Posts

Showing posts from April, 2013

Application Merepek Gile

Image
hehehe... hai korang... baru pas tadi aku post 1 cerite... nie aku post lagi 1.. nie bukan pe.. tadi aku bukak notification facebook aku.. pas tue aku ternampak sesuatu yang menarik kat sane.. kalu korang tak nampak, click la kat gamba tue..
aku tak tau la sape punye idea la wat application tue.. ada ke patut ajak aku TRY KEMALANGAN.. gile pe.. aku tau gurauan.. aku pon nak gurau jugak.. tapi tak yah wat name cam tue.. wat seram je.. grrrrrr




Anda Di Tag

Image
haiii korang.. lame aku tak post blog nie.. hahhaa... poyo je aku nie,. padahal baru seminggu aku post 1 cerite.. hahahha.. ari nie aku post nie mean aku carik pasal la.. sebab esok aku nak final n malam nie lak aku carik pasal nak post pasal sesuatu yang wat aku epi gile.. ngeeee
kali nie aku saje wat entry ANDA DI TAG sebab aku tau ramai yang wat blog aku macam blog sahabat blog aku nie.. MARS GREEN.. aku jumpe blog dia pon sebenarnye tak sengaje sebab aku ngah carik post lame aku.. so aku saje la search kat mister GOOGLE.. aku taip Mr Bob Merepek Lagi.. last last aku terjumpe blog MARS nie.. ape lagi.. aku terjah la baek baek kan.. tak nak dia terperanjat kan..
so bile aku masok je ke blog dia.. aku nampak dia link kan blog aku.. pehhhh siyes aku epi.. sebab setau aku la.. tak orang pon nak link kan blog aku nie macam mars.. so bile aku nampak dia link kan blog aku, siyes aku epi gile.. thanks MARS GREEN..
by da way.. aku da kesuntukkan mase nie.. aku nak study.. assalamualaikum..

SG is SECRET GURLZ

Image

Keje Last Minit Lagi

Image
aduhhhhhhh aiiiiii... kenape la mesti aku 1 kumpulan dengan orang yang suke enjoy dulu.. diorang tak takot gagal ke haaaaa... aduhhhhhhhhhhh... panas betol la dengan diorang nie.. nanti aku jugak yang kene.. nie yang aku malas nie..
aku tak benci orang yang wat keje last minit nie sebenarnye.. tapi nie da melampau gile.. diorang nie suke cuti tapi diorang tak pikir pasal mase depan diorang ke.. kenape la aku mesti dengan diorang nie.. sume cuti aku korban kan sebab nak wat keje nie.. tapi diorang.. hampeh betul.. kang mule la maki aku.. padahal sape suruh diorang wat keje last minit.. siyes aku marah dengan diorang.. masing masing suke persoalkan kat aku.. kalu tak tau wat keje, kenape tak suke wat keje same same.. sume nak mengharapkan aku bantu je.. hishhhhhh...
aku siyes marah gile.. kalu petang nie fail gak, aku tak tau nak cakap ape la ngan parent aku.. aku malu.. aku cakap ngan parent aku, aku wat final project and memang aku wat.. tapi kalu petang nie gagal gak.. aku tak tau l…

Jangan Ambil Panadol Actifast Atau Soluble Lagi!

Image
Mengapa tidak boleh ambil Panadol Actifast atau Soluble lagi? Ini adalah satu kisah dan kajian yang dilakukan, ikuti lanjut informasi ini di bawah.

UNTUK PENGETAHUAN,
Ikuti sebuah kenyataan benar dari seorang yang mengalaminya :
“Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. . Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.
Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati . Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu me…

Cuba Pertahankan Diri Tapi Disabit Kesalahan Pula

Image
Kalau korang seorang wanita dan rumah korang dicereboh, lalu muncul seorang lelaki mahu merogol korang, apa korang akan buat? Adakah korang akan mempertahankan diri atau membiarkan saja si-lelaki jahanam itu meratah diri korang sesuka hatinya? Kebanyakan wanita pasti akan melawan, biarpun nyawa menjadi taruhan tapi menyerah mahkota kesucian mereka tidak sekali!!

Dan di Ipoh semalam kes seorang isteri yang cuba dirogol oleh seorang lelaki yang tak dikenalinya berakhir dengan kisah menyayat hati apabila wanita yang menjadi mangsa rogol itu telah dihukum penjara kerana tindakannya melawan perogol tersebut telah menyebabkan kematian perogol berkenaan.
Dan kerana perbuatan mempertahankan dirinya itu, Mahkamah Tinggi Ipoh semalam telah menjatuhkan hukuman penjara dua tahun ke atas S. Kalaichelvi, 24 tahun, seorang suri rumah selepas dia mengaku bersalah menyebabkan kematian seorang lelaki yang cuba memperkosanya pada tahun lepas.
Hakim Datuk Zainal Adzam Abid. Ghani memerintahkan S. Kalaich…

Kayak Beb

Image
ape kabar korang.. sihat?? kalu siha, Alhamdulillah.. syukur la... aku suke kawan kawan aku sihat blake nie.. hehehe.. 
nie haaa aku nak cite pasal kayak la.. wat pengetahuan sume, semalam aku maen kayak.. dan tue pengalaman aku yang kali kedua aku maen kayak.. sebelum nie aku penah maen kayak, tapi da lame da beb.. da 6 taon.. sejak skolah lagi..  mase ada program kepimpinan.. adehhhhh..
kalu tak silap aku, dulu aku maen kayak single je.. tapi tak jatuh pon.. tapi yela da besar kan.. tibe tibe lak aku lupe pasal pengalaman aku yang dulu tue sampaikan aku tak boleh nak imbang.. tapi korang jangan pikir aku jatuh dalam air.. sebab aku tak cakap pon aku nak jatuh.. hampir hampir ada la.. dan aku jadi bahan  lawak pada diorang sume.. adehhhhh..
malu nye muke aku time tue.. hahahah.. nak double pon same.. hampir hampir jatoh gak.. kalu jatoh la mase tue kan.. jawabnye aku mandi air wangi laaa siap berminyak lagi.. wekkkkk... siyes la aku cakap.. semalam 3 kali aku kene sabun kaki aku seb…