Posts

Showing posts from June, 2014

Masih Mengharapkan??

Image
hahaha.. entry berani mati daripada aku.. tapi bukan pasal negara kite laaa.. tapi pasal aku.. gile ape nak buat entry berani mati tentang negare kite.. lagipon aku tak suke main main politik nie.. tak ada faedah nye yang aku dapat.. huhhhhh...

bile ingatkan diri aku nie.. aku banyak kali terpikir.. dapat kah aku?? layak ke aku nie?? da bertahun tahun aku cube tapi tak dapat jugak.. ape yang patut aku lakukan.. ape yang patut tinggalkan untuk dapatkan nye balik.. aku selalu pikirkan bende nie.. tapi tak tercapai pon.. emmmm..

aku nak kurus.. da bertahun tahun aku cube nak menguruskan badan.. tapi tah laaa.. aku fail menguruskan badan aku.. baru baru nie aku pakai baju korporat yang biasa aku pakai mase belajar dulu, tapi malangnye baju tue tak muat pulak.. ketat di bahagian lengan aku.. aku pikir balik.. sejak aku keje nie, bukan ke aku da kurangkan makan aku dan lebih kan minum aku.. tapi kenepe aku still tak boleh kuruskan badan.. SENAM??? aku rase aku bersenam je mase berkeje.. ak…

Selamat Berpuasa Kawan

Image
Haii korang.. amacam sahur tadi?? makan kenyang kenyang ke?? hehehehe.. mesti laaa kene kenyang kan perot tue kan.. kalau tak nanti, sekejap je lapar kan.. hehehe.. tapi berpada pada jugak tau.. sebab kalau korang boleh tahan lapar sebab makan kenyang tak pe laaa.. macam aku nie tak.. makan sikit tak kenyang tak pe.. sebab nye aku nie da biasa sangat makan sikit mase bersahur.. sebab perot aku tahan lapar sampai petang.. hehehehe...
tapi pape hal pon, kalau rase boleh tahan lapar kalau makan sikit, bagus laaa... jangan pakse diri pulak okey.... aku super duper mengantok nie.. kalau ikutkan malas nak tido.. tapi sebab mengantok gile sebab bawak motor daripada Kuantan semalam, aku rase penat gile pulak nie.. aku tidur dulu ek.. Assalamualaikum..
*korang.. aku nak mintak maaf kat korang banyak banyak ek kalau aku ada buat salah pada korang.. aku ada sakitkan ati korang ke.. aku minta maaf tau.. mungkin ari tue aku bad mood kot.. tue yang cepat je marah.. mungkin laaa.. huhuhu...

I Love Solat Terawih

Image
wahhhhhh.. first time dalam hidup aku nie, aku dapat solat terawih dengan hati senang lenang.. rase selese gile solat Terawih tadi.. rase macam nak buat lebih 21 rakaat pulak.. serius aku rase seronok gile solat tadi.. rase macam aku da jatuh cinte dengan solat terawih kat kawasan umah aku nie.. hehehe.. serius aku happy gile nie.. hehehhehe..

First Time Demi Mereke

Image
Selame nie aku belajar, aku tak penah teringin nak balik rumah bila tibe bulan Ramadhan.. apatah lagi nak menyambutnye dengan parent aku.. hahaha.. dayus gile aku nie.. tapi kali nie aku nak balik sebab aku tiba tiba teringin nak menyambut bulan puasa dengan family aku.. hehehe..

bile aku cakap macam nie kan, terase macam aku nie jahat gile dengan family aku.. hahahaha.. cukup cukup laaa jahat dengan korang.. nie kan pulak nak jahat dengan family aku sendiri kan.. emmmm.. well sebenarnye aku ada reason la.. sebenarnye semalam aku ada problem.. masalah besar beb.. semalam aku tak boleh kuarkan duet dari bank aku.. semalam aku urgent gile nak gune duet.. serius urgent sebab aku tak ada duet minyak nak balik umah.. minyak da nak paras E.. dan serius aku panik semalam.. hahaha.. yelor.. tak kan laaa nak dok bandor kot.. umah jaoh beb.. lagipon aku bukan kaki jalan di bandar pon... aku kaki melancong.. kaki jalan jaoh.. jalan bandar tak best beb.. hahaha..

tapi semalam aku memang tak ada …

Ini Bukan Demi Hang

Image
hiasan semate mate..
Ada jugak yang salah paham kenape aku nak sangat kuruskan badan aku nie.. ingat aku nie nak menguruskan badan demi orang ke?? hahaha.. sorry to say laaa.. ini bukan demi orang yang aku nak pikat ke nak pape ke.. sorry sikit laaa.. tak ada maknenye aku nak semate mate demi orang der.. ingat nak sangat ke aku buat demi orang.. gile ape.. adesssss...

Untuk pengetahuan laaaa... aku nie gemok dan sangat hodoh.. aku nak menguruskan badan pun bukan sebab nak katang kan badan aku.. katang tue maknenye nak badan taf laaa.. aku nak kuruskan badan aku sebab aku nak berubah..lagipon daripada dulu aku memang benci gile perempuan berlagak cantik.. memang diorang cantik pon.. tapi jangan riak sangat.. ada je perempuan tembam berlagak cantik comel.. nak berkawan pun nak memilih.. nak yang katang.. gile ke ape budak tue.. tak sedar diri langsung.. aku yang hodoh lagi montel nie pon sedar diri.. adesssss...

tadi aku nak tido, aku dapat 1 mesej berbunyi macam nie..

"awak, awak n…

Please Make The Right Choice

Image
Ini bukan entry pasal aku tapi pasal komputer.. bosan laaa kalau asik cerite bende bukan menjadi kenyataan.. redha je da bagus.. lagipon kalau laaa benar jodoh aku di usia aku nie, aku terima je.. tapi tue kalau ada laaaaa... aku malas nak cakap pasal tue.. membazir je.. baik aku kongsikan cerite aku semenjak aku menjadi technician komputer nie..

well pasal virus, korang dah pon tau antivirus yang bahaye semalam.. dan ari nie aku nak cerita kan tentang komputer yang patut korang gune dan komputer yang tak patut korang gune.. nie bukan laaa entry anti jename komputer.. cume nak peringatkan korang tentang penyalah belian komputer akan menyebabkan korang merane nanti.. serius..

aku tak nak cakap  jename komputer tue laa.. bahaye kalau cakap kang.. kang ada jugak yang buat report pasal blog aku kan.. sia sia je kang blog aku nie.. hahahaha.. okey laaa.. back to our topic.. sekarang nie kalau nak beli komputer, mesti korang cari i5 laa, i6 laaa, tak pon i7... betol tak.. bagus pemilihan k…

Be Careful Everyone

Image
semalam banyak gile keje aku kene buat.. serius aku penat gile.. balik balik je.. teros mandi.. after that aku teros solat maghrib then tunggu jap untuk solat isyak, pastu aku teros tido.. serius aku cakap semalam banyak gile komputer aku repair dan paling dasyat 3 komputer yang customer mintak aku install antivirus terkene virus dasyat gile.. tak dasyat laaaa bagi yang tau nak selesaikan masalah tue.. tapi terok bagi yang tak reti buang macam aku nie.. haahahaha..

BLUE SCREEN OF DEATH.. pehhhhhh.. bahaye beb.. nak buang virus nie memang payah.. tapi ada cara nye nak buang nye.. sebelum nak buang virus nie, kene laaa jadikan komputer kite tue dalam Mode Selamat or Save Mode in english.. hehehe.. kemudian bile da bukak gune save mode, carik laaa virus tue.. semase kite kene BSOD, kat situ ada tulis name virus tue, virus tue laa korang kene carik dan buang semase korang dalam Save Mode je laaa... abis buang virus tue, korang boleh restart and gune laa Normal Mode, pastue korang buang l…

Hajat Family Aku Untuk Aku ( Versi Jodoh )

Image
Aku mungkin nampak macam manje dengan family aku.. tapi aku sebenarnye aku mane manje dengan family aku.. aku sendiri ada gelaran dalam rumah aku... tapi tue pon bile aku pegang something laaa.. sape yang kenal aku dari dulu tau laaa... sape yang bace blog aku daripada awal, korang tau laa gelaran tue.. tapi da tentu laa gelaran tue adalah sesuatu yang sakit pada diri aku.. hahahaha..

Okey laaaa... Back to my entry, ari tue aku ada bergurau gurau dengan mak aku, dan akak aku.. aku ada 3 orang kakak.. dan aku ada tanye diorang sume.. soalan aku biase je.. tapi sensitif bile dengar jugak laaa... lagipon aku tak kesah pon siape jodoh aku dan ape kelebihan dan kekurangan jodoh aku tue.. sebab siapa pon jodoh aku tue, aku terima seadanya.. hehehehehe..

nie perbualan aku dengan mak aku...

Aku: "Mak, kalau dib (panggilan aku dalam keluarga aku) ada seorang jodoh, mak nak jodoh dib tue macam mane??"
Mak aku: "mak tak kesah sape jodoh kau.. tapi ape yang mak nak dia pandai memas…

Aku Terlupa Tentang Nie

Image
" Lelaki gunakan istilah berkawan sebagai pembuka satu perhubungan dengan lebih serius, Tetapi perempuan menggunakan istilah berkawan untuk memutuskan sesuatu ikatan.. "
Mesti ramai yang tau kan kata kata daripada mana kan.. bile aku bace ayat nie lame lame kan, aku paham kenape aku nie senang dibuat kawan berbanding dengan menjalinkan hubungan seperti couple dulu.. sebab aku nie tak layak sebenarnye untuk menjadi couple orang.. hahahaha.. tapi tak ape.. sebab itu cerite lame.. sekarang nie aku masing single sebenarnye.. tapi aku ada surprise nak ajak korang datang rumah aku nanti.. sebab aku nak mengajak korang datang ke kenduri kawen di rumah aku bulan 11 nie.. sape kawen tue rahsia.. asal?? terkejut?? jangan wisau laaaa.. ada lagi surprise kalau korang datang nanti.. percaye laa.. ada orang cakap lelaki macam aku nie mane laa layak nak untuk bercinta.. malah aku sendiri mengaku, dulu, aku mane layak nak bercinte dengan orang.. malah sejak baru baru nie aku ada crisis putu…

Penat Bawak Motor Tadi

Image
Assalamualaikum...

ari nie aku serius penat gile.. tapi salah aku jugak.. Ada ke nak pegi tempat jaoh, tapi start bawak motor dalam pukul 4 petang.. Ingat dekat ape dari negeri sembilan ke terengganu.. Tak pe laaa.. Demi keje punya pasal kan.. Sanggup travel jaoh jaoh.. Muahahaha..

Alaaaaaa... Nasib baik pasal nak interview punye pasal.. Kalau nak jumpe awek.. Sorry laaaa.. Saya tak sanggup nak jumpe jaoh jaoh.. Kecuali nak suruh minang, yeee aku sanggup.. Hahahaha..

Bab nak carkk keje nie, kite tak payah nak memilih sangat.. Kalau rumah kat Skudai tapi dapat keje kat Kuantan, dan paling dasyat dekat Kuantan tak ada orang yang kite kenal.. Ape kesah.. Pegi je laaaa... Ape??? Perempuan??? Cop cop.. Akak aku perempuan jugak.. Dapat keje kat KL, dia pegi je.. Tak pape pon... Kalau aku dapat keje dekat sabah sarawak pon aku pegi jugak.. Travel maaaaaa... Tak kan da besar pon nak kene support jugak kan.. Hehe...

Sebenarnye aku tulis entry nie sebab nak ilang bosan aku nie.. Sebab aku tak …

Perlu Ke Nak Block

Image
aku nie bukan laa seorang lelaki yang baik.. bukan jugak seorang peramah.. tapi aku nie seorang lelaki yang jahat.. kaki pukul.. panas baran.. suke rempit dan banyak lagi keburukan yang aku buat.. tapi tak ada laa sampai minum arak, main perempuan dan bunuh orang der.. aku nie jahat tapi tak ada sejahat sampai buat 3 perkara tue.. hehehe..

okey laaa.. ada someone punye couple laaa.. lelaki la nie... dia merupakan seorang pakwe kepada kawan aku.. dan dia mintak aku block kawan aku nie.. tapi aku nie walaupon jahat, aku tak ada laa sampai block kawan aku.. bia je laa kawan aku nak block aku ke ape.. lantak dia laa nak block aku dari mane mane pon tapi aku tak kan sesekali block kawan aku..

well bagi yang suke block tue, pada aku laa dia tak suke orang carik dia.. even orang itu kawan.. tapi laaa aku rase orang yang block kawan dia nie seseorang seperti orang yang suke memutuskan hubungan silaturrahim sesame kawan dia.. tapi orang yang suke block orang nie pon sebenarnye dia nak kan pri…

Kisah Kau Dan Aku ( PUISI SENDIRI)

Image
Kadang kadang kau datang hadir dalam diri ku

aku merasakan dunia ku kembali aman dan bahagia

biar pun kau hadir hanya sementara

aku tetap bahagia

tapi bahagia aku itu adalah menipu

kerna aaku inginkan kau selalu berada di sisi ku

tapi aku sedar

bahawa aku tidak layak untuk mencintai mu

kerana kau bukan milik aku

dan kau hanyalah bayangan bagiku

bila aku capai

tangan ku tidak kesampaian padamu

dan aku sedar

aku hanya seorang kawan hanya dicari semasa kau susah sahaja

dan bukan selama lama nya..

- Lelaki Gentle -

To My Anonymous Blog Follower

Image
First of all, aku buat entry nie saje je untuk korang anonymous.. aku berterima kasih sangat pada korang kerana sudi membaca blog aku nie.. walaupon blog aku nie bukan blog informasi seperti blogger blogger hebat di luar sana tue, tapi blog aku nie lebih kepada diri aku.. dan aku tak sangke korang sudi bace blog aku nie.. hehehe..

walaupon aku tau kebanyakkan korang bukan laa bookmark aku tapi ada je yang mencari blog aku dengan menggunakan name blog Mr. Bob Merepek Lagi.. yeahhhhhh.. walaupon aku masih merepek lagi macam dulu tapi aku tukar nama tue kepada Lelaki Gentle sebab aku nak menjadi lelaki yang gentle pada semua orang.. tapi kalau aku bosan pon, aku still merepek kat sini je.. hehehehe...

tapi pape pon, aku sangat sangat la berterima kasih kerana sudi follow blog aku daripada dulu lagi.. yang baru follow atau baru baca pon, thanks laa sudi meluangkan masa bersama cerita aku yang tak seberape menarik nie.. sebab kebanyakkan cerite dalam blog nie, lebih kepada cerite aku juga…

40 Percent Story About You

Image
40% itu kira banyak juga pe.. sebab kalau dalam bab duet laa... 40% banyak tue.. kalau nak bagi duet 1 billion dekat parent laaa, kite bagi diorang 40% daripada 1 billion, pehhhhhhh banyak beb.. kaya da parent kite tue.. begitu la jugak dengan story dalam blog aku nie.. 40% beb.. banyak jugak story aku buat pasal perempuan nie.. hahaha..

tapi cume sorang je laa yang buat aku marah kan.. story dia laa paling banyak.. aku baru tau yang story dia paling banyak dalam blog nie.. tapi kebanyakkan story nye, banyak pasal pergaduhan... pasal aku suke dia.. pasal dia laaa... sume ada dalam nie.. hahaha..

kalau bukan sebab aku nak buang banyak sangat label dalam blog nie laa, aku tak kan tau semua nie.. serius aku tak tau.. aku nak buang banyak label nie sebab aku nie suke tukar tukar template.. dan template baru aku nie, aku guna unsur Islamik.. sebab sejuk sikit ati aku bile bukak blog aku nie.. macam orang nak berdakwah pon ada.. hahaha..

tapi pape pon, cite lame patut dilupakan.. tapi aku …

Malang Gile Mase Nie

Image
Sambungan entry sebelum nie..

mase aku nak balik tue, da pukul 7 malam.. so aku decide nak balik teros je la ke rumah aku.. sebelum nak gerak tue, aku tengok laa minyak aku dulu.. aku tengok minyak aku ada setengah lagi.. so aku malas nak isi dekat Muadzam.. and aku cadang nak isi dekat Keratong 2.. so aku pon balik laaaa...
bawak punye bawak.. akhirnye aku sampai jugak dekat Keratong.. sampai sampai je aku pon singgah nak isi minyak laaa.. kebetulan pulak lepas isi minyak motor aku, aku rase lapar gile.. almaklum laa.. sehari suntuk aku tak makan pape langsung.. aku just minum air je.. sebab mase kat poli, aku tak lalu nak makan pon.. bukan sebab makanan kat poli tak sedap.. sedap pe.. cume aku nie kalau da berjalan, aku memang tak lalu nak makan.. tapi aku lalu minum je.. selere makan aku tak ada.. nak cakap duet tak ada, memang tak laaa.. duet aku tue ada laa jugak.. tapi mampu lagi makan pizza.. macam tue la perumpamaan nye duet aku mase tue..

ini laa masjid yang aku menginap.. ak…

Project Membantu Orang

Image
Pada 16 jun baru baru nie, aku dipanggil oleh lecture aku dari PMS..  dipanggil untuk menolong diorang mase pendaftaran budak semester 1 mase hari tue.. nampak macam tak busy kan.. tapi pehhhhh.. busy gile beb mase tue.. serius busy gile.. sampaikan aku sendiri rehat lambat.. dalam pukul 2.30 petang baru aku dapat rehat.. lecture dapat rehat awal... tapi aku, pehhhhh lewat beb.. hahahaha..

junior punye pasal laa.. nasib baik laaa ex abang senior diorang nie okey je.. kalau tak, nasib diorang kene bising dengan aku kan.. hahahaha.. macam malam tadi aku kate kan.. mase diorang datang nie, tak ada pulak aku layan kasar.. tak ada pulak aku layan macam aku tak suke perempuan mase nie.. hahahaha.. tapi tue laaa.. marah aku itu Riya'.. marah sebab nak dia tau yang aku marah dia je.. hehehe..

back to my story.. dalam gambar nie, aku bantu diorang kat cc pms.. kecik memang kecik.. tapi ini la tempat aku buat part time dulu.. masyuk beb.. hehehe.. tempat nie kecik dan mase aku bantu lectur…

Marah Aku Itu Riya'

Image
aku rase aku nie tak anti perempuan pon.. serius aku rase aku tak anti perempuan.. aku pelik betol dengan diri aku nie.. sebab baru baru nie aku ada project MEMBANTU ORANG.. dan dalam project tue aku tengok okey je aku dengan perempuan.. tak nampak marah atau benci perempuan pon.. tapi sorry laaa.. aku bukan si miang nak pikat perempuan.. tapi ape yang aku nak kate kan.. bile depan perempuan, aku tengok layanan aku same je macam dulu.. ape yang aku anti sebenarnye ek?? huhu..

bile aku check check diri aku.. aku perasan satu bende tentang diri aku.. laaaa... aku marah dia tapi dekat sini je laa.. lepas dia membace blog aku pasal aku marah dia, baru aku rase puas gile.. tapi bukan ada effect pada dia pon.. aku tau dia tau perangai aku sebenar.. tapi kan.. nampak tak kat situ.. aku hanya nak aku marah dia je.. tapi lepas tue aku dah okey da.. sebab nye?? aku cume marah kerane nak tunjuk kat dia yang aku marah betol dekat dia.. hahahaha.. terok betol aku nie.. hahahaha..

Awak Nak Kahwin Dengan Saya

Image
walaupon aku sangat sangat anti perempuan.. tapi filem Awak Nak Kahwin Dengan Saya memang filem terbaik.. aku suke filem dia.. wahhhhhh.. ciri ciri macam tue laaa pilihan aku.. tapi aku kan anti perempuan.. hahaha.. tak apa laaa.. aku tak anti dengan jodoh aku je.. hahahaha.. saya bagi 100 bintang dekat filem nie.. yeyyyyyy..

*untuk cakapkan ayat I HATE YOU, memang sepatutnye aku tak boleh buat.. tapi hati aku sakit.. dan hati aku nie bertahun tahun aku merawat.. tapi last last sakit balik.. untung laaa aku tak cakap macam first girl yang buat aku sakit hati dulu tue.. sebab aku cakap dia MURAH.. this is seriously make such a big sins to me.. tapi aku terpakse cakapkan ayat tue sebab aku sakit hati.. dan i really mean it.. for your information.. hubungan aku sebagai kawan kepada perempuan sangat sangat tak rapat.. tapi aku lembutkan hati aku untuk mempermudahkan berkawan dengan mereke.. but maybe disebabkan dosa aku kepada first girl dulu kot yang aku cakap MURAH tue telah menyebabkan…

1 More Thing

Image
haaaa.. aku lupa pulak cakap bende nieee... sebenarnye aku tak kesah dengan bende nie.. bagi aku, bile orang datang ke blog aku sebab bende nie.. i feel so happy.. but itu dulu laaa... aku tak nak laaa orang datang ke blog aku sebab bende nie.. dan sebab bende nie laaa, selalu nye buat aku happy dan akhirnye makan diri aku.. why?? why such thing happen to me?? why not other people?? why always be that they want bullied?? owhhhhh.. i know... that was because i had warm heart.. betol kan.. okey fine.. sebab bende nie laaa, aku banyak kali sakit..

bende tue yang buat aku merane bile aku dengar orang cakap i miss u.. i miss our friendship.. i miss our memory.. MISS?? RINDU??? don't ever say that word to me.. LOVE, MISS, BFF, FRIENDSHIP with girl always make me sick.. dulu aku nie naive sangat.. baik sangat.. lagi lagi dengan perempuan.. i know mostly at my blog, the readers and follower is girl.. but i don't mean at you all.. but i really mean to 2 girl make me crazy.. really.. a…

Be Like Old Times

Image
aku rase aku patut kurang kan post macam dulu.. bile da kerap post nie, aku rase banyak pulak cerite aku keluar dalam nie.. walaupon blog nie merupakan otak kedua aku.. tapi tak semua aku patut cerita kan.. maksud aku, tak kan aku nak pasal yang berlaku hari nie.. biar senyap sikit blog aku nie.. biar sunyi.. sebab sekarang nie pon readers aku da berkurangan.. mungkin sebab masing masing da busy kot.. hehehe.. masing masing da besar kan.. so busy laaa...

aku pon sepatutnye da start busy jugak.. tapi boleh pulak aku menyebok dalam blog nie kan.. tak pe laaa.. starting esok, i will reduce post entry about me at this blog.. emmmm.. okey laaaa.. aku post nie pon sebenarnye hajat aku 1 je... sebab nak bagitau, starting esok aku busy.. sangat sangat busy dekat suatu tempat.. hehehe..

oh ye.. lupa pulak.. Insya'Allah kalau jadi laaa.. aku merancang bulan 12 nie aku nak pergi Kedah.. hajat nak jumpa Tok Guru.. B O M O H.. hahaha.. gile laaa nak main bomoh bomoh nie.. aku nak jumpe Ustad …

Project Lepas Geram

Image
selalu nye kalau aku benggang ke marah ke, aku mesti carik something untuk dilepaskan.. tapi aku tak buat depan orang laaa.. depan orang, aku boleh senyum lagi laaa.. tapi project aku lepas geram nie bukan bermakne aku lepas geram dekat barang ke ape.. tapi aku lepas geram guna cara lain.. aku masih waras lagi.. jangan wiso laaa.. aku tak pukul orang pon..


cerite aku.. aku suke cerite nie.. How To Train Your Dragon 2.. ;)
project lepas geram yang aku buat ari nie yang pertame ialah aku tengok wayang.. aku jarang tengok wayang nie.. kalau aku nak tengok sesuatu cerita tue, aku akan download.. tapi kalau aku da tengok wayang tue, aku tengah marah something la tue.. tak pon, aku nak tido.. tue je la sebab nye.. hahahaha...


waiting for them finish their games.. my turn.. please hurry up
 lepas aku tengok wayang tadi, aku main bowling 5 set sowang sowang.. dan aku amik bola bowling paling berat supaye aku dapat lepas gile gile geram aku tadi.. tapi jangan sebut point laaa.. memang banyak ya…