Posts

Showing posts from 2014

Mimpi Hari Couple Pagi Tadi

Image
Assalamualaikum W.B.T.. Hari ni aku tak tau kenape masa aku tido tadi, aku dapat mimpi program hari couple.. dan yang aku ingat hadiah yang ditawarkan dalam mimpi aku memang cukup gile.. 10 million bagi couple yang cukup sweet sangat.. macam biasa, aku tak ada couple tapi tah macam mane, aku boleh pulak dapat awek pehhhhhhhh lawa beb.. memang lawa.. tapi minah saleh laaaa.. siap call aku suruh amik kat kedah.. sebab dia saje melancong kat sane dari US..
Yang paling gempak tue, fasih gile dia cakap bahasa melayu.. tup tup aku tak tau macam mane, aku tengok minah saleh tu da sampai dekat dengan kawasan aku dan tarik aku jadi couple dia sempena hari couple.. Al maklum laa kalau dalam mimpi, sume boleh jadi.. ada je kuase dalam tu.. haaaa.. tu la kehebatan alam mimpi nie.. hahaha.. 
okey back to story, mase tengah tengah buat aktiviti tu.. entah kenape ada pulak girl yang pukul aku sebabnye dulu awek tu nak jadi girlfriend aku, aku tolak.. tapi yang seksi seksi aku nak.. tapi tu kate bud…

Alhamdulillah Dapat Jua Akhirnya

Image
Same color just like in my house.. Assalamualaikum...

Punye lame aku tak update blog aku nie.. Aku nie tak update bukan sebab aku malas da tengok blog aku nie.. tapi kan aku nie tak ada idea nak tulis ape dalam blog aku nie.. kadang idea tue datang, tapi bile sampai je nak post kat sini, idea tue ilang pulak.. adesssss.. tapi bende nie bukan aku sorang je kan yang kene, ramai lagi rasenye yang ada sifat macam aku nie.. hehehehe..

sudah 8 tahun aku idamkan untuk memiliki sebuah motorsikal aku sendiri.. Akhirnye baru ari nie aku dapat memiliki motorsikal aku yang tersendiri.. walaupon bukan berkuasa besar, tapi cukup la aku bawak ke hulu hilir untuk aku ke kerja dan ke rumah kat kampung. hehehehe..

motor yang aku miliki ni adalah motor Honda Future berwarna Oren.. motor nie tak ada laa best sangat tapi motor nie ada sesuatu yang aku perlukan iaitu perjimatan minyak. Motor nie save minyak terlalu banyak.. Isi full dalam RM10.20 sahaja, aku boleh bawak motor aku nie ke KL baru abis minyak…

Korang Tau Scabies? Tungau Ler?

Image
Assalamualaikum..

Sudah lame aku tak berbicara dekat sini.. hahaha.. tapi aku sikit pon tak penah lupa pada kekasih awal dan akhir aku nie.. nie laa kekasih yang menjadikan aku lelaki gentlemen.. hahahaha.. just kidding guys.. hehehehe..

korang tau scabies? jangan search gamba kat internet melainkan korang tak geli.. hehehe.. warning nie.. aku tengok pon geli, ni kan nak share info dengan korang.. berganda geli geliman aku nie.. hahaha.. scabies nie kalau di terjemahkan dalam bahasa tanah air kite ni *gune ayat gempak sikit.. muahahahaha.. scabies nie adalah tungau. Tau tak ape tu tungau? Tungau tu kutu yang menghisap darah. hehehe.. bile tungau tu kekenyangan, jadi la ia badan gempal dan macam terung sikit. macam gamba kat bawah tu. Tapi korang tau nak carik kat ner? tempat paling senang nak tengok tungau nie berkampung ialah dekat telinga kucing. Kalau korang ada kucing, cepat cepat pergi tengok.. gamba tungau tu macam nie..

* nie adalah gamba tungau sudah kekenyangan.. dapat picit …

Dapur Terbakar, Aku Ke Puncenye

Image
Assalamualaikum..

Ape yang aku nak ceritekan ni adalah cerita pada ari khamis 16 Okt 2014. Ape yang berlaku pada ari tersebut ialah dapur umah sewa aku nie terbakar pada sebelah petang. Ape yang bestnye, kebakaran ni berlaku pada sebelum aku balik ke rumah sewa aku. Okey la. Meh aku ceritekan tentang dapur tue bakar. Hehehe..
Okey ceritenye macam nie.. Mase hari khamis ari tue, aku balik keje lambat.. Sebabnye pada hari khamis ari tue jobs aku dapat memang banyak. Seperti biasa, aku nie nak siapkan keje aku. So lambat la aku balik.. Aku balik kul 6.20petang. Dalam perjalanan tue, aku memang bawak motor slow sebab aku follow belakang motor orang yang same jenis macam motor aku Honda Future. So sampai umah pon agak lambat laa.. Dalam 6.50petang macam tue.. Sampai sampai je umah, pakcik lori umah aku nie berlari kat aku dan tanye aku ada masak ke pagi tue. Aku cakap la tak ada. Sebab aku jarang masak pagi pagi sebelum nak pergi keje. Sebab aku beli makanan kat luar.
So pakcik tue cakap …

Pengalaman Menjadi Ahli Geng Kaki Seks

Image
gamba perhiasan

Assalamualaikum.. Bile aku buat entry macam tue, tidak bermakne aku jugak jadi macam tue okey.. Aku cume berlakon nak tau ape yang orang syok sangat jadi Kaki Seks nie.. Aku join 2 group mase aku buat operasi nie.. 1 group dalam dunia cyber nie dan ke 2 dalam dunia reality.. Aku mule operasi berlakon nie sejak 3 bulan lepas.. Ape yang aku dapat, sangat sangat laa dasyat.. Mehhh aku kongsikan dengan korang.. heheehe..
Cite pertame nie aku nak kongsikan tentang pengalaman aku dalam dunia reality.. First time aku rapatkan diri dengan housemate aku sebab nye housemate aku nie suke sangat cari perempuan untuk kepuasan diri.. Almaklum, jaoh daripada bini.. Sangap la katekan.. Aku mule mule buat muke biase je.. sebab tak boleh nampak sangat muke excited, nanti nampak sangat baru join bende bende macam nie.. Housemate aku bawak aku masok dalam 1 pubs kat kuantan.. ada la 1 pubs nie, hot gile.. ada bnyk yg mnari tiang.. bile beli air, ada gurl pakai pakaian dalam je dalam bar t…

Hari Raya Korban 5.10.2014

Image
Bismillah hirahman nir raheem.. Assalamualaikum.. raya kali nie memang kureng syok.. sangat kureng syok.  sebabnye raye kali nie aku sorang je anak laki yang ada kat umah family aku nie.. nampaknye kali nie aku la ketua rumah aku nie.. tak pe la kan.. nak buat macam mane, sume orang laki dalam umah aku nie sume tak balik umah.. Ayah aku lak ada kat Gurun, Kedah.. meneruskan kerja junjungan kite Nabi Muhammad S.A.W... So aku yang anak laki yang kerje kuantan nie, kene la balik.. hehehe..
Okey laa korang.. Aku buat entry kali nie pon sebenarnye saje buang mase kat sini.. haha.. So sume, aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha daripada aku dan sekeluarga.. hehehe..

Bile Aku Ada Buah Ati

Image
Sejak aku suke kuar dengan kawan kawan aku nie, lame lame aku rase makin bosan pulak.. asik asik tempat same.. asik asik muke same.. aku bosan.. tak ada tempat lain ke diorang nak tuju... muke same tempat same.. so boring.. tapi la kan.. nie dalam dunia chat.. salah aku kot sebab tersuke pada orang yang salah.. hahaha..

tau sebab ape?? sebab nye aku terberi hati dan kepercayaan aku pada orang yang aku suke tue.. couple hampir sebulan.. dan selame 3 minggu aku jadi boneka yang kene tipu.. syok beb.. syok.. hahaha.. mesti tak caye la kalau aku cakap nie.. aku ditipu sebab dia cakap dia chat dengan seseorang pasal keje.. aku nie jenis caye je.. sebab malas nak tunjuk sifat negatif.. tapi sebenarnye dia bukan cakap pasal negatif pon.. pasal nakal nakal.. seks.. dahaga sangat kot.. tue yang sanggup menipu..

tak pe.. dia dahaga.. so aku diam je.. sampai la tahap aku tak boleh blah.. aku cakap dengan dia, dia chat dengan orang bukan keje.. tapi keje nak main.. seks.. yela.. da salah mane ma…

Kenapa Mesti Aku Ya Allah

Image
*nak tajok je.. bukan yang lain okey
Sejak aku berkawan dengan kawan kawan aku yang kaki perempuan, aku telah diketemukan dengan seorang gadis yang lawa.. Sungguh aku terpikat dengan penampilannye yang cukup sempurna di mata aku.. Tapi aku tidak tau kisah disebalik diri dia yang cantik lagi menarik itu.. Bila kenal kenal, akhirnya aku dapat tau kisah diri dia..

Nama yang diberi Nurul Wahida (bukan nama sebenar sebab aku pon tak tau nama sebenar dia.. hahaha) merupakan seorang gadis yang cantik lagi molek.. Entah berapa adik beradiknye pon aku tak tau.. apatah lagi nama parent dia.. Dia tinggal di Pendang, Kedah.. Tapi dia ada penyakit yang dasyat dipinggangnya, di hatinya.. Ini bukan cerita bohong, tapi ini cerita benar tentang diri wahida..

Semasa aku kenal dengan si wahida ini, aku tak kenal dalaman dia.. Bila borak punya borak, baru aku tau tentang diri dia.. apa yang aku tau, wahida ni tak tau solat 5 waktu, tak tau zikir, tak tau mengaji dan paling dasyat dia takot azan.. Bile ak…

Kawan Kawan Aku

Image
aku rase aku penah buat entry macam nie.. jenis kawan kawan aku sejak aku duduk kuantan pahang nie.. aku rase laaa.. but aku nak cerite laaa, aku makin dasyat sebenarnye.. sejak aku duduk kuantan nie, banyak jenis jenis kawan aku berkawan.. yang dasyat nye, sumenye bukan jenis yang okey.. kaki gile dasyat sampaikan aku tak boleh nak ikot langsung.. hahaha.. sah gile...

nak jadikan cerite laaaa.. aku duduk kuantan nie agak membosankan.. so sejak bulan 7 lepas, aku da start buat kawan jenis dasyat dasyat.. tapi aku tak follow laaa.. gile ape.. sebab ada yang kawan aku nie jenis kaki pub.. suke gile pegi pub.. masok pub, labor duet banyak gile kat penari tiang..  hahahaha... da la labur banyak pulak tue, boleh pulak minum beer.. ohmy gucci.. memang gile kawan aku nie.. aku masok pon just nak cuci mate je.. tapi tak ada laaa aku nak minum sekali.. cukup la masok saje and tengok ape yang bukan halal untuk aku.. hahahaha...

yang kedua kawan aku pulak, jenis kaki pompuan.. asal nampak pompu…

Ikut Naluri Je

Image
*Gambar selfie semasa aku jadi chef katering di Bukit Goh  pada 31 Ogos 2014 baru baru nie..

Baru baru nie kawan aku ada datang ke rumah sewa aku berdekatkan dengan Airport Kuantan nie.. As penyewa dan tuan rumah nie, aku masak laa makanan untuk diorang makan.. Biasa laaa menjamu selera tetamu itu kan penting.. rezeki mudah masok.. So aku pon menjamu laa diorang dengan makanan special aku Nasi Goreng yang biasa aku masakkan untuk family aku dengan air teh o ais je.. Masa makan tu ada kawan kepada kawan aku tanya aku pasal menu aku..

"Abang Adib, ape menu rahsia abang adib buat nasi goreng nie?? Sedap laaa.. saya nak resepi abang boleh tak???"
Aku cakap laaa.. Menu aku nie tak special pon.. sebab nye menu aku nie bahan nye biasa jee.. cuma yang memberi sedap itu Allah.. Bukan aku.. Lagipon bahan yang digunakan semua nye aku ikut naluri memasak aku.. Andai hati aku kata sedap bubuh nie sedap bubuh tu.. So akan akan bubuh ikut naluri memasak aku.. Lagipon semasa masa, hati tue ke…

Senyap Sebab Sibuk Memanjang

Image
Lame jugak aku menghilang daripada dunia blog nie.. hahaha.. bukan saja menghilangkan diri, tapi disebabkan banyak sangat keje yang aku dapat, aku terpaksa menyebukkan diri pada kerja aku dan terpaksa melupakan blog aku sementara..
Sejak 2 minggu lepas, aku tak abis abis membaiki komputer.. hahaha.. terok beb.. tapi nak wat macam mane, da company bagi banyak gile komputer, repair je la.. hehehhe... Okey laa.. ari nie aku nak kene pergi PMS pulak.. Budak junior mintak aku check and repair komputer dia pulak.. adessssss... nasib baik ada upah.. hehehe..

Benci Dilihat Tapi Suke Menunjuk

Image
Wowwwww.. Tajuk penuh dengan chemistry.. Penuh dengan tanda tanya.. apakah yang benci dilihat atau ditonton tapi suka menunjuk.. Hebat tajuk yang dicipta oleh aku tapi dibenci oleh sesetengah orang kerana bende ini sangat sensitif dan amat amat laaa panas telinga untuk didengar kan.. hurmmmm.. Rase nye ada yang da dapat teka kot.. Tapi tak tau laaa sama ada jawapan itu betol ke tak kan.. Sorry laa.. Aku memang suke wat tanda tanya nie.. Bior orang cepat pikir ape yang aku nak cerite kan.. hehehhehe..

Isu Panas... Isu Sensitif dan ini laaa isu wanita yang sering suke buat kesilapan.. Paham.. Anda manusia.. Sering melakukan kesilapan yang same setiap ari.. kalau salah, sorry laa ek.. Mesti korang tau kan isu ape.. ini laa isu tentang tudung.. rase nye laa dalam blog aku nie da banyak kali ungkapkan pasal nie.. tapi kali nie aku congkelkan semula...

Perempuan benci lelaki M I A N G  G A T A L.. Tapi salah 1 asbab lelaki jadi miang adalah disebabkan perempuan sediri.. okey laaa.. nie buk…

Berite Sedeh Tentang Handphone Aku

Image
Sebelum aku nak menceritekan pasal entry aku tue, disini aku nak bagitau bahawa aku terpakse membatalkan segala pengembaraan aku bulan nie.. Bukan masalah penat ke duet ke ape.. Tapi nie disebabkan masalah ari kejadian aku ada event besar dan aku tak dapat mengelak daripada program tue sebab aku adalah technician untuk program tersebut.. hahaha.. Masalah betol laaaa.. Dah elok elok merancang, tak pasal pasal kene batalkan pulak.. huhuhuhu.. ;(

Okey.. Pengakuan da dibuat.. Sekarang nie aku nak cerite pulak cerite sedeh bakal berlaku tak lame lagi.. Kekasih kesayangan aku Samsung S advance aku akan jual.. Bukan handphone nie buat masalah kat aku ke ape.. Nope.. Syok gune handphone nie.. Kenangan aku dengan handphone nie pon banyak gile.. Dan handphone nie laa satu satunye handphone paling lame dengan aku.. Aku sayang gile dengan handphone nie.. Cume aku terpakse jual handphone aku nie..  Reason nak jual, sebab aku perlukan duet untuk sara hidup.. sadis tak sadis laa kan.. tapi nie laa …

Thanks Mom Thanks Dad

Image
Ari nie aku serius sangat sangat penat beb.. Balik balik keje tadi da pukul 7.48 malam da.. Sampai umah sewa je, ape lagi cepat cepat mandi and then teros solat Maghrib.. Penat tue memang terase laaa... But itu semua tak ada laa terok sangat sampai kan boleh buatkan aku menangis beb.. Tak ada laaa sampai kuar air mata beb.. Tapi rase macam bersyukur laa dengan 1 perkara nie...

Setiap kali aku pegang duet, kat tangan aku mesti tak lebih daripada RM100 beb untuk sebulan perbelanjaan aku.. Sikit kan... Tapi yang sedikit tue laa aku mampu meneruskan kehidupan aku setiap hari setiap detik.. RM100 untuk belanja makan minum dan minyak motor aku.. itu baru minyak.. if motor rosak, mau makan beratus ratus.. Aku bukan lelaki yang suke bawak motor speed normal je beb.. Aku nie ex-Rempit yang suke motor laju.. Tapi tak ada laa aku suke modified gile gile.. Sekadar lepas untuk top speed motor aku cukup laaa..

Okey laaa.. Back to my main topic.. Aku bersyukur dengan mak ayah aku sebab nye disebabk…

BOIKOT McD ANTARA USAHA MENGHENTIKAN KEGANASAN ZIONIS ISRAEL

Image
Usaha memboikot rangkaian makanan McDonalds dan Tesco mula menampakkan hasil dalam usaha memberikan tekanan kepada keganasan Israel. Sepertimana biasa, personaliti Bumiputera dan Islam yang dibayar gaji oleh kumpulan rangkaian itu mula bersuara memberikan pelbagai penjelasan agar tidak terus diboikot.. Kuasa alam melalui ledakan perasaan orang bawahan melalui kuasa membeli jelas melemaskan negara paling jahat di dunia yang menerima sokongan Amerika itu. Dalam analogi alam, langit adalah golongan atasan, bumi adalah golongan bawahan atau masyarakat awam, angin adalah tiupan berita, hujan adalah analogi hidayah atau ilmu, manakala api pula adalah analogi neraka. Kesan boikot ini sinonim dengan hakikat bencana alam, pemusnahan yang tidak dapat ditampung manusia apabila ia berlaku di bumi. Begitulah halnya apabila berlaku kejadian yang menggoncangkan seperti gempa bumi, letupan gunung berapi, banjir, puting beliung dan sebagainya. Sebagai contoh, putaran angin putting beliung akan berlaku ap…

Perut Pedih Gile

Image
Aiiii.. selame nie tak makan pagi, okey je perot nie.. tapi sejak baru baru nie, mau pulak perut nie bermanja manja dengan tuan dia.. aduhhhhhhh.. bukan malas nak ambil breakfast, tapi name pon hidup bujang.. duduk berjauhan daripada orang sekeliling yang rapat dengan aku.. lagi lagi family aku.. nak berjimat duet.. kalau duduk dekat family, sampai bile nak belajar duduk berdikari.. tak kan laaa dah kawen nanti baru belajar duduk bedikari kot.. memang lame lagi laa jawabnye kan.. huhuhu...
aduhhhhhhh... serius pedih.. nie da tak terkire da sakit perot nie.. arghhhhh.. sakit beb.. okey laaa.. jap lagi nak solat jumaat lak.. aku nak blah awal nie.. beli dulu air milo sebelum pergi solat.. arghhh.. pedih pedihhh...

Takut Lelaki Itu Bagus

Image
Ari nie aku sangat sangat mengantuk.. mengantuk gile.. penat bekerje.. kene pergi sane sini laaa..  Kene buat macam macam laaa.. tapi no hal laaaa.. name pon keje... tapi tadi kawan aku nie haaa... ada cakap something yang menarik untuk aku berkongsi dengan korang.. Takut Lelaki.. wahhhhh.. Nice word... hehehehhe...

Takut lelaki itu memang bagus.. Sebab lelaki banyak gile yang terok terok.. Ada laaa jugak yang baik baik belaka.. Tapi untuk keselamatan dan batasan agama.. Elok laaa kurangkan berjalan berdua duaan, lagi lagi yang bukan muhrim.. Ape ingat dia boyfriend awak girlfriend awak, awak dah boleh buat sesuka hati daa.. oitttt.... Ingat Allah beb.. Selagi belum bernikah, belum ada pape ikatan perkahwinan.. jangan ingat da boleh berpegang tangan sane sini.. sentuh itu sentuh sini.. Walaupon pertunangan pon, masih belum lagi cukup alasan untuk menyentuh bukan milik kite.. Pertunangan itu cume 1 tempahan je.. Lelaki menempah perempuan itu sebagai calon Isteri.. Bukan boleh sentuh l…

Thanks You Girl

Image
Aku betol betol happy dan bangga sebab tak bercinte dengan salah orang.. Ini bukan bermakne aku tengah bercouple ke ape.. Tapi aku cakapkan nie aku bangge aku masih single dan tak disukai oleh orang yang aku suka.. Why??? Sebab nye dia seorang players..
Sebenarnye sebelum aku nak bercinte dengan orang, aku akan bagi 1 test.. Test yang orang tak perasan langsung.. hehehe.. Dan kebanyakkan nye test minda diorang.. aku tak tanye pon soalan 1 + 1 bersamaan berape.. tapi aku bagi test berdasarkan atas perangai mainan aku.. Maybe dia boleh cakap aku menipu sebab dia akan cakap aku memang kebudak budakkan lagi.. but it all test.. my original sifat laa, lebih enjoy daripada aku dalam cyber.. kihkihkih..
dan original peragai aku, cume orang sekeliling aku je tau perangai aku sebenar.. haaaa.. sebenarnye aku memang da tau yang orang aku suke tue mencari kasih sebenar.. tapi bagi aku, tak cukup ke kasih yang diberi.. owhhh jap.. kasih ape ek yang dicari.. tak pe laaa.. cari je laaa.. jap.. dia …

Kerja Jahat: Jum Bukak Pintu Office Orang

Image
Selalu nye aku nie tak suke buat keje keje jahat.. kalau nak buat keje jahat boleh.. tapi kene laa berahsia jugak.. tapi disebabkan aku jumpe ada 1 kedai nie, senang gile nak masok tanpa kunci tapi boleh masok dengan apa jua barang yang aku capai.. tak ada laa besar mane pon.. tapi tengok laa apa yang aku dapat nanti.. hahahaha.. tak caya ke?? tak pe.. lepas solat jumaat nanti, aku amik gamba pintu tue.. tapi macam mane aku bukak tue, aku akan tunjuk.. hehehe..

People Said We Listen

Image
Bile orang berkate tentang seseorang yang kite kenal, kite dengar dulu apa yang nak dikatakan oleh dia.. Bile orang mengata tentang diri kawan kite, kawal dulu marah tue.. Kite dengar dan biarkan dia berkata sampai abis ayat dia.. Lepas dia dah abis cakap tue, baru laaa kite start membahas dengan nada rilek dan muke senyum.. Tapi ini kisah aku dengan kawan aku.. Dia cakap tentang kawan aku dan aku mengerti apa yang dikata kan oleh dia.. hehehe..

Kawan aku nie seorang yang baik.. Ambil berat tentang kawan dia.. aku paham apa yang dia nak sampaikan.. Dan apa yang dia katakan, mula mula aku malas nak mengiyakan apa yang dikatekan oleh dia.. tapi bile aku pikir pikirkan apa yang dikatekan oleh dia, baru aku paham kata kata dia..

Dia tanye aku tentang ciri ciri orang yang aku suka.. aku pon bagi lah tau.. memandangkan aku nie jenis open.. aku tak kesah berkongsi cerite ciri ciri aku suka.. lepas tanye tue, dia tanye orang yang aku suka tue ada ke ciri ciri tue, aku cakap ada sikit kot.. p…

1 Minit = 100 Cedere

Image
Mungkin sekarang ini kite sedang duduk bersenang lenang dirumah.. Dapat tweet member member.. Dapat facebook bersama rakan kite... Mungkin juga sedang sebuk ber shopping shoping sampai kan kite lupa tentang saudara kite berada di Gaza... Opsssss.. Mungkin tak lupa.. Tapi ingat jugak laaa.. Tapi tau tak, diorang di sane setiap saat diorang berjaga jaga.. Dan mungkin dalam seminit kite sekarang nie sudah ada lebih ada orang cedere.. bukan sorang.. bukan juga dua orang.. tapi lebih daripada 100 orang.. kite bukan tak benggang dengan Israel, benggang jugak.. tapi apa yang kite buat demi diorang?? Only watching tv?? Nooooo... Please laaa... Dalam seminit kite, mungkin sekarang ini lebih daripada 100 orang cedere di Gaza.. So aku mengajak korang, mari laa kite same same lepas solat, kite doakan Allah selamatkan bumi Gaza dan Palestine.. Aminnnnnn

Inilah Kawan

Image
1.Kawan tu bukan macam main FUTSAL. Mula-mula kejar… Dah dapat sepak… 2. Kawan tu bukan macam main SKATE. Mula-mula gosok…Lepas tu pijak… 3. Kawan tu bukan mcm main RAGBI. Mula-mula tangkap…Dah dapat tendang… 4. Kawan tu bukan mcm PAMPERS. Dah pakai pastu buang… 5. Kawan tu bknnya mcm BARANG KEMAS. Waktu baru beli pakai…Dah sengkek gadai… 6. Kawan tu bukan macam PELANGI. Hari cerah hilang…Hujan gerimis baru muncul… 7. Kawan tu bukan macam KERETA. Rosak sikit jual …Beli baru… 8. Kawan tu bukan macam CHIPSMORE . Kejap ade kejap takde… 9. Kawan tu bukan macam BANK. Bila dah takde duit baru nak cari… 10. Lagi…Kawan tu macam ape ye??? Hmmmm…Haa…Kawan tu macam AWAK LA… Bila saya tulis artikel, awak akan baca dengan teliti sampai habis… Persahabatan… Pujangga pernah berkata, persahabatan yang tidak jujur umpama meniti buih di lautan. Hamparan buih nan memutih, hanya indah di luaran namun melewatinya bererti menuju ke jurang kehancuran .Mencari sahabat sejati bukanlah mudah….ramai yang bersama berkongs…

Raya Kedua Pengembaraan Bermula

Image
Bermula nya hari raya kedua, disaat orang lain bersuka ria, aku memulakan perjalanan aku ke Kota Tinggi, Johor.. Bukan apa.. rumah sahabat aku paling rapat dengan aku.. punya bertahun tahun kiteorang kenal, tapi tak pernah sekali pon aku beraye dengan dia.. asal?? sebabnye dia selalu balik kampung.. so kali ini aku Lelaki Gentle akan meneruskan pengembaraan aku ke Kota Tinggi bermula nya hari raya ke 2 dengan menaiki motor abang aku Honda Future.. Risiko?? Aku suke amik risiko tue beb.. Tapi tentang keselamatan aku, i always take care myself.. Muahahahaha..

*Mengembara nie sememang hobi aku.. tak kira kemane aku pergi, aku tak wiso pon. duet tue memang aku wiso.. tapi stiap perjalanan aku, aku tak wisokan pape, sebab aku tau, Allah sentiasa bersama aku.. hehehe..

Ada Life Juga

Image
Bile aku amik berat tentang seorang kawan.. mesti ada je yang annoying dengan aku.. bile aku kesunyian nak mesej dengan orang, mesti aku akan carik kawan aku yang aku rase dia paling rapat dengan aku di dunia cyber, aku akan mesej dengan dia.. tapi kawan aku cakap dia sentap dengan aku sebab aku ganggu dia..

Aku tak marah dengan dia kalau dia nak sentap dengan aku, mungkin sebab aku terlalu bagi banyak sangat mesej kot, tue yang dia annoying sangat dengan aku.. aku nie berbeza sikit bab dengan kawan sebenarnye.. kawan yang berdekatan dengan aku, yang aku boleh datang jumpe dia, aku susah nak bermesej mesej dengan dia sebab aku lebih selesa berborak face to face.. tapi kawan alam cyber, mane boleh berjumpa, so aku akan mesej la dia... tapi bile jarang jarang mesej tue, aku dapat ayat sentap...

"awak tak ada kawan ke? kenape asik mesej saya? saya ada life saya juga.."

tengok tue, daripada ayat dia sendiri, aku boleh kate kan dia sendiri annoying dengan aku.. kawan cyber biasa…