Posts

Showing posts from July, 2013

Wordless Monday Ramadhan

Image
,
wahhhhhhhhhhhhhhhh... aku serius mengantuk gile nie..  dari tadi asik menguap je...  aiiiii.. nak tak nak aku kene sahur awal laaa kali nie..  nak wat macam mane kan..  aku da mengantuk gile nie..  walaupon kelas aku pukul 3 esok..  tapi kalu aku da mengantuk gile nie, so aku kene la tido awal kali nie..  huhu.. okey la korang..  esok je le aku sambung wat entry baru..  mengantuk sihhhhh..  bye..

Khas Untuk Adik Baru Nak Masok PLKN

Image
,
haiiii sume.. lagi lagi adik adik yang bakal memasuki PLKN.. adik tak suke pegi PLKN ke??  kenape lak tak suke?? takot kene buli ke?? tak tau suasane kat PLKN ke?? hehehe.. chill la sikit dik.. jangan wiso la pasal PLKN tue.. insya'Allah tak ada pape nye berlaku dekat adik.. nak tau sebab ape?? meh abg cerite kan serba sedikit pasal abang mase di PLKN ASAHAN MELAKE sesi 2 kumpulan 7 2010.. nak sebut sekali ke name company?? okey la company ALPHA..
let's begin my story

Once sponce time ago, i got PLKN bla bla bla bla.. hehehe.. gurau gurau.. tapi sebenarnye kalu nak tau sangat kisah abang dekat PLKN tue, bace la kat link bawah nie.


GAMBA KAMI DI PLKN

JANGAN SALAH SANGKA

LASY DAY BEFORE BACK TO KEM


KAT PLKN



Maksud Tersirat Lagu M. Nasir "Tanya Sama Itu Hud - Hud"?

Image
Pernah tak korang dengar lagu hasil ciptaan M. Nasir iaitu ‘Tanya Sama Itu Hud - Hud’. Lagu yang senang melekat di halwa telinga ini sebenarnya mempunyai lirik yang tersirat serta bermakna. Mari kita rungkaikan maksud lagu tersebut satu persatu.
Tujuh puluh tiga pintuTujuh puluh tiga jalanYang sampai hanya satu jalan
Pernah dengar tak hadith Rasulullah s.a.w tentang umat Islam yang terpecah kepada 73 golongan, dan daripada kesemua ini hanya satu golongan yang terselamat dari seksaan neraka iaitu golongan (jemaah) yang mengikuti sunnah Rasulullah dan sahabatnya.
Ketahuilah bahawa orang-orang sebelum kamu daripada Ahli Kitab telah berpecah kepada tujuh puluh dua kumpulan, dan sesungguhnya kumpulan ini (umat Islam) akan berpecah kepada tujuh puluh tiga (kumpulan), tujuh puluh dua daripadanya akan masuk neraka dan hanya satu daripadanya akan masuk syurga, iaitu al-Jamaah. (lihat Sunan Abu Daud no 4429).
Maknanya, yang sampai itu bermaksud yang selamat. Hanya ada satu jalan untuk selamat iaitu…

Wordless Sunday Ramadhan

Image
Alang alang baru bersahur nie.. nasib baek la sempat bersahur.. kalu tak, rugi rugi.. sebab tak dapat amik pahala bersahur.. hehehehe.. tapi walaubagaimane pon.. sementara nak merehatkan perut nie, aku singgah jap ke sahabat blog aku.. haaaa.. tue la satu satunye blog pertame aku singgah melawat pagi nie.. after solat subuh kang,  nak melawat blog sape lak ek.. hehehe..
#ps: sape nak melawat blog beliau, click la gamba tue ek.. hehe

Jangan Terase Ek

Image
kali nie post aku sangat sangat menyakitkan hati para wanita.. sebab nye aku bukan nak maki ke ape ke kat diorang nie, cume bile aku cakap nie kan, aku jugak yang kene effect nye.. caye tak?? tak caye kan.. hehehehe.. we see..
sebenarnye aku nak kate la yang aku bosan dengan perempuan.. well diorang nie baek, cantik comel dan mengodakan hati para lelaki.. cume aku nie haaa, tak tau nape.. aku bosan dengan diorang.. tak tau nape.. tapi yang pastinye aku bosan dengan diorang.. whatever they do for me, it make me boring with them.. i not hensem boy, rich boy or whatever laaa.. tapi sejak aku masok poli aku memang bosan dengan gurl.. kalu nak cakap pasal kahwin, tue bukan alasan aku.. sebab aku tak penah bosan dengan isteri aku sebab dia pandai amik ati aku.. dia pandai wat lawak dengan aku.. tapi selain isteri aku sendiri, aku bosan dengan gurl.. maybe sebab ati aku da kene curi dengan isteri aku sendiri kot.. sebab tue la aku bosan dengan orang laen.. hehehe..
kalu la sape sape ada no …

Iklan Raya Petronas: Jahit

Image
Ketika berada di ambang Hari Raya Aidilfitri ini, antara iklan yang ditunggu-tunggu oleh kita sudah semestinya buah tangan daripada pihak Petronas.Pelbagai kisah menarik yang dipaparkan mengikut tema tahun-tahun tertentu. Petronas juga bukan sahaja memaparkan tentang hari raya, tetapi ia juga pernah memaparkan tentang hari kemerdekaan, tahun baru china, dan lain-lain lagi. Video di atas ini memaparkan tentang kisah seorang ibu yang bertungkus lumus menyiapkan tempahan baju raya daripada para pelanggan. Ada satu hari itu, dia menerima banyak sangat tempahan sehingga menyebabkan tidak lepas tangan dan dibantu oleh anak perempuannya. Namun apa yang mendukacitakan, wanita yang bergelar ibu ini mendapati terdapat baju yang sudah tersalah dijahit mengikut kehendak pelanggan. Jadi apa yang berlaku selepas itu? Kita tonton video di atas ini.

Sume Tue Nafsu Jer

Image
korang sume nie ada couple kan??? mesti la ada kan.. kalu tak ada tue, tipu la.. hehehhe.. gurau je beb.. aku pon ada couple jugak.. caye tak?? aku tak curang ek.. tapi sejujur jujurnye  aku memang ada couple.. nak tau sape?? kompem kompem la bini aku kan.. kan dia couple aku yang sah.. couple jugak kan.. betol tak.. haaaa.. korang tak boleh der nak fight aku bab bab cam nie.. hehehe.. gurau jek..

kali nie aku nak cerite pasal NAFSU.. nafsu nie banyak jenis.. tapi aku nak cakap la pasal yang single and yang da berpunye.. tau ape aku nak cakap??? hehe.. aku just nak cakap pasal pandangan mata kite nie..

ada yang da berpunye kadang kadang pon nak orang laen jugak.. contoh laaa.. kite tengah jalan jalan bersame dengan pakwe/makwe kite kat shopping komplek, mase jalan jalan tue kite ternampak la sorang mamat/minat nie memang hensem/cantik gila la.. macam anak kacukan pon ada la.. memang gile gile hensem/cantik la.. sampaikan kite terdetik kate dalam ati kite macam nie, kan bagus kalu pak…

Wordless Ramadhan Friday

Image
Assalamualaikum...Hai korang.. Wat pe tue?? Tadi berbuke ape je?? Mesti sedap kan.. Kompem.. Hehehe..  tapi jangan la berbuke beli makanan berlebihan.. Bia sikit, asalkan makan.. Anyway.. Idup nie kene enjoy.. Like my pics.. Peace yooo

Wordless Wednesday

Image
Bila tiba bulan Ramadhan je, ramai orang beli juadah berbuka puasa di Pasar Ramadhan.. tapi ada jugak kan yang nak berjimat jimat berbelanja.. sampaikan ada jugak sanggup ikat perut tak nak kuarkan duet banyak.. last last, sanggup tak beli plat moto sebab nak berjimat jugak.. tapi bagus jugak..  mesra alam jugak kan.. hehehehe.. Selamat Berpuasa

Jangan Menangis

Image
Assalamualaikum..Disaat korang bace entry aku kali nie, aku baru sahaje selesai berbuke.. Baru menjamah makanan yang lazat dari rezeki Allah.. Hehehehe...Sebut pasal menangis,korang mesti agak aku nak cakap pasal COUPLE kan.. Hehehe.. Tapi aku tak ada la nak sentuh pasal tue.. Just nak cakap pasal puasa je.. Hehehe...Aku nak bagitaw korang.. Jikalau la korang tak ada duet, tapi ada roti or kurma, please laaa bersyukur.. Bukan ape beb.. Aku nak kongsikan 1 cerite sedeh pasal diri aku dengan peminta sedekah.. Cite nie berlaku before aku masok PMS.. Kire nye cerita nie berlaku pada tahun 2010..Mase tue aku lepas beli barang dekat Mid Valley, Kuala Lumpur.. Keluar dari Mid Valley tue, aku tengok duet aku jap.. Duet aku ada lebih cikit la untuk aku makan berbuke roti and cukup la untuk aku nak pegi balek kat umah abang aku.. Ya la.. Nak balek umah dia kan.. Mesti tengok bajet.. Lepas ke tak.. tapi mase aku kuar dari Mid Valley tue, mase tue da nak maghrib.. So aku pegi la kedai beli roti..…

BUSY SANE BUSY SINI

Image
adehhhhh.. serabot betol laaa.. banyak nye no salah dalam handphone aku nie.. da la aku dok sorang je dalam kelaz malam tadi. ingatkan ada la pejumpaan kelab.. tunggu lame gile.. last last aku benggang, aku blah je dari kelaz yang sepatut kelab wat meeting.. hurmmmm...
bukan pe tau.. kalu tak silap aku la. aku da set no diorang da.. tapi banyak lak no salah number... adehhhh.. serabot betol.. kalu la aku tau malam tadi tak ada pejumpaan, aku sambung wat keje aku je malam tadi.. aiiiii.. membazir betol.. terima kasih sangat sangat la kat kawan aku nie.. sebab bagi no salah kat aku.. grrrrr

Kotak AJAIB Kotak STRESS

Image
,
hehehe.. ada jugak ek orang cipta kotak ajaib nie..  agak agak kalu sape sape nak wat kawan dia stress boleh la gune kotak nie.. gerenti stress nye la.. hahahaha.. terbaek laaaaa....

Budak Hot Kat FB

Image
korang.. korang ada facebook tak?? korang kenal tak budak kat atas tue?? kompem la kenal kan.. budak hot la katekan.. hot sebab wat video untuk boifren dia.. kalu carik kat google, cari video Anniversary Hubungan Seminggu cam tue la name dia.. hehehe..
tapi kan.. macam kesian pulak tengok dia nie.. kalu ikut sumber yang tak tau la betol ke tak nie, pakwe dia nie PLAYBOY.. tapi tak tau la.. aku cakap ikut sumber je.. hehehe...
tapi sebenarnye aku nak cakap bende penting je.. KENAPE mesti budak pompuan tue wat muke cam tue.. u know what.. disebabkan gamba tue, aku teringat kat someone yang aku wat dia marah, then she make me angry for something that i really hate hear it.. kalu gaduh gaduh mulut nie, selalu nye aku okey je kalu dia nak berperang cakap pape pon.. aku benci kalu orang bawah aku cakap ngan aku gune bahase KAU AKU.. aku hormat lagi dia.. tapi bile orang tak hormat aku balek, i really hate that.. serius..
tapi walaupon dia pegang janji aku, janji yang aku takkan carik dia, …

BANTU AKU URGENT BEB

Image
maaf sebab menganggu ketenteraman korang malam nie.. aku ada hal penting nak sangat korang bagitau aku sesuatu.. siyes penting gile beb..
macam nie.. korang tau kan status aku sekarang nie kan.. aku da kawen kan.. tapi ada la 3 gadis melayu nie dok sebuk telepon aku kadang kadang.. dok telepon tue kalau cakap pasal macam kawan kawan tak ape la jugak kan.. tapi nie tak.. diorang nak aku COUPLE and BERI CINTE AKU KAT DIORANG.. asal telepon je.. diorang akan panggil aku SAYANG SAYANG.. da cakap da kawen pon tapi same jugak perangainye.. hmmmm...
aku tak tau la ape yang diorang suke sangat pasal aku.. nak cakap hensem, memang puihhhhh laaa.. nak cakap kaye, sorry lorh.. I'M KAMPUNG BOY.. nak cakap baek, memang tak la kan.. tapi ape yang diorang nampak pada diri aku sampai diorang suke aku nie.. sampaikan panggil aku SAYANG SAYANG nie..
kalu nak cakap pasal isteri aku kat umah nie, dia da start jelez nie walaupon aku da cakap aku tak wat pape ngan 3 gadis melayu tue sampai sukekan aku…

Kemasukan Baru Ke Universiti Dibuka

Image
haaaa.. korang.. aku ada berita baek punya la.. ada 1 tawaran masok universiti beb.. tak kan la korang tak nak masok kot.. mesti la nak kan.. rugi beb kalu tak masok universiti nie.. korang jugak yang untung nanti beb.. tak kan la korang tak join kan.. kan kan kan..  korang mesti la nak join kan.. hehehehhe

Kemasukan baru ke universiti..

Tarikh : 10 july 2013 (InsyaAllah)Name U : Universiti Ramadhan Al-MubarakCourse wajib : Berpuasa
Course special : Terawih Course tambahan : Baca quran, zikir, solat sunat, sedekah n etc Kelulusan : Ijazah takwa Konvo : 1 Syawal
* Extra.. Tawaran melanjutkn pgajian ke peringkat master course : Pose 6 . . .
JOM DAFTAR BERAMAI2!!

Bila Aku Da Wat Perangai

Image
hai korang.. ape kaba lame tak update blog nie.. sorry la ek.. aku banyak keje kene wat.. sibuk kadang kadang tue.. nak update pon kadang macam tak ada mase lak.. hehehe.. siyes aku mintak maaf ek kat korang..
kali nie aku nak cite pasal diri aku yang sape sape yang kenal diri aku yang tak berape nak sosial sangat nie.. baek korang kenal dulu perangai aku macam mane.. tak nak tau pon tak pe.. hehehe..
aku nie banyak gile kerenah kadang kadang isteri aku marah dengan aku.. lagi lagi before kawen la.. sebab perangai aku nie kadang boleh dilayan kadang tue tak boleh langsung dilayan kadang tue haaaa boleh wat orang sakit aty sape sape je.. tapi kate orang, bile da kawen nie, perangai kene ubah sikit kan.. hehehhee...
DENGAN KAWAN SEKEPALE
sape sape je kalu aku layan dia tak kire la laki ke pompuan ke, kalu aku time borak borak tue aku ada gurau gurau sikit pas tue dia join sekali ngan aku... that mean dia la kawan sekepale dengan aku.. kalu dengan kawan sekepale nie, cara berkawan aku ni…