Posts

Showing posts from August, 2014

Senyap Sebab Sibuk Memanjang

Image
Lame jugak aku menghilang daripada dunia blog nie.. hahaha.. bukan saja menghilangkan diri, tapi disebabkan banyak sangat keje yang aku dapat, aku terpaksa menyebukkan diri pada kerja aku dan terpaksa melupakan blog aku sementara..
Sejak 2 minggu lepas, aku tak abis abis membaiki komputer.. hahaha.. terok beb.. tapi nak wat macam mane, da company bagi banyak gile komputer, repair je la.. hehehhe... Okey laa.. ari nie aku nak kene pergi PMS pulak.. Budak junior mintak aku check and repair komputer dia pulak.. adessssss... nasib baik ada upah.. hehehe..

Benci Dilihat Tapi Suke Menunjuk

Image
Wowwwww.. Tajuk penuh dengan chemistry.. Penuh dengan tanda tanya.. apakah yang benci dilihat atau ditonton tapi suka menunjuk.. Hebat tajuk yang dicipta oleh aku tapi dibenci oleh sesetengah orang kerana bende ini sangat sensitif dan amat amat laaa panas telinga untuk didengar kan.. hurmmmm.. Rase nye ada yang da dapat teka kot.. Tapi tak tau laaa sama ada jawapan itu betol ke tak kan.. Sorry laa.. Aku memang suke wat tanda tanya nie.. Bior orang cepat pikir ape yang aku nak cerite kan.. hehehhehe..

Isu Panas... Isu Sensitif dan ini laaa isu wanita yang sering suke buat kesilapan.. Paham.. Anda manusia.. Sering melakukan kesilapan yang same setiap ari.. kalau salah, sorry laa ek.. Mesti korang tau kan isu ape.. ini laa isu tentang tudung.. rase nye laa dalam blog aku nie da banyak kali ungkapkan pasal nie.. tapi kali nie aku congkelkan semula...

Perempuan benci lelaki M I A N G  G A T A L.. Tapi salah 1 asbab lelaki jadi miang adalah disebabkan perempuan sediri.. okey laaa.. nie buk…

Berite Sedeh Tentang Handphone Aku

Image
Sebelum aku nak menceritekan pasal entry aku tue, disini aku nak bagitau bahawa aku terpakse membatalkan segala pengembaraan aku bulan nie.. Bukan masalah penat ke duet ke ape.. Tapi nie disebabkan masalah ari kejadian aku ada event besar dan aku tak dapat mengelak daripada program tue sebab aku adalah technician untuk program tersebut.. hahaha.. Masalah betol laaaa.. Dah elok elok merancang, tak pasal pasal kene batalkan pulak.. huhuhuhu.. ;(

Okey.. Pengakuan da dibuat.. Sekarang nie aku nak cerite pulak cerite sedeh bakal berlaku tak lame lagi.. Kekasih kesayangan aku Samsung S advance aku akan jual.. Bukan handphone nie buat masalah kat aku ke ape.. Nope.. Syok gune handphone nie.. Kenangan aku dengan handphone nie pon banyak gile.. Dan handphone nie laa satu satunye handphone paling lame dengan aku.. Aku sayang gile dengan handphone nie.. Cume aku terpakse jual handphone aku nie..  Reason nak jual, sebab aku perlukan duet untuk sara hidup.. sadis tak sadis laa kan.. tapi nie laa …

Thanks Mom Thanks Dad

Image
Ari nie aku serius sangat sangat penat beb.. Balik balik keje tadi da pukul 7.48 malam da.. Sampai umah sewa je, ape lagi cepat cepat mandi and then teros solat Maghrib.. Penat tue memang terase laaa... But itu semua tak ada laa terok sangat sampai kan boleh buatkan aku menangis beb.. Tak ada laaa sampai kuar air mata beb.. Tapi rase macam bersyukur laa dengan 1 perkara nie...

Setiap kali aku pegang duet, kat tangan aku mesti tak lebih daripada RM100 beb untuk sebulan perbelanjaan aku.. Sikit kan... Tapi yang sedikit tue laa aku mampu meneruskan kehidupan aku setiap hari setiap detik.. RM100 untuk belanja makan minum dan minyak motor aku.. itu baru minyak.. if motor rosak, mau makan beratus ratus.. Aku bukan lelaki yang suke bawak motor speed normal je beb.. Aku nie ex-Rempit yang suke motor laju.. Tapi tak ada laa aku suke modified gile gile.. Sekadar lepas untuk top speed motor aku cukup laaa..

Okey laaa.. Back to my main topic.. Aku bersyukur dengan mak ayah aku sebab nye disebabk…

BOIKOT McD ANTARA USAHA MENGHENTIKAN KEGANASAN ZIONIS ISRAEL

Image
Usaha memboikot rangkaian makanan McDonalds dan Tesco mula menampakkan hasil dalam usaha memberikan tekanan kepada keganasan Israel. Sepertimana biasa, personaliti Bumiputera dan Islam yang dibayar gaji oleh kumpulan rangkaian itu mula bersuara memberikan pelbagai penjelasan agar tidak terus diboikot.. Kuasa alam melalui ledakan perasaan orang bawahan melalui kuasa membeli jelas melemaskan negara paling jahat di dunia yang menerima sokongan Amerika itu. Dalam analogi alam, langit adalah golongan atasan, bumi adalah golongan bawahan atau masyarakat awam, angin adalah tiupan berita, hujan adalah analogi hidayah atau ilmu, manakala api pula adalah analogi neraka. Kesan boikot ini sinonim dengan hakikat bencana alam, pemusnahan yang tidak dapat ditampung manusia apabila ia berlaku di bumi. Begitulah halnya apabila berlaku kejadian yang menggoncangkan seperti gempa bumi, letupan gunung berapi, banjir, puting beliung dan sebagainya. Sebagai contoh, putaran angin putting beliung akan berlaku ap…

Perut Pedih Gile

Image
Aiiii.. selame nie tak makan pagi, okey je perot nie.. tapi sejak baru baru nie, mau pulak perut nie bermanja manja dengan tuan dia.. aduhhhhhhh.. bukan malas nak ambil breakfast, tapi name pon hidup bujang.. duduk berjauhan daripada orang sekeliling yang rapat dengan aku.. lagi lagi family aku.. nak berjimat duet.. kalau duduk dekat family, sampai bile nak belajar duduk berdikari.. tak kan laaa dah kawen nanti baru belajar duduk bedikari kot.. memang lame lagi laa jawabnye kan.. huhuhu...
aduhhhhhhh... serius pedih.. nie da tak terkire da sakit perot nie.. arghhhhh.. sakit beb.. okey laaa.. jap lagi nak solat jumaat lak.. aku nak blah awal nie.. beli dulu air milo sebelum pergi solat.. arghhh.. pedih pedihhh...

Takut Lelaki Itu Bagus

Image
Ari nie aku sangat sangat mengantuk.. mengantuk gile.. penat bekerje.. kene pergi sane sini laaa..  Kene buat macam macam laaa.. tapi no hal laaaa.. name pon keje... tapi tadi kawan aku nie haaa... ada cakap something yang menarik untuk aku berkongsi dengan korang.. Takut Lelaki.. wahhhhh.. Nice word... hehehehhe...

Takut lelaki itu memang bagus.. Sebab lelaki banyak gile yang terok terok.. Ada laaa jugak yang baik baik belaka.. Tapi untuk keselamatan dan batasan agama.. Elok laaa kurangkan berjalan berdua duaan, lagi lagi yang bukan muhrim.. Ape ingat dia boyfriend awak girlfriend awak, awak dah boleh buat sesuka hati daa.. oitttt.... Ingat Allah beb.. Selagi belum bernikah, belum ada pape ikatan perkahwinan.. jangan ingat da boleh berpegang tangan sane sini.. sentuh itu sentuh sini.. Walaupon pertunangan pon, masih belum lagi cukup alasan untuk menyentuh bukan milik kite.. Pertunangan itu cume 1 tempahan je.. Lelaki menempah perempuan itu sebagai calon Isteri.. Bukan boleh sentuh l…

Thanks You Girl

Image
Aku betol betol happy dan bangga sebab tak bercinte dengan salah orang.. Ini bukan bermakne aku tengah bercouple ke ape.. Tapi aku cakapkan nie aku bangge aku masih single dan tak disukai oleh orang yang aku suka.. Why??? Sebab nye dia seorang players..
Sebenarnye sebelum aku nak bercinte dengan orang, aku akan bagi 1 test.. Test yang orang tak perasan langsung.. hehehe.. Dan kebanyakkan nye test minda diorang.. aku tak tanye pon soalan 1 + 1 bersamaan berape.. tapi aku bagi test berdasarkan atas perangai mainan aku.. Maybe dia boleh cakap aku menipu sebab dia akan cakap aku memang kebudak budakkan lagi.. but it all test.. my original sifat laa, lebih enjoy daripada aku dalam cyber.. kihkihkih..
dan original peragai aku, cume orang sekeliling aku je tau perangai aku sebenar.. haaaa.. sebenarnye aku memang da tau yang orang aku suke tue mencari kasih sebenar.. tapi bagi aku, tak cukup ke kasih yang diberi.. owhhh jap.. kasih ape ek yang dicari.. tak pe laaa.. cari je laaa.. jap.. dia …

Kerja Jahat: Jum Bukak Pintu Office Orang

Image
Selalu nye aku nie tak suke buat keje keje jahat.. kalau nak buat keje jahat boleh.. tapi kene laa berahsia jugak.. tapi disebabkan aku jumpe ada 1 kedai nie, senang gile nak masok tanpa kunci tapi boleh masok dengan apa jua barang yang aku capai.. tak ada laa besar mane pon.. tapi tengok laa apa yang aku dapat nanti.. hahahaha.. tak caya ke?? tak pe.. lepas solat jumaat nanti, aku amik gamba pintu tue.. tapi macam mane aku bukak tue, aku akan tunjuk.. hehehe..