Posts

Showing posts from November, 2016

Aku Dah 5 Tahun Kerja

Image
. . -  Assalammualaikum - < Hye Guy's > . . Dunia bekerja ni kadang memang menyakitkan. Lagi lagi bila kita kerja bawah orang. Paling menyakitkan kalau kita baru masok kerja. Huiyooooo. Confirm kene buli punya la. Lagi lagi dengan senior senior yang dah lama bekerja. Dia punya berlagak tu, pehhhhh mengalahkan Pinocchio si hidung panjang tu. Adessss. . . Aku ada seorang member ni. 1 tempat bekerje dengan aku. Pengalaman bekerje dia lama di sini. Kalau sebut bab kerja ni, dia orang pertama akan cepat sakit. Bila dapat kerja banyak, dia akan call leader tanye. Kenape kenape. Tak pon dia akan call someone untuk dapatkan confirmation. Lepas tu mula drama dia. Bila sebut pasal kerja dia, jangan cakap bende yang senang pon tak boleh buat. Kalau boleh buat pon, dia malas nak buat. Kalau dia nak buat pon, dia buat yang dia punya bahagian lepas tu kerja kerja yang tak akan abis tu, dia bagi pada orang. Kalau aku suruh dia buat, mula la keluar ayat dia. Aku kerja sini dah 5 Tahun dah.…

My New Favorite Song

Image
. . - Assalammualaikum - = Hye Guy's = . . Bila aku dengar lagu dekat spotify , aku tertarik dengan sebuah 2 lagu yang aku rase best gila. Bila aku dengar lagu tu, aku rase tenang and hati rase berbunga je. Hahaha. Walaupon hati aku masih tak ada bunga lagi. Tapi aku rase bila aku dengar lagu ni, aku rase sesuatu. Hahaha. Jiwang beb. Geli pulak rasenye. Hahaha. . . First lagu ni yang aku rase macam tengah mabuk  cinta walaupon aku tak mempunyai cinta pada sape sape, bukan tak ada. Ada tu ada. Tapi aku doakan dia dalam doa aku. Hehehe. Ni lagu favorite aku.
Lagu ni memang terbaik. Dengar lah. hehehe. . .* ps: kalau korang ada spotify, dengar la playlist Selamat pagi. Lagu kat situ, memang best. hahaha

Sejak Dah Pindah Ni

Image
. . - Assalammualaikum - ~ Hye Guy's ~ . . Sejak duduk dengan akak akak aku ni, stress aku semakin berkurangan. Alhamdulillah. Syukur beb. Bila duduk dengan akak akak aku, sedikit sebanyak masalah aku dapat diselesaikan. Mana tak nye aku stress sebelum ni. Dah sebelum ni kalau duduk sewa dengan orang, pehhhh senang gila kene gatal gatal. Dah la kulit aku ni sensitif. Bila duduk dengan orang lain tu, penat beb kalau hari hari aku je yang dok mengemas rumah lepas tu orang selerakkan balik. Penat beb. Tapi bila duduk dengan akak akak aku, walaupon aku selalu mengemas rumah, tapi stress aku dapat dikurang sebab ada nye kucing akak aku. Dapat jugak la aku belai main main dengan diorang. Hahaha. . . Ari ari dapat jugak la hirup udara segar. Kalau dulu, asap rokok la yang jadi udara aku. Mane tak nye, masing masing duduk hisap rokok. Yang paling sakit hati, tempat diorang buang buang rokok tu. Pehhhh kuat gila bau dia. Busuk beb. Huhuhu. . . Sekarang, Alhamdulillah semua nye dapat atasi…

Dia Dah Aku Je Belum

Image
- Gambar hiasan - . . -  Assalammualaikum - ~ Hye Guy's ~ . . Okey aku dah cukup jealous dengan member aku yang seorang ni. Dia baru je bertunang dan aku masih single. Adesssss. Rezeki aku tak sampai lagi, nak buat macam mana. Huhu. Aku tau korang mesti cakap cari la jodoh kalau dah jealous. Persoalannye bukan aku tak mahu. Aku pernah serius tapi yang sebelum sebelum ni banyak yang tak ready biarpon berkenalan sekian lama. . . Aku berkawan dan berkenalan dengan seseorang tu bukan saja saja. Ada je yang aku cuba dan mencuba mengajak bertunang dahulu tapi aku pasrah sebab tak ready. Aku bukan suka bercinta saja saja. Aku nak kawen beb. Tapi macam yang aku cakapkan, rezeki aku tak ada lagi. Aku cuba nak buat terbaik tapi yela. Maybe sebab aku ni tak cukup lengkap kot. Dengan badan yang montel lagi, so tak ada lah rezeki aku nak berkahwin. Huhu. . . Tapi itu lah, bersabarlah. Cari keperluan lain dulu. Aku dah pasrah dengan jodoh aku. Cuma aku harapkan aku dapat lah jawapan aku nanti. …

My Life VS Ur Life

Image
. . ~ Assalammualaikum ~ - Hye Guy's - . . Bagi sesetengah orang, bila orang tengok makin lama makin membesar, orang cakap hidup aku ni senang tak ada masalah. Tapi pada aku, life aku banyak je masalah. Kalau nak di ikutkan, badan aku makin naik ni, punca dia aku banyak stress ada la. Serius beb. Banyak gila aku stress lagi lagi pasal life aku ni. . . Ada yang cakap aku dah mula kurang bercakap dengan dia, sebab dia ni easy sangat nak berkawan dengan orang. Cop cop. Sorry ek. Easy ke hard ke mane orang tu, aku same je. Masalah aku ni, aku walaupon suka bercakap, tapi pada diri aku yang sebenar, aku ni jenis suka bersendirian. That why la aku ni suka pergi mana mana seorang diri. Aku ni jenis pendiam. Cuma ada masa je, aku kuat bercakap. Kalau nak cakapkan la, aku ni kalau tak bercakap dengan orang, bukan pada seorang je tapi semua kene. That me beb..Aku pendiam and aku suka bersendirian. . . Jangan salah anggap, aku ni bukan suka melayan orang pon. Tapi masalahnye, orang suka san…