Posts

Dasyat Boleh Tahan 😲😰

Image
. . - Assamualaikum - . . Baru baru ni aku perasan la hampir semua negeri dalam Malaysia ni mengalami penurunan suhu daripada suhu suam suam kepada suhu sejuk seperti suhu Cameron. Jap. Bukan aku je kot yang perasan, 1 Malaysia perasan. Tapi kan yang aku rasa dasyat tu dengan antibody aku ni.😉 Mana tak nye aku boleh biasakan diri dengan suhu suhu sejuk macam ni. Gile.😒 . . Tapi ada je suhu yang aku tak biasa tahan kalau tak bukan suhu dalam bilik berhawa dingin. 🤣Haha. Tapi kan aku perasan je selame ni aku ni mudah terbiasa dengan sesuatu keadaan tu dalam masa yang terdekat. Sebagai contoh suhu sejuk ni, aku dapat biasakan mandi yang sejuk gile sekarang ni sehingga aku rase biase je. Dah tak sejuk. Hahaha. Tapi ada yang paling dasyat tu, pasal pewangi dalam toilet, kalau masuk toilet, memang bau wangi tapi disebabkan toilet betul betul dekat dengan bilik aku, aku dah tak bau pewangi tu lagi. 😂 . . Macam mana nak cakap ek. Ibarat hidung kite tersumbat, gitu la contohnye. Dah tak b…

Kerana Games

Image
. . - Assalamualaikum - . . Sejak kebelakangan ni kan aku perasan dengan perubahan diri aku yang dulu aku bukanlah hantu games tapi hantu komik. Sekarang ni aku betul betul dah kene racun games yang boleh buatkan aku main tu boleh stress cepat. Apa lagi kalau bukan Mobile Legend punya penangan. Tapi kalau aku ada masalah pon, i need to kill a person. Then this game absolutely perfect for me to kill another player. So walaupun aku lepaskan segale feeling aku dalam games, doa solat zikir pon jangan dilupakan jugak kan. Haha. Kang mati dalam keadaan sia sia pulak. Aiyoooo

Kau Stupid

Image
. . - Assalamualaikum - . . Aku tak pernah gelar diri aku pandai ke bijak ke. Reti je yang aku biasa guna pakai untuk diri aku. Sebab tau dari sekolah lagi aku ni level biase biase je. Cuma aku guna imagine aku untuk buat sesuatu. Lagi lagi kalau bab bab memasak. Sebab aku memasak ikut imagine aku. Aku follow bahan dalam imagine aku tu dan aku tak rasa. Hahaha. Sebab aku tau apa rasanya kalau aku rasa. . . Tapi kan imagine aku ni tak power pon. Sebab aku tak dapat pon imagine ape yang akan berlaku kalau aku buat sesuatu pada orang. Walaupon aku ada imagine aku ni. Aku bukan la pandai pon. Aku sebenarnye stupid je. Akademik aku low je. Bila aku suka dekat orang, aku sebenarnye takot. Sebab level aku tak layak untuk seseorang. Hahaha. . . Macam tadi, akibat kebodohan aku cepat memikirkan keburukan, aku lost someone. Aku tau pasal diri dia. Apa yang dia akan buat bila semua ni berlaku. Aku bantu dia bukan sebab fikir dia kesian. Aku fikir 1 je. Chance. CHANCE for me to get redha Allah. …

Kali Kedua

Image
. . - Assalamualaikum - . . Arghhh. After 11 years, ni adalah kali kedua dan paling teruk aku pernah buat. Kalau dulu aku buat ni sebab aku benggang dan kali ni adalah sebab ketidak percayaan aku pada kawan aku. The worst thing is more than 10 years friend. Arghhh. . . Kalau dulu aku buat perempuan menangis sebab aku bengang dengan dia sebab cakap lucah kuat dekat belakang aku masa aku tengah study dulu masa form 3. Dan hari ini disebabkan entry aku yang buatkan aku termakan ayat kawan aku, aku ragu ragu dan aku terbuat entry yang buatkan dia rase dia macam penipu. Seriously aku percaya dia tapi aku cite kat kawan aku sebab dia ajak aku makan tapi aku tolak sebab aku tak ada duit walaupon sebenarnye aku ada duit tapi aku kabo gitu sebab aku harapkan dia tak tanye ape ape pun tapi lepas tu dia tanye tanye. Last last aku terbuka cite dan macam tu la. Tadi aku call kawan aku yang aku kenal 10 tahun tu dan kiteorang gaduh teruk gara gara entry aku tu. Seriously dia menangis dasyat. Aku m…

HELP ME 🙇‍♂️

Image
. . - Assalamualaikum - . . For first times, aku mohon dekat korang ajar aku untuk pujuk hati perempuan. Problem aku ialah aku telah mengungkit dan aku lebih percayakan hati naluri aku kurang baik. Perbuatan aku sebelum telah buatkan aku sangat sangat kecewa dengan diri aku sebab aku tak caya dengan kawan aku lebih 10 tahun berkenalan di alam maya. Aku sebenarnye percaya dengan dia tapi tah kenape aku terluahkan cerita ni dekat kawan aku dan dia buatkan aku tak percayakan kawan aku ni. Silapnye dekat aku. Tapi aku caya because of this, our friendship became more worst. All this happen because of me. So teach me how to do it. Ajar aku pujuk dia. Please.. 🙇‍♂️🙇‍♂️🙇‍♂️🙇‍♂️

To Someone

Image
. . After 2 post i make before this, its truly a stupid thing i ever make. And because of that, i truly sorry to that person. I'M SO SORRY.

Announcement Yooo

Image
. . - Assalamualaikum - . . Yahuuuu. Akhirnye sampai jugak waktu waktu yang ditunggu. Mane tak nye. Biasenye waktu waktu kemuncak macam ni, orang akan stress pasal 1 bende ni. Tapi aku tak kesah sebab aku dah pon setelkan benda alah tu. So aku selamat. Hahahaha. . . So like always like every years today is my birthday. My lonely birthday. Biasanye orang tak kan ingat pasal benda alah ni. Sebab permulaan tahun kan. So tak kan ada orang ingat. Hahaha. So disini jugak la aku nak umum kan la sesuatu yang agak kesian jugak la. Hahaha. Sebab kesian tu ianye ada kaitan dengan diri aku. Sebabnye aku nak umumkan la. Tahun ni dan hari ini dengan rasminye aku masih SINGLE. Hahahaa. Tapi tak pe. Semua tu tak penting. Yang penting jaga kesihatan. Haha. . . Haaa. Itu la yang aku nak umum. Kesian kan. Tapi tu la. Aku saje jer umumkan tu. Lagipon aku ni ada 1 name yang masih melekat dekat diri aku lagi lagi nama ni aku dapat mase belajar dulu. Tapi nama ni dapat masa main games la. Hahaha. Nickname …