Posts

Morning Update

Image
- Assalamualaikum - # Hye Guy's # Perasan tak aku punya update kebanyakkan nya semua nye pagi pagi belaka. Hahaha. Aku ada reason aku sebenarnye. Dan reason aku sebenarnye aku suka post pagi pagi sebab sunyi. Otak aku pon kosong. Nak tulis story senang je. Tapi tak semua story tersusun ayat dengan betol pon. Hahaha. Kalau ikutkan lah ek, sebenarnye ari ari aku bukak blog aku dekat handphone tapi tu la. Tak seberapa rajin sangat tulis story dalam handphone ni. Sebab idea selalu ilang. Sebab notification  pasal games selalu keluar. So bila ada idea, bila noty games keluar, idea teros ilang gitu saje. Hahaha. Ni pon aku update gune laptop guna internet hack aku. Hahaha. Ni aku nak kabo sikit pasal internet, lagi lagi bila aku mengajak orang guna bende ni, orang sume tak nak guna. Nak jugak beli data. Bila tak ada data, Tau pulak bising nak kene beli data. Bila orang ngajak beli internet dari TM tak nak pulak guna. Bila beli, Bising je tau. Adess. Tapi nak wat camner, orang degil san…

Aku Difitnah

Image
- Assalamualaikum - # Hye Guy's #

Sebelum ni aku ada cerita kan aku stress sebab aku dapat banyak kerja dan kebanyakkan kerja aku buat tu, kerja aku cover kerja orang lain. Tup tup selang 2 hari tu, aku dapat kabo daripada partner aku, someone said aku cuba nak mempecah belah department aku. What the fish laaa. Dan orang yang fitnah aku tu, tak bukan someone yang aku malas nak cari pasal dengan dia.
Memang tak la kan aku nak mempecah belahkan department aku lagi lagi aku ni suka bertegur sapa dan aku tak ada masa nak bende bende yang aku rasa bende ni boleh menjahanamkan masa depan aku sendiri lagi lagi di office orang ni. Aku datang sini mencari rezeki yang halal tapi tup tup tiba tiba ada story tak best pulak pasal aku. Aku memang marah gila orang fitnah aku bende yang aku tak buat ni.
Aku dah pon berjumpe dengan hamba Allah yang fitnah aku tu. Dan aku dah pon berbincang dengan dia. Kalau ikutkan aku nak cakap sambil maki hamun tau. Tapi tah la, kenape ati aku baik sangat sampa…

Nasib Nasib

Image
- Assalamualaikum - # Hye Guys # Baru baru ni aku senang gile stress. Aku dah cuba berbagai cara nak menghilangkan stress aku tapi makin hari makin menjadi jadi pulak. Biasa la kerja berlambak tapi yang sakit nye orang yang kerja malam la. Mana tak nye, diorang cakap malam tak ada kerja. Betul la malam tak ada kerja sangat tapi yang buatkan aku benggang tu, kerja yang aku buat ni, banyak yang backup untuk orang kerja malam minggu depan punya. Ini leader aku la ni, mintak buat kerje lebih. Aiyooooo. Kalau ikutkan lah ek, dari minggu lepas lagi aku dah stress dapat kerja lebih ni. Tapi aku ni jenis malas sangat nak membantah sebab kalau aku membantah pon tak guna, leader aku ni suka beza beza kan aku dengan orang lain. Benggang pulak dibuatnye. Orang tu boleh buat lebih, asal kau tak boleh. Alasan je tu, Itu la jawapan dia bagi setiap kali aku malas nak buat banyak. Bukan tak suke kerja lebih, tapi kerja ni dah buat banyak kerja orang minggu depan. Bagus nye kerja ni siap awal tapi dis…

Bukan Rezeki Kami

Image
- Assalamualaikum - # Hye Guys # Salah satu kuih kegemaran aku kalau aku nak makan ke, aku paling suka kuih pelita ni. Sebab ye la kuih ni kan lembut dan manis. Bukan aku je suka, korang pon suka jugak kan. Hahaha. Tapi kan aku nak kongsi kan satu cerita memang aku speechless. Serius speechless gila tapi dah takdir aku mampu melihat sahaja ianye pergi. Huhuhu. Sabtu hari tu iaitu 5/3 hari tu, aku dengan akak aku pergi ke rumah saudara kami sebab ada kenduri Kahwin. Sepupu aku tu dah la sebaya aku tapi dah kawen dah. Aku je belum lagi. Hahaha. So jadikan cerita kan, kami sampai sampai je, teros jumpe saudara kami dan saudara mara kami sume. So  lepas tu diorang ajak la kiteorang makan. Aku pulak masa nak pergi makan tu, aku ternampak seorang budak ni, dia terlanggar seorang mak cik ni dan baju dia kene bubur kacang, so aku pon bantu la dia. Lepas tu aku pergi la kat akak aku bawa makanan nak makan. Masa aku nak amik makanan tu, aku ternampak ada orang letak kuih pelita dan kebetulan a…

Apa Khabar Kawan

Image
- Assalamualaikum - # Hye Guys #
Aku tak tau kenape ek aku suke sangat ingat dekat orang. Of course la orang yang aku ingat tu kawan kawan aku tapi kan tak semua kawan yang aku ingat tu, ingat dekat aku semula. Bukan nak cakap aku ni touching la dengan diorang. Tapi kan why ek my brain want to remember them? Hurmmm. Ni la problem yang kadang malas nak amik tau sangat.
Lagipon some of my friend bila aku tanya khabar je, sume tanye aku semula. "Ada ape kau mesej aku ni tibe tibe ni. Sorry la aku busy. Nanti aku mesej kau semula." Ada tu bila aku call. "A*** mane ek? Poli? Mane ek?" Bila kawan aku cakap camni, aku jawab simple je. Salah number. Even thought aku tau itu kawan aku. Tapi orang da tak ingat sapa aku, so aku pon balas la gitu.
Sebenarnye aku tak tau ape masalah aku ni nak mengingat dekat kawan kawan aku yang sememangnye lupa pada aku? Well done la pada mereka dah lupa pada aku. Syabas. Tapi yang mane ingat tu, bagus la. Aku ni mesej kawan kawan aku pon sa…

Bila Kau Berkongsi Cerita Sedeh

Image
- Assalamualaikum - # Hye Guys # Bila berkawan dengan sesetengah orang kan, aku tau ape perasaan orang bila kau berborak dengan orang, kau asik bercerita je pasal diri kau dekat orang. Lagi lagi cerita pasal sedeh kau. Ada yang okay sudi mendengar tapi ada yang tak suka dengar cerita kau dan dia cakap tak per bro, aku dengar cerita kau. Demi jaga ati kau, orang menipu dia dengar cerita kau. Aku ni boleh dikatekan NAIVE jugak la. Sebab aku ni jenis orang suka berkawan dan berkongsi cerita so aku kurang amik tau riak muka orang. Tapi tah baru baru ni aku berkawan dengan orang ni dan dia tanye pasal diri aku dan aku perasan riak muka dia. Dia cakap okey tapi sebenarnye tak pon. Aku tau perasaan dia dan aku stop. Malas nak sambung tapi aku tukar topik lain. Hahaha. Tu face to face tau. Yang on phone tu camner? Hahaha. Daripada mase tu aku teros tambah prinsip baru aku. Jangan kongsi cerita dengan orang mudah sangat. Orang bukan suka dengar pon cerita kau. Sebab tu ramai yang tak cari kau…

Joke For Me But Not For Them

Image
- Assalamualaikum - # Hye Guys #
Dah lama tak berjalan jauh tadi, terase letih pulak. Hahaha. Tapi kan bagus jugak berjalan jaoh ni lagi lagi pergi masjid tadi. Biasanye aku naik motor pergi masjid tapi bila motor rosak ni, jalan kaki je la. Tak sangka jaoh pulak. Biasa naik motor rase macam dekat pulak. Kali ni dapat jugak berjalan kaki. Hahaha.
Tapi kan sepanjang perjalanan aku nak balik umah daripada masjid tadi, aku teringat 1 story ni la. Cerita ni cerita daripada orang yang aku kenal. Mase tu kalau tak silap aku, aku cerita la dekat kawan aku ni pasal Politeknik Muadzam Shah. Borak borak tu, dia cakap pasal kes ayah dia pos barang dekat dia. Tapi barang tu tak sampai dekat politeknik dia. Selidik punya selidik, last last baru tau ayah dia salah alamat. Sebab dia belajar dekat Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah ( POLIMAS ) tapi ayah dia hantar dekat poli aku. Hahaha. Mau frust orang tu dibuatnye. Nasib baik dapat amik balik dengan cara call politeknik aku minta hantar ke…