Bila Kau Berjasa

.
.
- Assalammualaikum -
# Hye Guy's #
.
.
Manusia ni tak pernah lari daripada kesilapan. Dalam sehari tu mesti ada kesilapan yang dilakukan. Tak kira la kau kutuk orang ke kau terlanggar orang tak sengaje ke lepas tu kau tak cakap maaf kat orang tu ke. Anything yang silap atas kesilapan kita la sama ada yang nampak ataupun tidak.
.
.
Tapi kan bila kau berjasa dengan sesiapa pon tanpa mengharapkan balasan, insya'Allah Allah akan memberi ganjaran dekat kau sama ada di dunia ataupun di akhirat. Let say kita buat pada tumbuhan. Semua orang nak sesuatu yang dia tanam. Kalau buah, orang nak hasil buah tu dan macam macam lagi. Macam ladang kami, walaupon banyak pokok diserang, jika kau bersabar dan terus berusaha pada tumbuhan, Alhamdulillah. Banyak hasilnye. 
.
.
First hasil dapat dari ladang kami, 4 kg cili je dapat. Lepas tu, bertambah lagi dan lagi. Well berkat berusaha berkat bersabar, kau akan dapat jugak hasilnye. Tapi jangan kau terlalu gembira sehingga kau lupa bersyukur pada Allah dan kau mula angkuh, ingat hasil kita tu kita dapat adalah daripada izin-Nya. Oleh tu, kau jangan putus asa, dan berusaha lagi dan lagi. 
.
Hasil dari ladang kami semalam 12/1/17
.
Well, peringatan tu bukan untuk kau saje tapi untuk aku jugak. Mula mula bila nak mula berjasa tu, memang sakit tapi relex la. Lama lama nanti terbiasa la kan. Berusaha beb. Jangan give up. Jaga Agama jaga Allah, insya'Allah ada ganjarannye nanti. Hehe. Ok la. Need to go. Assalammualaikum.

Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

Pengalaman Menjadi Ahli Geng Kaki Seks