Aku Dah 5 Tahun Kerja


.
.
-  Assalammualaikum -
< Hye Guy's >
.
.
Dunia bekerja ni kadang memang menyakitkan. Lagi lagi bila kita kerja bawah orang. Paling menyakitkan kalau kita baru masok kerja. Huiyooooo. Confirm kene buli punya la. Lagi lagi dengan senior senior yang dah lama bekerja. Dia punya berlagak tu, pehhhhh mengalahkan Pinocchio si hidung panjang tu. Adessss.
.
.
Aku ada seorang member ni. 1 tempat bekerje dengan aku. Pengalaman bekerje dia lama di sini. Kalau sebut bab kerja ni, dia orang pertama akan cepat sakit. Bila dapat kerja banyak, dia akan call leader tanye. Kenape kenape. Tak pon dia akan call someone untuk dapatkan confirmation. Lepas tu mula drama dia. Bila sebut pasal kerja dia, jangan cakap bende yang senang pon tak boleh buat. Kalau boleh buat pon, dia malas nak buat. Kalau dia nak buat pon, dia buat yang dia punya bahagian lepas tu kerja kerja yang tak akan abis tu, dia bagi pada orang. Kalau aku suruh dia buat, mula la keluar ayat dia. Aku kerja sini dah 5 Tahun dah. Buat bende ni masa kerje sorang sorang lagi. Sakit tau tak tidur la. Bla bla bla.
.
.
Itu la partner aku. Malas buat kerja. Bila ada kerja, 1Million alasan akan kuar. Annoying gila. Disebabkan dia ni punye banyak alasan, aku malas nak fight dengan dia. Kalau fight, tak akan abis punye la. sebab tu dia ni sangat sangat annoying. Menyampah. Sebab tu kadang aku cepat stress. Sebab kan dia la. Huhu.

Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

First Day At New Place ^u^