Posts

Showing posts from December, 2013

Sape Yang Aku Tegur Tue????

Image
kali nie aku nak ceritakan 1 kisah yang berlaku malam tadi.. hohoho.. seram gile.. sampai sekarang pon aku masih rasekan ada someone kat belakang aku.. tapi aku tak tau sape.. huhuhuhu...
macam nie cerita nye... pagi tadi dalam pukul 2.50 pagi aku nak buang air kecil, so aku pegi la toilet.. pegi pegi je sampai depan bilik air, aku dengar macam orang mandi.. tapi tak nampak pon tuala tergantung.. kebetulan mase tue kat umah aku nie tinggal aku dengan member je.. sebelum aku nak pegi toilet tue, aku dengan member ada kat bilik aku.. so bile sampai bilik air tue, aku ingat member laen da balik and pegi mandi.. so saje saje la aku nak kene kan dia..
so aku pon buat la suare seram la.. tapi kejap je.. tak lame tue tibe tibe aku dengar bunyi air da berhenti.. dan pintu terbukak.. semase pintu bukak tue, aku pon cepat cepat la masok toilet and tutup pintu toilet and lepas kan hajat aku an.. lepas tue.. aku kuar, aku tengok bilik air tue kering je.. tak ada tanda basah pon.. tapi yang pelik…

Kritik Kritikan

Image
Erkkkk.. korang tau tak maksud kritik nie?? aku yang orang Malaysia nie pon boleh tahan kekok dengan bahasa   K R I T I K   nie.. asal lak kekok? well biasa la.. kite da besar.. pas tue ayat da mule dasyat da bahasa yang digunakan.. so nak bile gune 1 word yang da lame kite tak sebut, so ayat tue menjadi AWARD or kekok..
kalu la korang tak tau maksud kekok, aku tak tau la nak cakap ape kan.. hahaha.. back to main topic, maksud kritik nie ialah bukan pekara yang dibenci.. tapi ianye untuk kata kata kebaikan daripada orang laen selepas mendengar, melihat, kelakuan seseorang itu.. haaa.. itu yang dimaksudkan kritik..
so macam aku la.. if aku ada wat kesilapan pape ke, kritik je aku nie.. bantu aku.. perbaiki diri aku nie.. sebab aku nie merupakan insan yang selalu melakukan kesilapan.. so please help me okey.. dan pada pengguna blog jugak, katekan la blog korang tue, blog public.. mean korang bagi orang tengok dan baca blog korang la.. macam blog aku nie, kate kan la korang tulis someth…

Susah Nak Dapat Solat Khusyuk

Image
Selame nie aku ingat kan la, nak solat khusyuk nie senang je.. ape yang kite perlu wat, just kosongkan otak kite je.. then senang la dapat solat dengan khusyuk.. tapi aku salah.. sebab banyak dugaan nye sebenarnye.. serius..
Nie cerita tadi semase aku nak solat Tahiyyatul masjid, serius aku cakap otak aku melilau dengan banyak suara.. suara khutbah tue laen la.. tue tak dikire.. yang aku maksudkan banyak suara tue ialah suara yang berade dalam otak aku.. do you who right.. yup.. JIN or pendek kate SYAITAN...
bende nie berlaku semase aku tengah solat Tahiyyatul Masjid, okey dalam tengah solat tue, ada suara bercakap cakap dalam otak aku.. tapi aku wat tak tau je la.. sebab aku tengah solat kan.. dalam rakaat pertama lepas sujud.. pastu bangun kan.. mase rakaat ke2, tibe tibe suara tue cakap dengan aku..
"HYE ADIB.. KO SUJUD SEKALI JE LA TADI.. KO TAK BUAT DUA KALI PUN"
dalam mase tue, aku terbalas dalam ati..
"EHHHHHH!! ye ke aku sujud sekali je?? nak sujud balik ke ek?? …

Ape Salah Aku Sebenarnye Nie????

Image
da lame aku tak update blog aku nie.. boleh dikatekan hampir sebulan jugak la.. kalu tak silap aku la.. sebab aku nie, bukak bukak je, teros tekan button new post.. tak tengok pon bile last aku menaip cerita aku sebelum nie.. hehehe...
ari nie aku cume nak tanye la.. selame nie aku asik borak borak dengan orang, tulis blog la, and macam macam lagi yang aku wat, aku terfikir la, aku nie terok gile ke haaa??? sampaikan ada yang cakap aku nie mamat poyo la.. annoying la.. and macam macam lagi.. 
tapi kan.. yang bab poyo tue, tue kebanyakkan diorang cakap bile aku pakai headphone, aku memang akan bukak lagu kuat kuat.. yang dengar cume aku je.. dan aku tak kan dengar ape yang orang cakap dan yang kompem nye aku  takkan tegur orang.. tue yang diorang cakap aku poyo gile tue.. tapi bile aku tegur pulak, diorang kate aku annoying.. haaaaa... tak ke benggang aku rase nie..
bile aku wat baik, ada yang cakap aku nak bodek la, nak nie la, nak tue la.. tapi bile aku wat jahat, tak ada pulak nak …

Hye Awak Yang Di Sana

Image
Hai korang.. Jika korang baca entry yang nie sebenarnye aku tengah tak boleh nak melelapkan mata nie walaupon aku tau aku kene KERJA pagi nanti..  da jam 3 pagi tepat lak tue.. tapi nak wat macam mana? mata aku tak boleh nak lelap.. aduhhhhh.. 
Okey la.. Straight to the point la.. sebenarnye aku nak mengucapkan ribuan terima kasih kepada insan insan yang sudi membaca blog aku lagi lagi entry yang mengenai diri aku.. Sebenarnye aku tak menjangka kan ada yang sudi baca entry diri aku sebenarnye sebab kebanyakkan orang tak suka baca tentang kisah diri orang laen.. ye tak ek?? hehehe...
Dan lagi 1 sebab la kenape aku menulis entry nie sebenarnye aku nak mengucapkan terima kasih kepada insan AH.. sebab dia sudi menjadi rakan blogger aku.. dan nie mesej aku nak berikan pada dia..
awak.. mesti awak terkejut an saya menulis entry nie khas untuk awak an.. sebenarnye nie la salah satu cara saya nak mempersilakan rakan baru saya dari dunia cyber nie.. sebenarnye kan awak.. 2 nama huruf depan awa…

Plan Maxis Free Basic Internet

Image
korang mesti tau pasal plan maxis yang nie kan.. bagi yang suke gune internet, pasti korang tertanye tanye maxis nie internet memang free ke atau kene topap dulu baru dapat internet? meh aku jawab kan soalan korang tue..
ape yang penting pasal plan nie ialah internet memang free.. on je la internet korang tue, tak kene bayar pon.. tapi basic je la.. tak laju pon.. da name pon basic internet kan.. kat handphone aku, kelajuan yang dihantar ialah 10kb je.. tapi kalu nak bukak facebook ke intagram ke wechat ke pape je la yang sosial, sume nye boleh.. laju pon laju.. tapi untuk yang tue je la.. untuk laman web, sebenarnye boleh je, tapi korang kene gune Opera Mini la.. tapi tue pon korang kene bukak page yang tak berat.. macam blog aku berat kot.. so tak lepas agak nye.. ada lagi kelebihan yang sangat sangat menarik untuk korang tahu.. bile korang tekan *100# then pilih internet RM1 sehari.. kat sane korang akan nampak internet RM30 ringgit kan.. ape yang aku nak kate kan, bile korang gun…

First Day At New Place ^u^

Image
Ari nie merupakan ari terindah bagi aku.. sebab nye ari nie aku ditukarkan di tempat baru... yang selesa jugak bagi aku.. sejak dapat section nie, Alhamdulillah segala permasalahan aku dipermudahkan.. nie semua kerana Allah telah memakbulkan permintaan aku.. Alhamdulillah rezeki Allah..
Section yang aku katekan nie bukan la jauh daripada tempat yang aku keje nie.. 1 tempat keje je pon.. tapi aku pindah naek tingkat atas je.. dan tadi aku dapat sokongan terbaek laa daripada pekerje kat sini.. masing masing bagi galakan dan nasihat terbaek kat aku tadi..
mesti korang nak tau kan section ape yang aku masok nie kan.. emmmmm.. better aku rahsiakan je ek.. sebab tak syok la kalu korang tau section ape yang aku masok nie.. tapi aku bagitau la.. section nie tak ada kaitan dengan kos aku amik kat politeknik tapi ada kaitan dengan minat aku iaitu tentang komputer.. hehehe.. agak agak ape ek?? hehehehe... ;p
ps: aku boleh bagitau korang tapi lepas korang teka laaa.. hehehehe...

Today Is The Last Day

Image
marah kepada seseorang kawan itu perkara biasa.. bagi aku la, bile aku marah pada seseorang kawan tue bagi aku perkara biasa supaye kawan tue tak melakukan kesilapan yang same.. tapi persoalan nye la.. pasal seorang kawan la.. maybe bukan kawan sebab kate dia, aku bukan kawan tapi macam adik beradik dia.. tapi bagi aku, aku tak rase pon aku nie macam adik beradik dia.. kenape?? nie yang aku nak sangat tau daripada dulu lagi..
bagi yang mengenali aku mungkin la tau aku nie macam mane.. bagi yang tak tau, aku nie orang yang kuat bercerita mengenai apa yang aku tau.. dan aku juga suke tolong orang tak kira waktu.. tapi aku tak tau la adakah aku nie jenis seorang kawan yang sangat terok kot.. ye la.. nak contact rakan pon da tak dapat.. da tukar no ke ape ke aku tak tau la.. yang aku tau nye, aku di block.. why?? why???
back to main point.. aku tak tau la ape yang dosa aku da wat.. menipu?? ada la.. tapi da tak ingat sebab ape dan yang tau aku da mintak maaf.. tapi an.. banyak banyak kaw…

Aduhhhh Sebok Gila Laaa

Image
Setiap orang ada hal masing masing.. Setiap orang tak suke hal dia disebok oleh orang laen.. Kalu awak yang bace nie, suke ke orang amik tau kisah awak yang sekarang?? Maybe ye maybe tak kan.. Tapi aku, kompem kompem la aku tak suke orang amik tau pasal aku.. Kalu nak tau pasal aku, bia aku sendiri bagi tau.. Tapi bukan sekarang.. Tapi bile tibe mase nye..
Aku nie sebenarnye tak kesah pon kalu orang nak ambil tau pasal aku... Tapi tak yah la nak melampau bagai nak tau pasal aku.. Siap tanye orang laen lak tue.. Kalu orang da tak suke, jangan la kite wat... Betol tak.. nie tak.. Makin tak suke, makin menjadi jadi lak MR./MRS. DETEKTIF tue.. Aduhhhhhhh..
Kalu nak tau sangat la pasal aku.. Bace la blog nie.. Boleh dikate kan sumenye cerita pasal diri aku.. Yang info tue bukan la daripada aku.. Ada je kesah aku dalam nie.. Banyak lak tue.. Tak derr nak menyebok tanye orang pasal aku.. Adessss... 
PS: aku nie memang suke merahsiakan tentang diri aku.. sebab nye aku tak nak orang amik tau p…