Posts

Showing posts from September, 2014

Bile Aku Ada Buah Ati

Image
Sejak aku suke kuar dengan kawan kawan aku nie, lame lame aku rase makin bosan pulak.. asik asik tempat same.. asik asik muke same.. aku bosan.. tak ada tempat lain ke diorang nak tuju... muke same tempat same.. so boring.. tapi la kan.. nie dalam dunia chat.. salah aku kot sebab tersuke pada orang yang salah.. hahaha..

tau sebab ape?? sebab nye aku terberi hati dan kepercayaan aku pada orang yang aku suke tue.. couple hampir sebulan.. dan selame 3 minggu aku jadi boneka yang kene tipu.. syok beb.. syok.. hahaha.. mesti tak caye la kalau aku cakap nie.. aku ditipu sebab dia cakap dia chat dengan seseorang pasal keje.. aku nie jenis caye je.. sebab malas nak tunjuk sifat negatif.. tapi sebenarnye dia bukan cakap pasal negatif pon.. pasal nakal nakal.. seks.. dahaga sangat kot.. tue yang sanggup menipu..

tak pe.. dia dahaga.. so aku diam je.. sampai la tahap aku tak boleh blah.. aku cakap dengan dia, dia chat dengan orang bukan keje.. tapi keje nak main.. seks.. yela.. da salah mane ma…

Kenapa Mesti Aku Ya Allah

Image
*nak tajok je.. bukan yang lain okey
Sejak aku berkawan dengan kawan kawan aku yang kaki perempuan, aku telah diketemukan dengan seorang gadis yang lawa.. Sungguh aku terpikat dengan penampilannye yang cukup sempurna di mata aku.. Tapi aku tidak tau kisah disebalik diri dia yang cantik lagi menarik itu.. Bila kenal kenal, akhirnya aku dapat tau kisah diri dia..

Nama yang diberi Nurul Wahida (bukan nama sebenar sebab aku pon tak tau nama sebenar dia.. hahaha) merupakan seorang gadis yang cantik lagi molek.. Entah berapa adik beradiknye pon aku tak tau.. apatah lagi nama parent dia.. Dia tinggal di Pendang, Kedah.. Tapi dia ada penyakit yang dasyat dipinggangnya, di hatinya.. Ini bukan cerita bohong, tapi ini cerita benar tentang diri wahida..

Semasa aku kenal dengan si wahida ini, aku tak kenal dalaman dia.. Bila borak punya borak, baru aku tau tentang diri dia.. apa yang aku tau, wahida ni tak tau solat 5 waktu, tak tau zikir, tak tau mengaji dan paling dasyat dia takot azan.. Bile ak…

Kawan Kawan Aku

Image
aku rase aku penah buat entry macam nie.. jenis kawan kawan aku sejak aku duduk kuantan pahang nie.. aku rase laaa.. but aku nak cerite laaa, aku makin dasyat sebenarnye.. sejak aku duduk kuantan nie, banyak jenis jenis kawan aku berkawan.. yang dasyat nye, sumenye bukan jenis yang okey.. kaki gile dasyat sampaikan aku tak boleh nak ikot langsung.. hahaha.. sah gile...

nak jadikan cerite laaaa.. aku duduk kuantan nie agak membosankan.. so sejak bulan 7 lepas, aku da start buat kawan jenis dasyat dasyat.. tapi aku tak follow laaa.. gile ape.. sebab ada yang kawan aku nie jenis kaki pub.. suke gile pegi pub.. masok pub, labor duet banyak gile kat penari tiang..  hahahaha... da la labur banyak pulak tue, boleh pulak minum beer.. ohmy gucci.. memang gile kawan aku nie.. aku masok pon just nak cuci mate je.. tapi tak ada laaa aku nak minum sekali.. cukup la masok saje and tengok ape yang bukan halal untuk aku.. hahahaha...

yang kedua kawan aku pulak, jenis kaki pompuan.. asal nampak pompu…

Ikut Naluri Je

Image
*Gambar selfie semasa aku jadi chef katering di Bukit Goh pada 31 Ogos 2014 baru baru nie..

Baru baru nie kawan aku ada datang ke rumah sewa aku berdekatkan dengan Airport Kuantan nie.. As penyewa dan tuan rumah nie, aku masak laa makanan untuk diorang makan.. Biasa laaa menjamu selera tetamu itu kan penting.. rezeki mudah masok.. So aku pon menjamu laa diorang dengan makanan special aku Nasi Goreng yang biasa aku masakkan untuk family aku dengan air teh o ais je.. Masa makan tu ada kawan kepada kawan aku tanya aku pasal menu aku..

"Abang Adib, ape menu rahsia abang adib buat nasi goreng nie?? Sedap laaa.. saya nak resepi abang boleh tak???"
Aku cakap laaa.. Menu aku nie tak special pon.. sebab nye menu aku nie bahan nye biasa jee.. cuma yang memberi sedap itu Allah.. Bukan aku.. Lagipon bahan yang digunakan semua nye aku ikut naluri memasak aku.. Andai hati aku kata sedap bubuh nie sedap bubuh tu.. So akan akan bubuh ikut naluri memasak aku.. Lagipon semasa masa, hati tue ke…