Posts

Showing posts from September, 2015

Almost

Image
. . . - Assalamualaikum - . . Ada orang ni suka ambil kesempatan dengan kebaikan seseorang tu. Asal dia baik, orang ambil kesempatan. Bile orang  tu jadi jahat, tau pulak mengamuk sane sini la. Alasannye simple, orang tu tak nak dengar cakap dia. Weh la wehhhh. Suke suke je mengamuk ek. Adesssss.. . . Cite ni jadi kat aku. Kisahnye aku la yang insan innocent tu. Yang terlebih baik hati. Okey. Ada orang ni, kes dia dengan member dia la. Member ni rahsiakan status dia. Tapi member ni bagitau kat orang status dia ape. Tapi orang salah dengar. Dan jadi la satu waksangka yang teramat dasyat dan disitu masuknye watak aku. . . Member kepada member ni tak puas hati dengan dia sebab dia tak tau status orang ni ape. So suatu hari dia mesej aku minta tnye status orang tu. Disebabkan orang tu pon salah satu member aku. Aku pon bertanye la. Dah tanye, aku pon bagitau member dia. Tapi member dia still tak puas hati minta aku ugut la ni la. Aku ni maaf la, da lame taubat nak buat keje jahat jahat. …

More Job More Experiences

Image
. . - Assalamualaikum - . . kadang kadang kan aku rase benci gile dapat keje banyak. Different keje tapi still keje dalam office tapi berlambak. Bile difikir fikirkan balik, I got more experiences then the other side. I happy.  . Kadang kadang tu aku rase ini kes buli doh. Benci gile nak buat. Tapi sometimes aku happy sebab ada yang da lama keje tapi tak tau nak buat camne tapi aku tau nak buat keje tu. Agak happy laa. Hahaha. .  .  Bile difikirkan kan, bagus jugak orang buli kite dalam keje. Banyak bende dapat belajar. Yang paling syok, bile da terlebih rajin tu, senang la nak naik pangkat. Haha. Gurau je. Tak ada niat lagi nak naik pangkat sebab aku tak ada niat lagi. Hahaha.. . . By the way, jangan dok tension sangat la kalau kene buli. Relax je. Okey. Hehehe.

Aku Bersyukur

Image
Assalamualaikum..

Dikala aku bersendiri, aku termenung,Termenung akan nasibku ini,Aku terfikir, mengapa aku jadi sebegini,Menjadi seorang yang tidak berfungsi.
Aku memerlukan seorang teman,Seorang teman yang boleh membimbingku ke jalan yang benar lagi lurus,Aku berdoa,Memohon kepada-Nya agar memberikan keinginanku itu.
Lantas aku memejamkan mataku,Membisukan mulutku,Aku berdoa melalui hatiku kepada-Nya,Memohon keampunan dan petunjuk daripada-Nya.
Aku melihat bayanganku,Aku terfikir, adakah dia ditugaskan untuk mengawasi segala tingkah lakuku,Lalu, aku pergi ke tempat gelap untuk menghilangkan bayangku dari terus mengekoriku,Namun aku terfikir, kegelapan inilah yang menggelapkan pandangan ku,Menggelapkan mindaku,Menggelapkan hati dan perasaanku,Akhirnya, aku melangkah keluar dari kegelapan itu,Melangkah menuju ke tempat sinar yang berdiri tegak di situ,Aku menyedari diriku tidak lagi didustai dengan segala penipuan itu.
Aku bersyukur ke hadrat Illahi,Kerana memberi kesempatan yang tidak da…

My Program Hancussss

Image
Assalamualaikum..

Aku banyak program aku nak buat dengan rakan rakan aku. Tapi setiap kali aku merancang, aku mesti tak dapat buat. Sebab aku tak tau nak mengajak sape untuk join aku. Bukan aku tak ada kawan. Aku ada. Tapi bile mengajak kawan kawan aku. Masing masing suruh aku tanye orang nie la itu la. mungkin la jugak aku tak rapat kot dengan diorang.
Nak cakap program tu tak syok tak boleh pulak. Tapi aku agak la member member aku tak boleh join mungkin diorang ingat aku tak boleh buat kot. Tapi kalau aku yang start buat sorang sorang pulak, bukan tak boleh, boleh je. Tapi keseronokkan tu tak dapat dikongsikan la.. aduhhhhh... bosan beb.. Aku nak buat aktiviti lasak.
Nak cakap tak ada yang nak join tu, ada je yang nak join tapi perempuan. Aku tak berani nak bawak perempuan sebab aku jaga batasan pergaulan. Aduhhhhhh.. Nak tak nak kene la buat perancangan baru. Program solo jugak.. huhuhu.. Sedeh sedeh..

Zikir Itu Indah

Image
Assalamualaikum..

Aku selalu stress. Stress keje? Nope.. Stress dengan diri aku.. Stress gile.. Aku selalu cari idea nak lepaskan diri aku daripada stress. Tapi aku selalu tak dapat. Tapi Allah itu Maha Mengetahui. Dia selalu ada bile aku susah, stress, sedeh dan macam macam. Aku hamba yang hina selalu melupai Dia. Dia lah Allah, Tuhan aku yang tiada kuasa melainkan DIA.
Aku sedeh dengan diri aku. Aku ni hamba yang hina. Selalu dimaki. Dicaci. Tapi Allah sentiasa ada disisi aku. Allah banyak bantu aku. Zikir itu salah satu cara aku mendekatkan diri aku selain aku menyembah Allah di 5 waktu. Aku tenang bile berzikir pada Allah. Aku bersyukur walaupon hati aku hitam. Tapi Allah selalu ingatkan aku pada-Nya. Terima Kasih Allah..



Hampir Setengah Member Kelas

Image
- Assalammualaikum -
Dalam tahun ni saje ramainye member member sekolah aku member kelas aku dah kawen...Cepat betol jodoh mereke sampai. Jelez pulak rasenye. Hahaha. Tapi aku tetap tak boleh nak jelez sangat kat diorang sebab itu semua Allah dah tetapkan jodoh diorang awal. Aku tau reason sebenar kenape aku tak boleh berkahwin lagi. Hahaha.. . . Tapi bagus la diorang semua nak kawen. Kalau lambat na kang, orang cakap tak laku. Hehehe. Tak pe mase masih panjang lagi. Ilmu nak menjadi imam dan ketua keluarga pon tak ada lagi. So belajar dulu dan cukupkan ape yang patut then baru fikir step lain.. hoho..  . . Pape hal pon, tahniah sekali lagi buat member member aku yang dah kawen dan yang dah nak kawen tak lame lagi. Dan tahniah jugak kepada member member blog yang baru berkahwin. Tahniah ye. Hehehe..