Nak Jadi Apple User

.
.
- Assalammualaikum -
~ Hye guys ~
.
.
Kalau tengok handphone Apple ni, harganye mahal betol. Lagi lagi dekat Malaysia ni. Yela. Dah kene GST kan. Cukai lagi. So tengok handphone tu je, aduhhhhhh mahalnye. Lagi lagi handphone iPhone 7s plus. Aduhhhhh sakit bai nak beli. 5k. Amboiii. Ni kalau buat duit hantaran pon lepas. Hahahaha. Tapi kan aku confirm lepas ni mesti ramai yang buat hantaran. IPhone 7 ni. Tapi kalau ada yang buat jugak, alangkah stupidn ye engkau wahai manusia.
.
Gamba perhiasan
.
Yeah. So stupid lorh. You buat hantaran iphone 7 dah la mahal. Kalau la duit tu digunakan untuk the future kan bagus. Apa guna handphone yang ada. Sama je function nye. Yang beza cuma kecanggihan nye je. Tapi kan aku bukan nak cakap pasal hantaran la, sebab itu hak masing masing la. Ini perkongsian idea korang nak guna barang dari company Apple. Nak beli iPhone dari Malaysia lambat lagi. Kalau dah keluar pon mesti mahalnye. Andai kata nak beli cepat dan murah sikit daripada Malaysia, why not beli je iPad pro dekat Singapore je. Tak yah naik flight jaoh jaoh. Sangat dekat tu. Tapi jaga kesihatan la. ZIKA IS EVERYWHERE. 
.
Ipad boleh dijadikan lappy korang. Macam guna MacBook la kan. Hahaha
.
Yeah beli iPad more better kot. Lagi lagi beli yang wifi punye je. Sebab kalau la korang beli iphone ke ipad ada cellular ke, bila masukkan sim kad, line korang tak sama pon macam iPhone iPad di Malaysia ni. Nak beli, beli je iPad pro wifi. Lepas tu handphone korang pakai tu buat hotspots. Easy. 
.
.
If anda orang kaya, beli la iPhone teros. Tapi yang biasa biasa tu, beli iPad pon cukup la. Tak pon beli je handphone biasa. Jangan berlagak kaya. Kang menyesal tak sudah sudah. Huhu. Okey la. Need to sleep. Bye. Assalammualaikum.

Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

First Day At New Place ^u^