Posts

Showing posts from March, 2015

Rumah Aku Kene Pecah Masuk Beb

Image
Assalamualaikum..
Pehhhhhh... lame gile aku tak menaip story aku dalam nie.. hahaha.. keje punye pasal, sampai aku da lupa nak menaip story aku dalam nie.. huhu.. tapi kali nie aku nak muat turun story aku pasal rumah aku nie.. bukan rumah family aku, tapi rumah sewa aku..
nie cerite benar.. hari kejadian bende berlaku pada hari Jumaat malam sabtu iaitu pada 20 March 2015 iaitu minggu lepas.. rumah aku kene pecah sebab ada orang mencuri motor member aku dalam rumah.. pehhhhh.. aku da la tau rumah aku kene pecah masuk tu dalam pukul 12 tengah malam.. balik balik tengok motor member aku ilang.. nak cakap member aku amik, tak mungkin la.. sebab masa tu member aku ada dalam lokap.. ada la kes dia buat.. malam tu aku tido agak lambat jugak, sebab yela bende bende macam berlaku.. sape la tak terkejut beb.. tapi last last aku tido jugak dalam pukul 2 pagi.. moto bawak masuk dalam rumah laa..
esok kan ari nye, aku pegi keje pada jam 1 petang, on call la katekan.. tengah tengah buat keje tue,…

You Know This But You Not Do It

Image
- with my parent - Assalamualaikum.. Bile da besar da berkahwin, ramai di antara kite semua yang lepas tangan dengan tanggungjawab paling wajib kita kene buat.. iklan banyak tentang bende ni memang banyak.. tapi tu laa.. ramai yang tau pasal bende ni tapi diorang buat buat tak tau.. Why?? It so hard to do it this stuff.. super hard at level 9999.. tapi tu la.. bak kate pepatah.. Kacang lupakan kulit.. u know what i mean right.. tak kan la tak tau kot.. ape lagi yang aku nak kait kan selain daripada isu parent.. IBU BAPA kita.. Our Parent.. yang dulu mase kite kecik kecik, dia menjaga kite penuh kasih sayang.. okey la.. ada yang tak penah merasa.. tapi dijaga dengan penjaga.. tak kire samaada dengan baik ataupon tidak.. tapi kalau dijaga dengan seburuk mane pon, dapat jugak makan.. kalau ada yang kene carik sendiri tu, aku tak tau nak cakap ape.. tapi la back to our topic la.. ramai yang ingat kat parent dia... ramai je yang ingat.. but when our parent getting old, they think about th…

MR Saboler Itu Aku

Image
Assalamualaikum..
S A B O L E R... aku suka name nie.. sebabnye dulu aku banyak kali kene pijak kepale.. dihina.. dicaci maki.. tapi aku tak penah sikit pon melawan.. nampak aku ni sangat bodoh sebab biarkan orang buat macam tu kat aku.. tapi nenek aku penah pesan kat aku.. kalau orang hina kite, marah kat kite, kite biarkan je.. kite bukan lemah nak melawan cakap dia tu.. tapi kalau kite melawan, bende tak kan setel.. jadi ape yang dia cakap, kite sabar je..
Sejak arwah nenek aku cakap macam tu, aku selalu bersabar dengan orang.. kalau aku nak membalas pon, aku balas dengan ayat sinis je.. dalam dunia cyber, aku banyak guna mr. saboler.. saboler ni korang pon tau kan maksudnye.. sabar la.. itu maksudnye.. segale dugaan aku selalu kene, aku selalu sabar.. 
aku bukan riak sebab aku cakap aku selalu bersabar.. tapi aku nak bagitau korang, berkat daripada sabar nie sangat sangat hebat tau.. penah sekali, mase sekolah dulu aku kene pau dengan senior aku. dia ni samseng gile la.. sampaika…