunjuk kan.. Hehe..Tapi kat sini aku ada la 2 ke 3 tips yang aku nak berkongsi dengan sume pasal kuase leader nie.. Sebab da banyak kali aku jadi leader so aku nak kongsi la sikit ek... Hehe...1) Bile jadi leader, jangan la gune kekerasan untuk pakse orang wat keje nie la tue la .. Sebab nanti orang akan benci kite...2) Berkomunikasi la dengan sume.. Jangan wat hal sendiri.. Care nak berkomunikasi tue senang je.. Korang berkawan la dengan diorang walaupon korang tue leader..jangan ego k... Hehehe...3) Jangan control team korang.. Jike korang rase diorang cam liar je, baru la korang contro…

SIYES Hepi Siot

Image
Assalamualaikum...Wahhhhhh.. Tadi time tengah tengah makan nasi kejap tadi, tibe tibe aku dapat mesej daripada mak ayah dan abang aku.. Sebelum nie aku tak penah pon dapat mesej daripada mereke.. Rase cam nak nages pon ada.. Sebab epi gile kan.. Hehe.. Siyes epi. Hehehe.. Thank mak abah and Krol.. Abang ku.. XD

Mengharapkan Someone Wish Me

Image
Assalamualaikum...Malam nie tepat nye jam 12 malam, aku amat mengharapkan kepada orang yang kenal aku dan wish bufday aku malam nie.. Tapi aku tak tau aku tak boleh mengharap sangat.. Sebab aku tak tau ape yang jadi lepas nie.. Huhu...

BUFDAY AKU

Image
AssalamualaikumEmmmmm.. Hai korang.. Selalu nye kalu time bufday korang kan.. Korang dapat pe jer?? Mesti ramai yang wish kan kat handphone korang kan.. Mesti best kan.. Hehehe...Taon nie aku tak tau pon cam ner.. Ada kah taon nie masih ada orang sambut ngan aku ke tak.. Ada yang tak yang wish bufday aku ke tak.. Sume tue kadang aku nak gak merase tapi kadang aku cume dapat wish dari family aku je.. Daripada kawan daripada rakan blogger yang rapat ngan aku dulu, yang kenali aku, sume tue aku tak penah lagi dapat wish daripada mereke.. HuhuTapi aku tak tau la sem nie cam ner la ek.. Huhuhu.. My bufday kan.. Da la esok 7 january.. Tapi tengok la esok.. Huhuhu..

Aku...

Image
Assalamualaikum...Ari nie aku dapat kejutan yang besar dan tidak disangke sangke.. U know what? Lecture told some student that if they want repair their lappy, they must come to me.. But u know why i'm so suprise why lecture said like that? Hehehehe..Actually i suprise that why lecture said i good at repair lappy.. Padahal aku cume tau bab bab yang kecik je.. Tak ada la sampai tau baiki bende besar.. Tapi tadi ada sorang budak kol aku and she tell me about a problem in her lappy.. And she told the one who tell her is my lecture.. So nak tak nak aku pon terima je.. Maybe kecik je kot.. Kot besar.. Aku serah semule pada lecture aku tue ler.. Hehee..By da way.. Aku still tak percaye.. Macam mane lecture aku tau aku boleh repair lappy.. Huhuhu

5 Trend Wanita Hari Ini

Assalamualaikum
Semua orang nak berfesyen dan mengikut trend, terutama golongan wanita. Pakaian bertudung mula bertukar menjadi fesyen selari dengan peredaran masa dan dunia yang semakin moden. Tetapi kebanyakkan wanita Melayu yang dapat dilihat, pakai tudung tapi lengan terdedah, dada terdedah, kaki terdedah. Macam mana tu? Sedihnya ramai gadis Melayu “dijajah” semula oleh Barat dengan fesyen bertudung tetapi moden ini.
Aku selalu perhatikan pemandangan yang tidak begitu indah ini sehingga aku bertanya pada diri sendiri, “kenapa?”.

Mari kita kenali dulu 5 trend atau sikap wanita Melayu yang terpesong dalam zaman moden ni.
Pakaian Ketat, Sendat dan Terlalu Seksi 
Baju kurung dan kebaya yang dipakai sangat jarang dan ketat sehingga menampakkan bentuk badan. Begitu juga seluar, blouse dan T-shirt. Ramai yang dengan bangganya mendedahkanlurah dendam “neraka” depan dan belakang. Bagi gadis remaja biasanya memakai jeans low cut sehingga menampakkan lurah semasa berjalan atau lebih tak sangg…

Salam Jumaat Sume

Assalamualaikum

Kalau ada yang membenci kamu, itu perkara biasa.. Sedangkan manusia paling mulia dan baik iaitu Nabi Muhammad dibenci, dicaci, diugut bunuh, apatah lagi kita yg tak seberapa ni.. Kerana hidup ini bukan untuk membahagiakan semua orang tetapi untuk mentaati perintah Allah.. :)

10 Sebab Doa Ditolak

Image
Assalamualaikum

Ketika Ibrahim bin Khadam ( seorang ahli tasauf yang masyhur) ketika berada di tengah-tengah pasar Basrah, beliau dikerumuni oleh orang ramai. Di antara mereka ada yang bertanya : Mengapakah doa mereka tidak dikabulkan Allah pada hal mereka selalu berdoa kepadanya? Beliau menjawab : Kerana hati kamu buta disebabkan sepuluh perkara iaitu :
PERTAMA Kamu mengenal Allah, tetapi kamu tidak tunaikan hakNya.
KEDUA Kamu berkata bahawa kamu cinta Rasulullah SAW tetapi kamu tinggalkan sunahnya.
KETIGA Kamu telah membaca Al Quran, tetapi kamu tidak beramal dengannya.
KEEMPAT Kamu telah makan nikmat-nikmat Allah, tetapi kamu tidak bersyukur kepadaNya.
KELIMA Kamu telah berkata bahawa syaitan itu musuh kamu,tetapi kamu tidak menentangnya.
KEENAM Kamu telah berkata bahawa syurga itu benar, tetapi kamu tidak beramal untuknya.
KETUJUH Kamu telah berkata bahawa neraka itu benar, tetapi kamu tidak lari daripadanya.
KELAPAN kamu telah berkata bahawa mati itu benar, tetapi kamu tidak bersedia bag…

Kelebihan Solat Duha

Image
Assalamualaikum
Ibadat pada waktu pagi naikkan semangat bekerja, tanda bersyukur
Solat Dhuha adalah solat sunat yang dilakukan pada waktu pagi iaitu 27 minit selepas terbit matahari dan tamat waktunya sebelum tergelincir matahari. Bilangan rakaatnya paling kurang dua rakaat dan maksimumnya 12 rakaat. 
Pada rakaat pertama boleh dibaca surah ad-Dhuha, manakala rakaat kedua boleh dibaca surah al-Ikhlas. Masa yang diambil untuk menunaikannya cuma tiga minit, sangat pendek masanya berbanding keberkatan yang Allah berikan kepada kita untuk sepanjang hari kehidupan.  Ternyata solat sunat Dhuha dilakukan pada awal pagi sebelum memulakan kerja dan bagi kebanyakan orang ia solat sunat sebelum bergerak untuk mencari rezeki. Jadi, banyak keberkatannya sebelum kita memulakan kerja, dimulakan dengan solat ini. 
Biasanya kita akan memulakan hari dengan semangat tinggi dan membara untuk mencapai matlamat dalam pekerjaan atau pelajaran. 
Jika pada saat itu kita mengingati Allah SWT, kemudian tunaikan …

Kelaz Clash

Assalamualaikum..
ari nie betol betol bermasalah.. aku malas nak drop kan subjek nie.. walaupon aku tau nie pilihan yang terbaek.. tapi aku tak nak dianggap stupid  student.. ye la.. mase di IPT nie tak ada maknenye nak belas kesihan pada orang.. tapi nie bukan belas kesihan pada orang ke ape.. tapi nie masalah nye kes aku so aku rase tak pe kot..
huhuhu.. tapi aku nak sangat teroz kan amik subjek aku nie.. aku tak nak drop kan.. bahaye la.. adehhhh.. macam mane nie ek.. huhuhu..

Lege Sudah.. XD

Assalamualaikum...
wahhhhhh.. da nak pukul 2.50 pagi da la... hahaha.. jangan ingat aku gile sebab ketawa pagi pagi nie.. sebenarnye nie aku ketawe nie sebab baru puas tengok cite RunningMan.. wahhhh.. siyes best.. hehehhe..
korang patut nye tengok tau.. sebab nanti tak ada la korang bosan gile.. sebab RunningMan nie lawak tau.. walaupon reality show, tapi siyes lawak la.. dan aku baru tengok yang latest tadi RunningMan ep 126.. wahhhhh siyes lawak gile tadi.. hehehe.. kalu korang belum tengok lagi.. cepat cepat la download.. best siot.. hahaha... hehehe..

Kata Kata Hikmah Untuk Minda

Image
Assalamualaikum.. 
Ahhhh.. da penat post pasal bende yang menyakitkan ati.. da behenti da.. da tamat da.. da tak ada makne nak ingat lagi.. lagi memedihkan ada la nanti kan.. lagi menyakitkan lebih ramai pihak ada la nanti kan. hehehe.. okey la.. da stop da.. sekarang aku nak berkongsi dengan korang.. hope korang sudi tambah tambah lagi ke.. dan berkongsi lagi kate kate hikmah yang korang punye.. hehehe
Teman yang baik adalah orang dapat berkata benar kepada kita dan bukan orang yang selalu membenar-benarkan perkataan kita.

Komunikasi adalah sesuatu yg mudah, susahnya ialah apabila kita tidak menyebutnya dengan perkataan yg mudah. - T.S Matthews

Bahagia sekali orang-orang yang menahan lidahnya daripada berkata-kata secara berlebih-lebihan dan mendermakan hartanya yang lebih.

Ada banyak teori yang boleh anda baca, tetapi pelajaran terbaik adalah apabila anda melakukannya...

Biar tak kaya harta tapi kaya budi, biar hanya kata-kata, kadang-kadang itu lebih bererti

ika kita mengetahui tarikh ki…

Twitter Oh Twitter..

Image
Assalanualaikum..Adehhhhhh.. Baru dua ari aku memang cukup epi la.. Mane tak nye.. Aku jumpe someone yang aku suke dalam tue.. Tapi.. Dia busy ngan bende laen lak sampai tak ada mase nak bace tweet aku.. Aiiiiyoooo...Aku ingat kan kat henset je dia akan ignore aku.. Tapi kat twitter pon same and sume bende aku wat, dia tetap ignore jugak.. Hahaha.. Tak pe la.. Dia masih mara lagi la tue ngan aku.. Hahaha.. Tak pe la.. Nanti dia da okey nanti baru aku contact dia balek la.. Hehe..Alamak da lewat nie.. Aku nak kene tido.. Kang nak bangun solat subuh lak.. Kalu tak mampus tak solat kang.. Hehe.. Okey la.. Chow dulu okey.. Hehehe..

Happy New Year

Image
Assalamualaikum..
wahhhhh... awak.. saya da balek.. fuhhhhhh... awak lame ke tunggu saya.. hahahaha.. gurau je la.. haiii korang.. amacam malam tadi.. wahhhhh.. bising tak kat kawasan umah korang.. mesti epi kan.. hehehe
kot ada yang tak epi tue tak pe la.. maybe masalah korang wiso pasal banjir ke ape ke.. tapi aku pon same tak epi.. epi tue mengacau orang.. hehehe.. tue memang wat aku epi gile.. hahaha..
okey la korang.. sebenarnye nie aku baru bangun nie.. nak pegi mandi jap.. hahaha.. by da way.. HAPPY NEW YEAR EVERYONE.. and ASSALAMUALAIKUM..