Posts

Lewat

Image
. . - Assalamualaikum - # Hye Guys # . . Hari ni aku sengaja pergi kerje lewat. Sebab akak aku tinggal seorang dekat umah. Dan yang pastinye aku lewat bukan sebab aku sengaja datang lewat tapi aku kene stay sampai plumber nak datang umah aku ni. Kalau aku pergi kerja sekarang bukan tak boleh, boleh je tapi risau la jugak kan sebab akak aku dah la perempuan dan plumber tu dah kompem lelaki. So kalau aku blah awal, nanti boleh jadi pape dalam umah ni. So aku kene la stay. . . Aku dah bagitau kawan aku dah semalam yang aku kompem lewat sebab aku nak kene teman akak aku ari ni sebab plumber nak datang. Kawan aku kate okay je sebab dia paham keadaan aku camne. Tapi yang pasti nanti aku kene belikan dia makanan tengahari sebab dia malas nak kuar. So dia pesan awal awal dekat aku. Hahaha. . . Okay la. Aku nak kene beli makanan sebelum plumber tu datang. Hehe. Bye.

Sebab Muka

Image
. . - Assalamualaikum - # Hye Guys # . . Biasanye orang selalu cakap dengan aku, dia tak ada keyakinan nak cari jodoh sebabkan dia tak lawa/hensem. Aku pon biase jugak pikir gitu sebab aku pon tau aku pon tak hensem pon. Tapi aku cuba la jugak nak memikat hati orang. Dan result aku selalu dapat memang tak menghampakan aku. Hahaha. Aku fail. Hahahaha. . . Itu biasa bagi aku sebab aku ni selalu fikir negatif. Negatif la jugak. Sebab bila nak pikat ati orang, aku selalu cakap " kau dah la tak hensem, kau tak kan dapat la pikat hati dia. Kau gagal dib". Tu memang selalu jadi dekat aku. Ada sebab lain jugak kenape aku tak pikat ati perempuan ni, sebab aku ni penakut. Aku takot aku akan sakitkan ati diorang. Sebab orang susah nak faham diri aku. Aku ni nakal oo. Aku suka bergurau. Sebab aku tak tau nak romantik. Hahahaha.  . . Tapi biasanye memang orang akan tengok wajah tapi tak semua pon. Hati yang baik, bersih juga kadang dapat je menawan hati orang. Dan disebabkan hati begitu…

Dapat Lobster Weiii

Image
. . - Assalamualaikum - # Hye Guys # . . Kadang aku memang ingat nak post cerita dalam ni tapi lepas tu ada je yang halang aku nak buka blog ni. Hahahaha. Adesss. Bila ada story nak cerita dalam ni, time tu la aku dapat kerja. Huhuhu. . . Sejak aku buat kerja part time ni, time ni la aku dapat merasa sesuatu yang agak mahal. Masuk kedai mahal la. Jadi salah seorang VVIP la. Tapi semua ni aku dibelanja bukan aku yang keluarkan duit. Siapa yang belanje tu, rahsia. Hahaha. Bukan aku tak boleh minta bende murah tapi bila aku nak minta tu, ada yang cakap  "okay ke order tu. Tu kan dah biasa makan. Ni orang belanja. Makan ler bende yang kau tak pernah makan lagi". . . Contohnye semalam la. Aku buat kerja part time, abis kerja semua lapar. So singgah la satu tempat ni dan order 1 bilik vvip. Lepas tu diorang ada order set beramai ramai dan dalam set tu ada lobster. Alhamdulillah. Dapat jugak aku merasa sekian lamanya. Memang puas la dapat makan lobster cheese semalam. Hehehehe.  .…

Sudah Ku Bilang Sama Kamu

Image
- Assalamulaikum - # Hye Guys #

Bila orang kenal aku, tau blog aku, tau Insta aku, aku memang kagum dengan orang orang macam tu sebab tau je nak cari aku dekat mana. Tapi problem juga kadang sebab kadang aku dah cakap dah, kalau tau sume tu, tak guna jugak. Perangai aku bukan sama macam apa yang aku pernah post dekat insta, blog aku pon. Sebab diri aku ni, kata orang susah nak paham. Tapi lain la kawan kawan aku yang lama kenal aku, diorang kenal la aku macam mana. Hahaha.

Aku ni ada masa gila, ada masa waras, ada masa tu boleh diganggu, dan ada masa aku walaupon tengah tak buat pape tapi aku tak suka diganggu. Hahaha. Kalau kenal lama baru la boleh tau aku ni macam mana. 
Tapi kan macam aku cakap, dah tau pasal cerita diri aku dekat sini, aku paling malas nak ingat balik apa yang aku dah post sini sebab biasanye ape yang aku post dekat sini dekat blog ni, semuanye memori yang aku nak lupakan dan memori akan aku lupa. So sebab tu la aku buat blog ni. Tak semua bende aku ingat ape yan…

The Best Song Ever

Image
- Assalamualaikum - # Hye Guys # Sejak ada internet unlimited ni, aku suka sangat dengar lagu ni berkali kali. Bila dengar lagu ni, hati jadi tenang je. Memang terbaik la dengar lagu lagu ni. So aku kongsikan dekat sini. Mana tau nanti aku lupa tajuk lagu ni, boleh la aku dengar dekat sini. Hehehe.


Sibling Days

Image
- Assalammualaikum - # Hye Guys #

Sejak aku duduk bersama sama dengan akak aku ni, banyak betul akak aku keluarkan duit untuk rumah sewa kiteorang. Aku rase segan pon ada sebab sejak duduk dengan akak aku ni, aku just keluarkan duit untuk beli bahan masak je. Aku je yang suka masak kat umah tu. Lagipon aku bukan suka masak untuk seorang makan pon. Hehehehe.
Well sebenarnye best jugak duduk dengan adik beradik ni. Lagi lagi yang sekepale. Gaduh tu biasa la kan. Nama pon adik beradik. Kau tau peragai dia, dia tau peragai kita. Yang penting bila duduk dengan adik beradik ni, tak ada siapa pon kuli. Aku kat rumah sewa kiteorang memang tukang masak pon. Kalau aku penat masak, akak aku pulak yang masak. Itu biasa lah kan. Tapi peti ais memang aku akan sediakan bahan cukup untuk masak. Bahan basic tu kene ada. Telur, beras dan sayur sayuran. Semua ni bahan basic mesti ada dalam rumah. Tak rajin beli sayur? Beli bawang besar dengan cili pon cukup la. Nak buat nasi goreng pon senang. Kan. Tak…

Should I Go Or Not

Image
- Assalamualaikum - # Hye Guys #
Sekarang ni kan nak mencari kerja memang payah. Aku tau kenyataan tu dan aku ada 1 tempat ni, tak tau la senang dapat ke tak kerja di sana sebab aku ada kawan dekat sana dan dia cakap company dia perlukan pekerja. Aku serius nak pergi tapi mak aku tak izin kan aku kerja di sana walaupon mak aku izinkan aku kerja jauh dari kampung. Huhuhu.

Kerja ni memerlukan aku travel tak jauh pon daripada Malaysia tapi itu la aku nak pergi tapi kene tanye lagi sekali dekat ibu aku lagi. Rasanya korang boleh teka kot dekat mana. Alaaa dekat je pon. Tu haa dekat Singapore je pon. Tapi tu la. Ibu aku cakap orang Singapore ni anti dengan orang Malaysia. Lagi lagi dengan orang Islam. Huhuhu.

Aku okay jer nak kerja sana. Tapi nak pindah kerja jauh jauh ni, aku perlukan restu daripada parent aku. Kalau tak, tak syok la aku kerja sana kalau tak dapat restu daripada parent kan. Adessss. Should i go or not ek? Emmmm.