Posts

Showing posts from December, 2015

Sorry Jika Menjengkelkan

Image
- Assalamulaikum -

Adessss... Nampak nye aku nie dah tambah orang untuk block aku walaupon aku just tanyekan masalah dia sudah selesai ke belum. Tapi nampak gaya nye aku di block tanpa sebab. Tapi aku agak je la, dia block mungkin sebab aku ni annoying kot. Hahahaha.

By the way, aku tak kesah pon. Aku nie just nak mengajar dan tanye je sama ada menjadi ke tak. Sebab apa yang aku tanye tu aku akan update kat sini same ada trick tu menjadi ke tak. Well nama pon mengajar. Kalau menjadi, kita kongsi kan bersama sama. Kalau tak, kite cuba cara lain pulak. Well kalau plan A tak menjadi, kite gune plan B pulak. Alphabet kan ada 27 kan. So maknenye ada lagi 26 plan lagi tak cuba.

Tapi tak pe, itu semua hak anda. Saya cuma nak berkongsikan ilmu saya dan saya cuba yang terbaik supaya anda boleh buat ape yang anda nak. Hehehe. Okey.. Chow dulu. Assalamualaikum.

Awak Gile? Saya Lagi Gila

Image
. . . - Assalamualaikum - . . Penat nye main badminton tadi. Pehhh.. Sampai senak aku dibuatnye. By the way senak tu baru je main satu set tapi main solo la. Hahaha.. Lembek kan. Tapi cuba lawan saya main beregu. Haaa kite tengok sapakah yang menang. Hahaha. *gurau je, aku bukan power pon. Hahaha...Some people said i'm crazy than them. But they doesn't who crazy between us. Oopss. Ter speaking pulak. Hahaha. Tak ada la. Gile gile aku ni bukan gile buat keje bukan bukan. Cukup ler gile kerane suke buat lawak gile gile. Tapi tak ada la sampai boleh kalahkan Johan buat lawak. Aku ni boleh buat lawak pada sape yang 1 jenis dengan aku. Haaa. Lebih kurang macam tu la. Tapi bagi yang aku baru nak kenal, aku kene usya dulu otak dia macam mane. Kalau tak, salah gurau, mau kene. Tumbuk pulak. Hehehe.
Adessss.. Jam pun dah menunjukkan dah pukul 2.40 pagi. Aku nak tidur la. Kejap lagi nak bangun solat subuh pulak. Hehehe.. Okey la. Bye. Assalamualaikum.

Hallo Pengguna Maxis

Image
- Assalamualaikum -
Entry kali ni pendek je la kot. Berdasarkan pada surat dibawah tu macam surat rasmi dari MAXIS tapi pape pon aku tak brani nak cakap pape. Tapi pape pon, kite tunggu je la Tahn depan macam mane. Kalau betol la. Mari sama sama kite menukar ke telco yang lain. hehehe..



Still lapoooo.. nak makan.. huhu

Kalau Dah Tak Rajin

Image
- Assalamualaikum -
wowwww... makin hari makin dasyat. Do you what i mean? my follower is gone.. hahaha.. dasyat gile tapi ngak ngapa ngapa kok. Itu kan hak mereka juga sich. Biarin aja. Salah gw juga kok. Gw juga udah ngak rajin membuat post yang terbaik. Hahaha. Yaudah. Nanti aja gw post tentang scammer. hehe
Kalau semalem gw liatin follower gw cume 456, hari ini gw liat, yang tinggal hanya 448 aja. tapi gua ngak peduli kok. itu khan hak mereka. Jadi gua fikirin, mungkin kerna mereka udah bosan sama blog gua. hehehe..
Yaudah. Gw lapar kok.. Ngak makan lagi ni. Gw chow dulu ya.
PS: maaf. Gw sengaja kok guna bahasa Indonesia. Sengaja tukar version. hehehe..

Cerewet Bab Makanan Jer???

Image
- Assalamualaikum - Dalam dunia makanan aku paling tak suka la orang cerewet bab makanan. Bukan apa, rezeki kot. Tak kan la nak cerewet jugak. Agak Agak la kan. Tak ada ini susah nak makan la. Tak ada tu susah nak makan. Tak pedas tak mau makan. Kalau pedas sikit tak mau makan. Takot sakit perot. Adesssss.. Macam macam hal la. Dalam bab rezeki ni jangan ada sifat cerewet. Bukan pe, tak baik tau bercakap atau berbuat tak baik depan makanan.. Kot tak suka pon, jamah sikit pon jadi la. Jaga hati orang. Lain la kalau dah memang alergik, tu dimaafkan lah. 
Nak cakap aku tak cerewet, aku pon cerewet jugak. Tapi kalau orang da sediakan makanan tu, aku jamah je la. Aku benci kek. Kalau orang bagi aku kek, aku makan je. Asal aku makan walaupon aku benci. SIMPLE JE. R.E.Z.E.K.I.. So tak kan la aku nak tolak kan. Nak tak nak aku makan je la walaupon tak suka.
Aku suka pedas. Kalau tak pedas, mood aku kureng. Tapi kalau dah orang masak, makan je la. Bagi licin pinggan tu. Awat? Kate ibu aku la. …

Masinnye Mulut Bak Hang

Image
- Assalamualaikum -
Maaf semua yang follow entry aku. Maaf la. Aku bukan tak nak post entry baru tapi aku sangat sangat busy sejak aku keje kat Kota Damansara ni. Walaupon keje aku banyak relax je, tapi bile sampai satu mase tu, pehhhhhhh... busy tu jangan cakap la.. Nak sentuh henset ni pon tak dapat langsung. Yang mampu tu cuma dapat tengok je la henset tu walaupon kejap. Lagipon kalau usik henset pon, bukan ada orang mesej pon, kalau ada pon, hal keje.. Hahaha..
Masinnye mulut bak hang ni entry aku kali ni. Bukan ape, bile sebut bab masin mulut nie, bukan mulut tu yang masin. Kata kata dia yang masin. Adesssss.. Sebab tu la kalau nak mengata orang pon, jangan mengata yang bukan bukan. Kot bende tu terjadi kat orang tu macam mana? Ternganga karang. Nanti mula cakap mane ada mane ada. Tak mo nak mengaku.
Ni satu kes la yang pernah berlaku pada diri aku. Sebab aku nie suka buat alasan kalau nak mengelak sesuatu bende yang aku tak nak buat tu. Aku amik satu contoh dekat dengan kes aku …