Posts

Showing posts from June, 2015

Sahur Lauk Ikan Sardin

Image
ASSALAMUALAIKUM... Alhamdulillah.. selesai sudah bersahur sebentar tadi. Agak payah jugak ek hidup sebagai lelaki bujang yang tak boleh masak sebab dapur tak ada.. hahaha.. aku reti massk ye.. bukan tak reti, kalau tak time sahur ni, aku da masak something dah.. hehehe..
Ikan sardin aku makan tadi nyaris nyaris basi.. bukan ape, aku beli ikan sardin tu kat bazaar Ramadhan semalam.. before nak beli, tanya dulu kot lauk ikan sardin ni elok lagi ka makan time sahur nanti.. pastu mak cik tu habaq maybe kot (muka tersengih). Aku pon beli la walaupon tak yakin sangat dengan jawapan makcik tu.. Tapi tadi setelah bersahur, aku boleh rumuskan something. Kalau nak beli lauk kat bazaar Ramadhan untuk sahur, better jangan beli sebab mak cik makcik ni masak lauk kompem la pagi dalam jam 10 pagi cam tu lah.. iya lah, nak menjual kat bazaar Ramadhan sebelum pukul 3 petang kan.. so kene masak awal.. so nak beli lauk untuk bersahur, beli la kat kedai makan mane mane time malam.. in shaa Allah time sa…

I Got New Jobs At Kulim Kedah

Image
Assalamualaikum W.B.T.. Bersyukur ke hadrat ilahi kerana telah mengabuli doa aku untuk bekerja di syarikat besar..Alhamdulillah... akhirnye boleh la aku mengeluarkan kemahiran yang aku ada ni.. hehe..  Sebenarnya aku ada dapat 1 interview job dari kulim kedah pada 8 June ari tu.. tempat keje tu dirahsiakan.. hahaha... 
Sebelum masok office tu, aku rase debar sangat sangat... tah kenape aku debar gile pon aku tak tau... pastu datang bos tempat tu interview aku tanya aku macam macam.. so aku pon jawab la macam biase.. lepas jawab soklan bos tu, aku pon relax sikit sebab tengah control debar beb.. lepas tu bos tu pon bagitau details tentang company tu.. lepas tu dia tanya aku.. kalau awak diterima kerja, bile awak boleh start keje? Aku pon cakap la, kalau aku dapat jawapan cepat, in sha Allah dalam bulan 7 ni aku dapat masok keje..
Then korang tau dia cakap pe? Kalau macam tu, saya harap awak dapat masok 1st Julai ni.. pastu aku tanye dia, so saya diterima kerja la ni? Dia cakap ye awak…

Manusia Paling Bodoh

Image
Assalamualaikum...

aku rasakan lah dalam dunia nie kan, aku je satu satunye manusia paling bodoh di dunia ni.. sebabnye mengharapkan sesuatu tak kan mungkin aku miliki tapi aku nak jugak memiliki bende tu... aku dah tau dah bende tu tak kan aku dapat punye la, tapi aku nak sangat bende tu.. okey la.. this time, i will finish it..
aku rase aku da patut behenti dengar rayuan syaitan yang suke hasut aku dengar cerita dia.. nak amik perhatian??? sudah lah... diri aku nie dah lame dah kene reject.. nak bercinte lagi.. memang tak la...
aku tak bagitau sape sape lagi, aku da tutup account wechat aku.. sebab aku tengok diri aku nie, aku nak sangat kat dia.. so langkah paling baik aku buat sekarang nie ialah, aku kene jaohkan diri aku daripada ingat dekat orang yang tak patut aku jatuh cinta.. hehehe.. 
okey la.. aku tak balik rumah nie.. need to go.. bye..
my favorite song..