Posts

Showing posts from July, 2011

kalah tapi bangga ngan diri

Image
Assalamualaikum....
bila aku wat tajok cam nie mesti ada yang tau pe yang aku maksudkan nie an..sapa yang tak tau tue mesti tak baca cerita aku sebelum nie pasal nasyid tue la...
pada 27.7.2011 bersamaan hari rabu,kami crew nasyid Politeknik Muadzam Shah,Pahang dapat n0.6 dari 11kumpulan dalam kumpulan nasyid tradisi...terok kan..hehehe..tapi tue la..kami puas la sebab kami da wat terbaik yang kami boleh..
mane tak nyer,mase sound check, kami memang terok la..mase first2 sound check 25.7.2011, kami kene tegur la..orang tue cakap,
"korang nie malu2 nie wat pe??nape korang tak kuarkan sore korang..kuarkan sume sore kowang tue.."
pas tue kami pon nyanyi la lagi..tapi lagi terok..sebab ada betol2 kuarkan sore dia..kuat lak tue..hahahhaha...memang dasyat la..haha second sound check tue lak..ari time pertandingan ari rabu la..pagi tue kami ada last sound check...memang terok la..walaupon time tue sore oke tapi pe yang kami terok nye,gaye kami tak same..ada yang lupe..aiiii..terok g…

khidmat masyarakat

Image
Gadis Bawah Umur Hilang Dilarikan

Assalamualaikum,

kengkawan, aku nak mintak tolong korang sebarkan berita nih….sebenarnya macam ni, anak saudara kakak ipar aku hilang dibawa lari oleh seorang GRO. Ni aku bg korang gambar budak tu ngan GRO tuh. Dia hilang masa cuti sekolah yg baru2 ni, skang ni kira dah hampir 2 minggu la budak ni hilang. Kalau sesiapa pernah jumpa budak tu ataupun pompuan GRO nih… tolong call no nih ya…

0139460546 (Pn.Monaliza )

Yang baju merah tak de lengan tu = GRO
Lagi sorang = budak yg hilang (Nama dia Tengku Nur Anis)

Asalnya GRO nih kira kakak angkat budak ni la. Budak ni sebenarnya jenis yg tak berkawan ngan lelaki pun,kawan dia pompuan dan pondan. Mungkin dah termakan pujukan GRO nih budak ni sampai ikut GRO ni keluar rumah.

Sebabnya dengar citer Umie dia, budak nih dah digula-gulakan macam2 brg mahal dek gro nih… bila umie dia tahu,dia tak kasi la berkawan ngan gro nih… tp biasa la, budak baru 15 tahun mestilah memberontak. Ni gambar yg sempat dirampas oleh Umi…

jangan salah sangka

Image
Assalamualaikum...
kali nie aku nak cerite tentang aku ,dia dan si dia..nie nak mengingatkan cerite lame aku mase di PLKN Asahan,Melake sesi 7 kumpulan 2 2010...bukan nak cerite je tapi nak betolkan fakta pada insan yang tak tau cerita yang sebenar tentang aku ngan diorang nie...aduhhhhhhhhhh...
nie ada 1 cerite la..bukan cerita donggeng tapi cerita betol..bukan ape la..tadi hah aku kol member PLKN ASAHAN,Melake...member yang ingat aku suke sorang pompuan nie la..bernama SHA...bukan budak poli aku nie tapi budak PLKN ngan aku la...
bukan ape..aku ngan sha nie member je..cume di mate orang len..orang kate aku nie suke dia..padahal cerite sebenar bukan cam tue..cerite yang sebenarnye macam nie....
aku nie jenis epi...tak kire ape yang belaku aku akan epi je...tapi 1 je aku tak suke...aku tak suke orang monyok2...kenape??sebabnye bile sorang tak epi,aku rase macam bosan je tengok dia..so aku pon pikir la satu bende and aku pon wat la bende tue...
cop2..jangan pikir bukan2 ek...aku cume m…

crew nasyid..

Image
Assalamualaikum..

gamba yang kat atas tue,tue la crew nasyid yang akan bertanding tak lame lagi.. 24.7 nie la..aku ada bagitau kan... hehehhehe...walaupon kami baru start latihan baru dalam minggu nie tapi kami puas la sebab kami da belatih sebelum nie.. bukan belatih ngan our coach but sendiri2 la.... oke la... aku ingat nak post banyak ari nie.. tapi tue la an..aku ada latihan nie.. k bubye  assalamualaikum
p/s: tue gamba malam tadi..so sorry la kalu gamba tue nampak tak cantek ek..hehehe

kecewe gile....

Assalamualaikum...
ari nie aku dengan rasmi nye rase kecewe gile ngan geng2 nasyid nie kecuali ngan membe baik aku ammar anuar..sebab ape??dyorang wat aty aku nie sedih gile ngan sikap dyorang sendiri.. dyorang wat aku as leader nasyid..serious la aku cakap aku memang tak pandai menyanyi..kalu menyanyi nanti boleh ujan kot nanti.. tapi pape hal pon walaupon aku tak pandai,aku sentiase berusehe..aku nak jadi yang terbaik.. tapi sekarang aku menyesal dapat geng aku yang wat aku meluat ngan perangai dyorang asal aku meluat??
oke nie cite nye.. 2minggu selepas final exam(ngah cuti la nie) kawan aku Ammar anuar ajak aku masok nasyid..aku dengan rase epi nye aku nak join la.. tapi ammar cakap ngan aku,
"bob,ko boleh tak carikkan budak tok kumpulan kite?sebab kite tak cukup lagi 4 orang nie"
aku pn cakap oke je la..yela sebab aku pon nak join n aku nak menang.. so dalam otak aku da terbayang kawan aku nie..so aku pon ajak la.. pas tue dyorang cakap kiteorang da ada kumpulan la.. bi…

belakun..sakitnye...

Image
Assalamualaikum...
pehhhhhhhh..penatnye...bukan penat wat design macam ari tue..nie penat bende len...opssssssssss...jangan pikir bukan2..aku penat belakon wat video tok JPKK..
tau ke JPKK????nak tau sangat pegi la tanye membe korang yang belajar kat politeknik..pehhhhh...memang best la..kiteorang belakon sampai sakit2 badan la..ingat nie belakon tak sakit badan..sakit tue..aku memang jatoh sampai sakit2 la tangan aku nie..da bengkak da pon..tapi aku puas la..walaup0n aku watak tak banyak..tapi aku memang puas la...
bak kate orang, kite belajar nie bia la ada bende yang fun..jangan la kite belajar saje..boleh je..tapi caye atau tak caya korang akan cemburu ngan orang len..tak caye ke????
terpulang la pada korang kan..aku cakap sebab aku penah merase bende tue sume.hahahaha

nie baju t-shirt
nie lak baju koperat
haaa..nie la hasil design aku..cam ner oke x???

k la..ad keje nie..k assalamualaikum

design baju...help me!!!

Assalamualaikum...
akhir2 nie aku tengok blog aku nie jarang dibace lagi oleh orang..tapi tak per..aku tak kesah..sebab aku pon jarang update blog terutame bile da masok poli nie..tambah2 lagi bile aku da dapat keje banyak nie..hohoho...aiiii..aku bukan tak suke orang bace blog aku..bace la..korang gak yang bayar bil streamyx n broadband tue kan..so aku tak halang ar kalu korang nak bace..
ada setengah manusia tue,dia private blog dia...dengan alasan bla bla bla..aku lak suke orang bace blog aku..sebab nye aku nie suke orang tau tentang diri aku sebenar walaup0n ada pembace tak tau rupe aku yang sebenar..so aku tak ada la kesah sangat..hahahahha
opsssss..telebih sudah..lupe lak..sekarang bukan mase tok epi..tapi mase tok siapkan design baju aku..mane tak nye..aku nie sejak dapat jawatan ketua biro multimedia,banyak keje aku kene wat..terutame nie la..design baju nie..jadi photographer tue korang memang la da tau..tapi nak wat camner..da aku di beri amanah,so tepakse la aku pikul amana…

adehhh...

Assalamualaikum..
aku nie serabut gile ar..orang kalu diberi keje,lek jer..aku nie hahaha serabut gile ar...mane ta nye,s0k kami ada gotong royong,so aku as ketua biro multimedia,aku kene amik gamba..tapi tue la..aku sowang jer yang kene amik gamba,lemak ar..aku nak gak assistant..memang ada assis aku tapi tue la..aku nak orang bawahan aku tolong amik kan gamba nie tapi tue la masalah aku nie..kamere da la murah, orang yang nak bantu aku tue lak nak kamere mahal2..
adehhhhh..kaye lak aku bab beli kamere mahal2 nie..and aku betul2 buntu nie..member ramai...tapi tue la masalah aku sekarang..ada member tapi 1 pon ta nak bantu aku..tapi bile aku da dapat budak yang akan bantu aku,pehhhh..sowang2 cakap aku nie sombong,lupe kawan..
da tue,aku nie da penat..ari tue kene jadi fesi and aku banyak la keje..so nak luangkan mase ngan membe pon macam ada tak ada jer..
yang aku tak boleh blah tue..bile dyorang jumpe aku,dyorang cakap:
"aiii abang bob(dy perli aku),buzy ker sampai tak nak tegur…

balik poli

Assalamualaikum... arinie aku balik ke PMS...yela.masenye pon da tibe..maybe pas nie aku akan kurang post lagi(macam la seelum nie aku rajin post2 kat blog aku nie)....
hehehe...aku macam post aku nie..yang aku cakap aku akan sebab aku kene jadi fesi tok dak2 sem1 uhhh...kalu korang belum baca,klik nie tok bace post aku then baru korang tau nape aku kene balik awal nie...
pape hal pon..aku da nak gerak nie...nie pon men curik2 mase je before nak balik Pahang nie..rumah kedua aku...hehehehe..

k la sume...parent aku da bising tue...aku kene blah dulu.. Assalamualaikum..

aku bermimpi..

Image
Assalamualaikum...
orang kate pas subuh ta bek tido..tapi aku nie suke sangat tido pas subuh..awat suke??sebab nanti kat poli aku langsung ta dapat tido pas subuh lagi..huhuhu..so balas dendam la..hahhaha..
time tengah tido pagi tadi,aku dapat la mimpi..pehhh..best siot mimpi tue..aku mimpi fantasi..pehhhhh..memang best jalan cite dia..mule2 aku ta ingat la camner cite uhhh tapi aku ingat aku berkenalan dengan sorang pompuan nie dan aku jatuh ati kat dia...tapi lame kelamaan,ada sorang laki nie, dia dari alam ghaib.dia jatuh ati pada pompuan tue dan sering bawak pompuan tue ke alam ghaib..care dia datang ke alam nyata memang unik..cume gune handphone je..tapi ada la handphone original punye untuk pergi ke alam ghaib dia..hehehe...pas tue lame2 tue ada orang jaat dari alam ghaib tue carik pompuan tue..atas alasan dak pompuan tue pembawa malang kat alam diorang..aku cube melindungi dia tapi malang,dia terbunuh gak akhirnye..
pas tue aku gune la handphone tue,untuk pergi cari laki yang s…

wat wallpaper

Image
Assalamualaikum..
sebenarnye pas da banyak post tadi,aku terpikir la..ari2 aku edit gamba..so nak wat la bende len lak la..so aku pon pikir la nak wat pe an..
last2 aku tengok la wallpaper aku..aiiii..kosong nye..ta wallpaper pape ker...so aku pon cube la wat wallpaper tok desktop aku..banyak kali gak aku wat..wat yang nie ta jadi la..wat cam tue ta jadi gak la..last2..aku carik la warne sesuai then aku pon cube la gabung kan...
pas aku da gabungkan tue aku p0n..aku p0n mewarna la wallpaper yang aku cipta..then alhamdulillah..aku dapat wat 1 jer wallpaper(sebab da lewat malam la)..pas tue aku p0n save la..
nie la hasil wallpaper aku...tapi ta seberape cantik sebab nie hasil wallpaper pertame yang aku reke..hehehe..Insyaallah aku akan cube reke lagi dan tunjukkan kat korang..pape p0n d0a2 kan la supaye aku boleh wat lagi cantik lagi daripada nie...hehehe..
k la..nak pergi tido dulu..ngantok nie..Assalamualaikum..