Posts

Showing posts from December, 2016

Soalan Ni Soalan Kegemaran

Image
. . = Assalammualaikum = # Hye Guy's # . . Bila dah dekat hujung hujung tahun ni, aku terjumpe 1 gambar yang mane bila aku tengok gambar tu, gambar tu buatkan aku ingat dekat seseorang. Aku je la yang selalu ingat dekat dia. Tapi aku tak tau la dia ingat ke dekat aku. Haha. Well, dah lost contact kan. Bukan aku tak mahu cari, tapi aku dah kene block dengan dia. Sebab aku Mr Annoying. Hahaha. . . Tak ape la. Kalau dia jumpe blog aku ni, bagus la. Aku bersyukur la. Dia baca cerita aku. Hehe. Aku ingat dekat dia pon sebab kami dah kawan lama kan. So aku tau dia masih hidup pon Alhamdulillah. Kalau dia dah kawen, syukurlah. Kalau dia sakit, Innalillah. Hehehe. Tak ada la. Gurau je. Hope dia baik baik belake. Hehe. . . Korang tau gambar ape? Kejap ek aku kongsikan dekat korang. Gambar ini adalah soalan yang aku dapat tanye bile akhir akhir tahun je. Hehe. Haaaaa bawah tu la gambar yang aku nak share kat korang. Soalan akhir tahun. Hehe. . . By the way, 28 December ari tu bufday dia. S…

Adik Kakak Angkat

Image
. . = Assalamualaikum = # Hye guys # . . Sebut pasal adik abang kakak angkat ni, bukan bende luar biasa kat Malaysia ni. Cari je la dekat Facebook, berlambak orang yang nak. Tapi bende ni aku tengok kadang kadang melampau pon ada. Ye la. Ada yang amik kesempatan atas orang lain. Nak duit la, nak itu la, nak ini la. Biasa la. Adik beradik angkat kan. . . Tapi aku pernah kene macam ni, kes aku simple je, adik angkat aku ni aku boleh katakan dia pisau cukur. Well, sebelum ni dia ada abang angkat, dan dia selalu minta macam macam dekat abang angkat dia tu. Yang dasyat tu, abang angkat dia pernah bagi handphone, tapi dia pergi jual sebab nak duit. Lepas tu bila handphone dia problem, dia mintak dekat abang angkat dia handphone, tapi like always, dia pergi jual. Dan mase dia jadi adik angkat aku pulak, nasib baik dia minta topap je. Aku bagi je la tapi RM5 je la. Tak lame tu, dia mintak lagi, kes kali tu duit tempat dia keje dekat taska hilang RM500. Wowwww. Banyak beb. Dia nak minta kat a…

Don't Skip, Just Listen

Image
. . - Assalammualaikum - > Hye Future < . .  Ini lagu kegemaran aku setiap pagi bila aku cuti or tengah baca novel. Hehehe. Jangan ingat aku tak melayan novel tau. Aku layan je tapi novel cinte? Sorry. Aku layan novel novel fantasi and adventure macam novel Ramlee Awang Murshid. Ada je novel cinte aku baca tapi kurang la. Kalau terpakse layan, layan je la. Sebab aku suka membaca.  Hehehe. Okey la. Ni beberape lagu favorite aku suka dengar pagi pagi. Hehehe. . .


2 Week Holiday

Image
. - Assalammualaikum - > Hye Guy's < . . Hohoho.. Dalam office aku, cuma aku je makhluk yang dapat cuti panjang gila. 2 week beb. Bukan senang nak dapat cuti panjang macam tu. Even though aku cuti 2 week, gaji aku sangat sangat la sikit aku dapat. Huhuhu. Sedeh beb. Tapi tak pe. Aku amik cuti ni bukan saje saje kan. Aku balik pon sebab ayah aku dan ladang chili kami. Aku tak boleh cakap ladang chili aku sebab ni project family aku. So kene guna kami. Hahaha. . . For your information, last week my dad sick. Got a high fever. Suddenly it's become worse. Dan lepas tu ayah aku batuk berdarah, berak berdarah dan akhirnye masa nak bawak ayah aku pergi dekat kerete, ayah aku pengsan. Hantar ke klinik, klinik suruh hantar ke hospital. Dah hantar ke hospital, hospital hantar ke hospital lain. Dasyat tak. 2 hari tak boleh makan beb. Rupa rupanye usus ayah aku bengkak. Sebab dijangkiti kuman. Adesssss.  . . Dan sebab tu jugak la aku amik cuti 2 minggu. Sebab ayah aku sakit, so mak…