Posts

Showing posts from July, 2015

Salam Aidilfitri

Image
Assalamualaikum...
Hai korang.. amacam raya hari ni? best ke tak best? hehe.. apa apa pon, hari raya nie kene la happy.. kite kan baru lepas berperang di bulan puasa.. banyak dugaan yang kite hadapi semasa di bulan ramadhan yang mulia.. mesti semua ni puasa penuh kan.. hehehe.. kalau yang lelaki tak puasa penuh tanpa alasan, aku tak tau la nak cakap apa.. tak kan tahan berlapar pon tak boleh kan.. kata lelaki.. tak gentle la beb kalau dugaan macam tu pon tak boleh tahan.. hehehe..
Dalam bulan ramadhan kali nie, dugaan yang menimpa aku memang dasyat.. dasyat beb... ada accident.. ada putus kawan laa... ada dugaan kewangan la.. macam macam la.. tapi aku kongsikan 3 dugaan tu.. yang aku rasa terok sangat tu.. hehehe...
dugaan yang pertama, dugaan tentang kawan kawan.. putus kawan nie boleh dikatakan bende biasa bagi aku.. tapi selalunye bukan aku yang putuskan.. tapi disebabkan sikap aku rasanya.. ramai yang putus kawan dengan aku.. so bagi aku nie perkara biasa bagi aku.. tapi yang bul…

Keje Tempat Baru

Image
Assalammualaikum w.b.t
Alhamdulillah.. sejak aku berpindah kerja kat Kulim, aku rase sangat sangat tenang.. tenang sebab dah jaoh daripada tempat kerje lame aku.. tenang sebab aku keje tempat baru dan paling penting aku dapat jaga solat aku disini.. Alhamdulillah.. aku bersyukur dengan rezeki kerja yang Allah berikan pada Aku ni.. hehehe..
Aku tak sangka aku akan dapat kerja diluar bidang kos aku belajar.. paling dasyat kerje yang aku dapat ni keje diluar level aku.. tau keje ape? Engineering system.. wowww.. gile punye keje.. hahaha.. kerje susah tak pe.. janji member kerja okey,itu dah cukup untuk aku.. hehehe..
Aku harap la kerja yang aku dapat ni dapat buatkan aku lupa pada bende yang aku benci nak ingat lagi.. hehehe..