Posts

Showing posts from January, 2014

Why Why Why

Image
Aku nie sebenarnye sangat sangat jahil tentang bab couple nie.. aku tak kate aku dah bercouple sebab aku  da berumah tangge.. aku ngan wife tak penah couple tapi kahwin teros.. bukan aku gelojoh nak kahwin tapi aku tak nak aku ngan wife aku dapat dose sebelum berkahwin.. mesti korang nak pahala daripada dose kan.. hehehe..
tak ada la.. tujuan aku wat entry kali sebab aku pelik.. pelik dengan manusia yang suke bercouple walaupon baru 3 ari putus then dapat jodoh dia couple balik.. tapi nie contoh je.. bukan betol pon.. kot laaa.. sebab laa kan.. sebenarnye lelaki nie kadang tak boleh control nafsu dia walaupon dia alim macam mana pon.. tapi lelaki nie still boleh la control diri dia daripada melakukan zina.. tapi tak semua la..
punce utama kadang lelaki nie menjadi manusia buas bukan lah disebabkan dahagakan S E K S.. tapi masalah nye daripada perempuan itu sendiri.. sebab nye kenape korang pakai baju yang nipis.. kenape pakai seksi.. kenape pakai kecik sikit tapi mendada?? itu persoa…

SPY Terhebat

Image
maaf la sebab jarang menulis blog baru baru nie.. sebenarnye aku nie dalam krisis bekerja.. al maklum la kes tak selesai lagi.. mane nak abis kes difitnah nie.. alhamdulillah la tak ada bukti.. hahaha..
tapi walaubagaimane pon.. bile manusia ada bakat menjadi something or ada bakat menjadi paparazzi, sume bende boleh jadi mudah beb.. nak tau kenape?? nie yang aku nak kongsikan dengan korang..
sebenarnye orang atasan yang fitnah aku nie sebenarnye nak masok budak bawahan dia bekerja semula.. tapi tak dapat pon.. tau sebab pe?? kalu budak dia masok keje balik, dia boleh kongsi kongsi duet yang disonglap nye.. nampak tak permainan tue.. bukan nak tuduh tapi kan aku da ada bukti pon beb.. so tak yah nak maen api sangat la dengan aku..
bak kata pepatah, air yang tenang, jangan disangke tiada buaya.. lagi satu pepatah, sarang lebah jangan dijolok.. memang la kalu aku start berperang, aku boleh jadi mangse beb.. mangse gagal practical beb.. tapi aku tahan dulu.. kalu diorang serang aku semu…

Mungkin Jadi Anak Derhaka

Image
sejak aku practical nie, aku kan bawak moto.. dan moto yang aku gune nie moto akak aku sendiri.. bukan moto orang pon.. sejak aku mule keje gile gile nie, aku banyak bende nak gune dengan duet aku tue.. aku sanggup wat keje sampai penat demi impian aku.. serius..
back to main entry.. seperti cerita atas aku, ape kaitan moto dengan anak derhaka nie.. okey la.. kaitan antara moto dengan anak derhaka nie sebenarnye kisah aku nak gune moto abang aku.. tapi biasa la.. abang aku tak bagi.. dan yang paling best dulu mak aku menyebelahi aku, tapi sekarang tak lagi.. so macam biase la.. aku tak suke fight dengan sape sape.. lagi lagi dengan parent aku sendiri..
so kali nie aku akan wat lagi pekara 2 tahun lepas.. yang mane ape yang aku nak aku akan wat dan beli.. aku bukan boros... tapi sejak dulu, aku tak penah dapat barang yang aku mintak.. dan kompem kompem la adik bradik aku je dapat.. kalu aku nak, aku kene beli sendiri.. tue la takdir aku sejak aku berade di zaman sekolah..
dulu adik ak…

Senarai Kadar Harga Tol

Image
Wowwww.. Walaupon aku nie pengguna motorsikal, bile aku tengok senarai kadar tol nie, serius aku terkejut beb.. Mana tak nie.. Ce korang tengok nie.. 
Senarai kadar harga tol lebuh raya naik lagi mulai 1 Januari 2014. Sebanyak 15 lebuhraya diseluruh negara akan menaikkan kadar tol antara 50 sen hingga RM2 mulai awal Januari 2014. Punca kenaikan tol tersebut tidak dapat dielakkan memandangkan  terdapat beberapa syarikat pengendali lebuh raya perlu mematuhi perjanjian konsesi yang telah ditandatangani dengan pihak kerajaan.
Senarai Kadar Harga Tol Naik Lagi Mulai 1 Januari 2014


Sumber

Semuanye Demi Hang Duet

Image
baru dua ari lepas aku dapat alaun, memang aku happy la.. serius aku happy.. mane tak nye, duet PT aku pon da abis perjanjian nye.. so aku terpakse la mengharapkan duet alaun dan keje part time aku.. serius aku sangat sangat mengharapkan duet dari dua sumber aku nie..
kalau lah aku hati tak kental, insya'Allah aku sentiasa mengharapkan duet daripada parent dan adik beradik aku.. tapi Alhamdulillah.. sejak baru baru nie, aku boleh menahan diri daripada lapar walaupon sekali je aku makan.. tapi tak kurus pon.. boleh la ilangkan muncit kat perot aku nie.. hahahaha..
sebenarnye serius la aku buat 2 keje nie sangat memenatkan aku.. da seminggu aku rase mengantuk sangat sangat.. time keje pon aku boleh tertido.. adesssss.. tapi tak pe la.. aku sanggup keje keras semate mate demi nak makan dan sara diri aku serta bayar duet moto aku jika ada kerosakan dan duet minyak moto.. yang tue sebenarnye aku yang membuatkan aku merasekan sangat penat.. hehehe...
tapi sebagai seorang lelaki gentle,…