Posts

Showing posts from October, 2013

Guru Itu Penawar dan Racun

Image
Hai guys.. Sorry lame tak update blog aku nie.. By da way, blog nie memang tak ada sapa nak bace pon.. Tapi syukur la kepada yang rajin datang membaca blog aku nie.. Tak pon yang sudi bukak blog aku nie pon aku da berterima kasih.. Hehehehe..

Ari nie aku nak cakap pasal seorang guru.. Kisah guru yang boleh menjadi penawar kepada kita dan guru jugak boleh menjadi racun pada diri kita.. Alaaaaa... Korang pon tau kan nape guru nie boleh menjadi racun pada kita.. Okey la.. Meh aku cite 1 al-kisah benar yang berlaku di poli aku iaitu pms.. Ini bukan kisah nak mengaibkan orang tue.. Tapi nie kisah tauladan pada kisah sume supaya berhati hati dengan guru yang mengajar kita..

Begini cerita nye.. Kisah nye mengisahkan seorang pelajar bername putera ahmad shamsuddin pelajar diploma pengaturcaraan komputer.. Pelajar semester 5 yang bakal practikal pada semester 6.. Wat pengetahuan korang, di poli kami nie, budak programming wat practical pada sem 6 iaitu sem akhir.. So pendekkan cerita, budak n…

Segmen : My Family My Love

Image
Lame sungguh aku tak wat segmen.. kali nie aku nak ajak korang same same kite kongsikan bersame dengan rakan blogger kite yang follow blog kite... mane la tau diorang nak tau pasal kite dan keluarga kite kan.. dan mane la tau kite dapat mengeratkan hubungan kite dengan diorang.. tak gitu??
ape yang perlu dibuat ialah :- - bace syarat syarat tue - follow la blog nie kalu sudi.. kalu tak sudi, saya tak pakse.. hehehe.. - kemudian tuliskan tentang keluarga anda - tuliskan tajok anda " Segmen: My Family My Love" - tak ada hadiah sebab segmen nie nak mengeratkan hubungan antara kita dan blogger laen - sile copy gamba tue dan link kan ke blog nie - kemudian selepas siap tulis cerita tentang family anda, sila link kan disini.. - kemudian mari kita terjah blogger yang sudi join segmen nie.. hehehe..

Wordless Day Tuesday : My HDR

Image
sejak aku bosan bosan nie, aku selalu maen HDR.. alaaaa bukan lawa pon.. sekadar maen maen je.. janji  boleh laaa.. I luv NATURE..




My Life My Story Part Last

Image
seperti yang aku janji kan.. kali nie aku cerita kan kenape aku busy gile sem nie dan kenape aku terok sangat  kehadiran aku ke kelaz sem nie.. okey la... tapi jangan komen terok terok da la.. hahahaha..

okey la.. sem nie aku sangat sangat busy sebab sebenarnye aku wat final project seorang dan project aku sangat sangat la payah sampaikan aku sendiri tak tau nak wat macam.. tapi alhamdulillah nasib baek aku ada sedikit duet untuk melancong.. bukan melancong untuk berseronok tapi melancong untuk carik tok guru yang boleh ajar aku PHP.. sebab website aku mengunakan PHP.. iaitu coding.. kalu korang yang blog nie tak tau coding, nampak sangat korang nie penipu.. sebab kalu korang nak tau, coding coding nie, mainan budak budak programming poyo lebih.. tapi kalu korang amik kos programming nie, mesti korang expert edit blog nie.. hehehe..

tapi siyes la.. kalu korang amik kos programming nie, pasti korang rase pe yang aku rase.. sebab programming nie maen bahase.. macam kite la.. nak pegi k…

My Story My Life part 1

Image
wahhhh.. da lame aku tak update blog aku.. hehehe.. sorry la kepada reader blog aku nie.. sebab ari ari bukak je blog aku, korang tengok aku tak update. haaaa sekali lagi aku mintak maaf ye kat korang si pembaca blog tegar aku nie.. hehehe..
kalu korang bace post aku kali nie, sebenarnye post aku nie daripada ari jumaat jam 8 malam... nape aku post lambat? aku bukan saje nak post lambat, tapi aku sangat sangat la sebuk, sebab nak siapkan keje aku punye pasal.. sebab tue la post aku tertangguh tangguh.. hahahaha.. terok nye aku nie.. hahaha..
kalu korang bace nie, aku masih belajar di PMS.. sem nie aku sebenarnye sem carry.. sebab aku ada subjek carry, so aku kene la carry subjek sem nie.. hohoho... tapi aku bukan si bodoh.. ada SEM CARRY bukan bermakne aku nie seorang yang bodoh.. bak kate my sifu, bile kite ada kene carry next subject to next sem, we are not stupid but we have not achieve that subject, that why la we carry it..hehehehe..
tapi kalu korang nak tau la.. bagi aku sem ni…