Posts

Showing posts from September, 2016

Diuji Bukan Bererti Dibenci

Image
. . - Assalammualaikum  - ~Hye guys~ . . Hohoho. Finally aku jumpa jugak orang yang cakap aku mister poyo. Poyo tak nak bercinta sebab nak kejar cinta agama. Weeeee. Tapi aku tak marah pon. Itu kata dia bukan aku. Kalau dah memang aku ni nampak poyo, nak buat macam mana. Aku memang suka jadi poyo. Hahaha. Kalau dulu, ada la seseorang cakap dengan aku bila aku sebut pasal poyo. Lepas tu dia cakap, "ahh poyo je". Hahaha. . . Bila sebut diuji. Tak kira la diuji macam mana pon tapi janji diuji. Sapa yang tak paham tu, boleh rujuk kamus dewan bahasa. Hahaha. Sebenarnye aku malas nak buat tajok ni sebab macam pernah ada tapi biasa manusia,  bila diuji je, mula la fikir negatif. Tak ada bende lain nak fikir. Adessss. Hahaha. . . Tapi itu la kelemahan seorang manusia. Berfikiran negatif itu biasa. Hehe. Aku pon kadang negatif jugak tapi kadang kene banyakkan beristighfar. Syaitan ni suka bila kita bersifat negatif. Lagi kita berfikiran negatif, lagi dia suka. Haiiyaaaa.  . . Sebab …

Aku Stalkers?

Image
. . - Assalammualaikum - ~ Hye guys~ . . Kalau dulu, aku kalau suka seseorang, aku mesti stalkers orang tu. Ye la nak amik tau tentang diri orang tu kan. Kita nak tau camne dengan dia kan. Itu perkara biasa aku buat dulu. Tapi sekarang, bukannya aku benci nak stalkers seseorang lagi. Cuma nye aku dah pasrah. Redha dah nak memgharapkan sesuatu. Cukup dah segala keperitan hati aku rasa. Bukan sebab dia ada mempunyai jodoh ke ape. Tapi aku tak mau nak mengharapkan kasih pada seseorang tu lagi. . . Ada cara lain sebenarnye aku buat. Tapi bukan dengan cara aku stalkers orang lagi tapi ape yang aku buat, aku minta pada Allah agar aku diberikan jodoh yang baik. Aku bukan tak pernah nak mencuba nak mendapatkan cinta tu, tapi aku pernah je buat. Aku pernah pergi ke tempat orang tu semata mata nak jumpa dia, tapi Allah lebih Mengetahui apa yang berlaku selepas tu. Aku hanya mampu merancang tapi Allah yang menentukannya. Aku sanggup datang ke tempat tu walaupon berjam jam aku atas jalan tapi sa…

Nak Jadi Apple User

Image
. . - Assalammualaikum - ~ Hye guys ~ . . Kalau tengok handphone Apple ni, harganye mahal betol. Lagi lagi dekat Malaysia ni. Yela. Dah kene GST kan. Cukai lagi. So tengok handphone tu je, aduhhhhhh mahalnye. Lagi lagi handphone iPhone 7s plus. Aduhhhhh sakit bai nak beli. 5k. Amboiii. Ni kalau buat duit hantaran pon lepas. Hahahaha. Tapi kan aku confirm lepas ni mesti ramai yang buat hantaran. IPhone 7 ni. Tapi kalau ada yang buat jugak, alangkah stupidn ye engkau wahai manusia. .Gamba perhiasan . Yeah. So stupid lorh. You buat hantaran iphone 7 dah la mahal. Kalau la duit tu digunakan untuk the future kan bagus. Apa guna handphone yang ada. Sama je function nye. Yang beza cuma kecanggihan nye je. Tapi kan aku bukan nak cakap pasal hantaran la, sebab itu hak masing masing la. Ini perkongsian idea korang nak guna barang dari company Apple. Nak beli iPhone dari Malaysia lambat lagi. Kalau dah keluar pon mesti mahalnye. Andai kata nak beli cepat dan murah sikit daripada Malaysia, why n…

Lost Count

Image
. . - Assalammualaikum - ~Hye guys~ . . Aku tak tau dah berape ramai dah berape orang aku kenal tapi aku lost contact dengan mereka. How many times i search them but nothing good result I get. Kadang bila berkawan dengan orang, aku suka amik tahu tentang diri seseorang. Nama pon kawan. Mesti lah aku amik tau kan. Tapi itu la kadang tu aku sibuk buat keje sampaikan nak mesej orang pon tak ada. Huhuhu. . . Ada yang kabo, "dulu busy busy pon boleh je mesej kenapa sekarang bila busy, susah gila nak mesej?". Dulu aku busy tu bukan busy gila sampai aku dapat mesej orang tapi aku tak seberape busy sangat. So boleh la mesej orang. Tapi kalau la hangpa masuk ke dunia pekerjaan, hangpa akan tau busy nye macam mana. Hangpa dapat ka mengadap handphone hangpa? Susah nak bayangkan? Gini je la. Hangpa bayangkan hangpa keje di restaurant. Kerja sebagai pelayan. Ada 1 masa tu, ramai customer datang. Agak agaknye la, dapat tak hangpa main handphone time tu? Nak amik order tu. Dapat tak? Tak …

Keep Low

Image
. . -Assalammualaikum- ~Hye guys~ . . Sejak beberape hari ni, banyak perkara yang berlaku. Bila aku dah low profile, banyak pulak yang kenal. Bukan aku tak sudi nak berkenalan dengan orang, cuma aku malas nak dekat dengan orang. Sebab bila seseorang dekat dengan aku, pasti dan pasti dia akan sakit hati dengan aku. Ni bukan saja nak cakap kawan perempuan je. Kawan lelaki pon aku kurangkan. Aku jenis suka berseorangan. Kalau orang suka berkenalan dengan aku, nanti akan ada 1 bende yang buatkan seseorang tu benci dengan aku. . . Aku ni malas nak rapat sangat dengan orang. Sebab aku ni mudah sangat tau seseorang dengan beberapa JENIS. Cuma aku je tau camne nak kenal jenis jenis tu. Dan ada je yang nak rapat dengan aku. Aku bukan tak sudi. Cuma aku tak mau la orang nak rapat sangat dengan aku. Kalau tak mesti ramai sakit ati dengan aku.  . . Contohnye bila orang dah mula dengan aku kan. Bila dia buat sesuatu janji tu, aku okey je kalau dia tak dapat tepati janji dia sebab kita sebagai man…