The Way We Thinking

 
 http://logocache.com/custom-design/logo-name/Ikhlas-designstyle-kiddo-m.png
 
 
 Assalamualaikum..
 
setiap orang mempunyai akal yang berbeza.. pemikiran yang berbeza..
gaya fikir yang berbeza..
ada yang fikir bende yang sama..
tapi cara diorang berfikir itu berbeza..
 
tapi kan setiap pemikiran nie cume ada 2 jenis je.. jenis bodoh dan pandai.. ada yang bodoh berlagak pandai.. ada yang pandai berlagak pulak.. yela tak nak kongsi ilmu.. 

kite as human being, tak kira kite nie pandai mane pon, kalau tak beri tunjuk ajar pada orang, lame lame bodoh jugak.. yang bodoh tu pon kalau dia tau sesuatu ilmu pon still berkongsi tau.. tak salah pon kalau tak kongsi.. tapi kalau kite berkongsi ilmu pon, banyak faedah nye tau... orang yang bodoh boleh menjadi pandai jika orang pandai ajar dia..

lama kelamaan ramai yang jadi pandai sebab ada yang sudi kongsi ilmu.. tapi tak semua ilmu kite boleh kongsi kan... kalau kite tau selok belok sesuatu syarikat tu, tak kan la nak kongsi kan pada orang pulak.. kang ada jugak yang kene saman ni kang.. bukan aku yang saman korang.. tapi syarikat korang ler.. aku penyampai je.. hahahah...
 
http://data2.whicdn.com/images/93976447/large.jpg

kongsi ilmu ni umpama kite bersedekah.. kalau kita bagi orang 1 dollar, insya'Allah jika ikhlas pemberian itu Allah akan mengandakan lagi sebanyak 10 kali ganda.. tapi janji hati ikhlas.. macam mana nak hati ikhlas, buat tu kerana Allah. bukan sebab nak balasan daripada orang.. insya'Allah ada la ganjaran nye yang Allah berikan sama ada dibalas secara cash ataupon di Akhirat nanti..

http://baltyra.com/wp-content/uploads/2014/06/sabar-dan-ikhlas.png

tapi asalkan kita buat kerana Allah, insya'Allah Allah akan berikan ganjaran nye.. hehehe
kalau aku ada salah cakap pape ke.. aku mintak maaf.. sebab yang salah itu datangnye daripada diri aku ni yang tak cukup ilmu.. yang betul itu datangnya daripada Allah s.w.t..

Kata-Kata-Sabar-Dan-Ikhlas
assalamualaikum..

Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

Pengalaman Menjadi Ahli Geng Kaki Seks