Posts

Ke Ipoh Today

Image
. . - Assalamualaikum- . . Sebut pasal Ipoh kan aku ada pengalaman buruk pasal dekat sini. Dulu kan aku pernah datang sini so Masa tu ada lah pengalaman burul berlaku dekat sini. Bila mengenangkan pengalaman tu, adessss buatkan aku malas betul nak ingat kejadian tu. Hahahahaha. Walaupon aku montel kan, aku bukan suka makan. Aku suka tengok orang makan je. Lagi lagi lauk yang aku masak. Hahaha. Tapi apa apa pon hari ni aku dalam perjalanan nak ke Ipoh. Ni pon pergi sana sebab kerja. Hahaha. Tah ape la jobs aku kat sane. Hahaha. Tengok je la kang.  Redho je. Hehe.

Bisikan Suara Hati???

Image
. . - Assalamualaikum - . . Baru baru ni aku ada terbaca 1 story ni mengenai seorang lelaki ni berhajat nak ke Makkah. Suatu hari dia dapat khabar dari company dia yang dia dapat pakej Umrah di Makkah lagi 2 minggu. Dalam 2 minggu sebelum dia nak pergi ke Makkah, macam macam dugaan yang dia dapat. Sampai la hari dia dah pun sampai ke Makkah. Dia dengar bisikkan suara hati dia cakap macam macam membuatkan dia batalkan niat untuk ke Tanah Suci Makkah. Tapi dia tau itu semua bisikan suara syaitan. Dan dia teruskan masuk Makkah dan mengerjakan umrah di sane. . . Maaflah aku tak seberapa pandai sangat nak bercerita pasal orang ni. So jadikan ceritanye la kan, apa yang aku nak kaitkan dengan isu sekarang ni pasal bisikan hati. Pada aku, aku selalu je ikutkan hati. Sebab selama ni aku yakin hati aku betul. Tapi aku jugak perasan pasal bisikan hati yang aku dengar selama ni adalah separuh daripada yang aku dengar selama ni adalah bisikan syaitan. Sebab tu la kadang kan kita susah nak berfiki…

Opposite Reaction

Image
. . - Assalamualaikum - . . Apa yang aku fikir, apa yang aku nak kan biasanya tak kan terjadi pon. Tapi kalau aku tak nak fikirkan sesuatu akibat atau ketakutan aku, biasenye bende tu akan terjadi. So kalau aku tak nak fikir pon, aku tetap dapat fikir sesuatu yang aku tak suka. Itulah biasenye aku kene kadang kadang la. Ianye bukan suatu doa tau. Dia lebih macam permintaan. So sebab tu kadang aku malas nak fikir semua ni. . . Bukan sekali bende ni berlaku. Banyak kali dah. Cumanye aku redha je bila bende ni jadi. Hahaha. Kadang aku marah jugak. Tapi bila fikir fikirkan. Semua ni ada hikmahnye. Bukan saja saja. Tapi apa apa pon, anything i do or i said, everything have a price. And i need to pay it with my life. Hahaha.

Tak Pelik Pon

Image
. . - Assalamualaikum - . . Hari ni aku memang agak penat tapi aku enjoy la sebab hari ni aku dengan officemate aku BBQ di sungai yang terletak diantara Ulu Yam dengan Genting Highland. Best tu bukan la pasal makan sebenarnye. Best tu sebab aku dah lama tak enjoy bende bende gini. Almaklum la aku suka buat sesuatu tu bersendirian. Bukan apa, kadang bila berjalan seorang, kadang tu kau akan dapat pengalaman yang orang tak rasa. Macam tu la. Tapi kali ni aku pergi beramai ramai. Tapi tak ramai mana pon. Just 6 orang je pon. Hahaha. Tapi aku tak nak cerita pasal tu pon. Tapi pasal rambut aku. Hahaha. . . Aku jarang gunting botak sebenarnye. Biasanye aku akan gunting pendek kiri kanan je. Tapi hari tu tukang gunting rambut salah gunting. Tak pasal senget pulak. Bila ekjas balik, senget sebelah pulak. Last last aku gunting botak je la. Tapi tu kes bulan 11 2017 sebenarnye kalau aku tak silap la. So jadikan cerita sekarang rambut agak agaknye dah panjang 3 inci. Kalau orang lain, rambut di…

Aku Mengungkit???

Image
. . - Assalamualaikum - . . Benggang pulak aku dengan orang ni. Ada ke patut di cakap nye aku mengungkit. Alamak weii, agak agak la kalau aku nak mengungkit pon. Kalau aku nak mengungkit, banyak je yang aku tak puas hati. Tapi tak kan la sebab ada orang kata aku mengungkit, yang orang tu pergi percaya pulak. Alamak. Aku tak tau apa masalah orang yang kabo gitu. Yang paling geram tu, bila aku cakap aku suka bantu orang atas jalan raya pon, still ada jugak kata aku mengungkit apa yang aku buat. . . Nak kabo nye aku mengungkit, aku bukan mengungkit apa yang aku buat. Aku just nak kabo kalau nak buat sesuatu kebaikan tu, jangan teragak agak. Kalau kau cerita dekat orang pon, kau bukan nak menunjuk tapi memberitahu bahawa menolong tu jangan nak berkira. Walaupon iya nya melibatkan duit kau, kau jangan risau. Kau tak kan miskin punya la. ALLAH ada. Jika kau membantu kerana Allah atau pon kau membantu sebab kau teringin nak membantu dia, JUST DO IT. . . Tak pernah aku dengar pasal bila berk…

Aku Dah Tau

Image
. . - Assalamualaikum - . . Aku ada bagitsu kan yang aku tak suka kene prank lagi lagi yang menguji sifat aku ni. Aku boleh je diuji dengan siape siapa pon. Tapi agak agak la nak prank pon. Kot ye pon guna la yang pro punye ke ape. Ini just tanye 1 dua soalan lepas tu dah okay. Bila tanye gini gitu, dia cakap okay. Lepas tu bila tanya lagi, alamak. Dah kantoi disitu. Tapi games tetap games kan. Tak mengapa la nak teruskan. Cumanye tolong la. Cara borak tu cover la. Tapi tak ape la kan. Teruskan. Cumanye kan, jangan lama lama sangat. Sebab aku tau je si prank tu nak buat ape. Hehehehe. Kalau nak mengaku pon, cepat la. Tak marah pon sebab si prank tu ada je dekat sini. Aku tau dan aku perhati je.

Nak Prank Ke

Image
. . - Assalamualaikum - . . Aku rase kan someone ada yang merancang nak prank aku ni. Bukan apa. Sebab aku tak rase kan orang tiba tiba mesej ig aku. Tag aku dekat ig orang lain. Pelik tapi tu la yang jadi dekat aku hari ni. Kot ye pon guna la nama lain. Ini tak. Nak guna nama yang aku bagi dekat motor aku. Dan paling penting, cara mesej pon sama je. So aku layankan je la. . . Aku bukan melayan sangat orang yang mesej aku tiba tiba ni. Dah salam tak ada. Main redah je. Aiyooo. Kot ye pon nak prank tu kan, tak yah la nak kantoi sangat. Emmm. Tapi kalau continue jugak. Aku layan je la. Tapi jangan sampai tahap aku tak boleh nak layan mesej tu lagi ek. Hahaha. Pape pon, aku tak makan saman sangat. Nak prank, prank la. Aku suka je games ni. Hahahhaa