Posts

Sahabat Pena Itu Menakutkan Ke

Image
. . - Assalamualaikum - . . Aku memang ramai kawan atas dunia taip menaip ni. Hahaha. Ada yang kenal aku dah lama gila tapi kan tak ada sorang yang aku pernah jumpe depan depan. Yang pernah kenal aku dari sumber lain tu, ada je yang pernah jumpe. Yang dari blog je aku tak pernah jumpe. Emm. Pernah kot jumpe. Tapi sorang je. Hahaha. . . Tapi tu pon dia tak kenal aku. Biasa la. Sahabat dari dunia blog, mana nak kenal. Bukan kawan dari Insta, gamba tu ada. So kalau jumpe pon, kita kenal je. Ni tak pernah tengok tapi aku pernah pergi sana and jumpe dia. Hahaha.  . . Berbalik pada sahabat pena ni, sebenarnye tak lama lagi aku nak jumpe sahabat pena aku. Tapi disebabkan kiteorang ni berlainan jantina, so mak dia risau la kot aku ni perogol bersiri kah? Pencuri bersiri kah? So mak dia larang. Tapi aku tak force pon kalau nak jumpe kan. Kalau risau pon, bawa je abang dia. Tapi risaunye dekat aku. Kompem kekok beb. Hahaha. Aku ni bab pengalaman date, ZERO beb. So risau jugak. Takut takut kan …

Siot Jer

Image
. . - Assalamualaikum - . . Pagi tadi lepas aku hantar akak aku, aku pergi la ke klinik kerajaan.. dengan niat nak buat medical check up. Kebetulan hari ni aku kerja. Tapi malam kelmarin aku dah bagitau leader aku yang aku amik cuti. Sebab nak check sakit aku tu la. Leader aku cakap okay. So aku ingat kalau buat medical check up ni nanti aku dapat la MC. Jangan tuduh aku sengaja nak cuti ok. Aku pergi klinik pon sebab aku nak tau la kot kot aku tau apa sakit aku tu. . . Tapi malangnye.. lepas buat medical check up tu, doc cakap maybe kepale aku pening kot. So kene banyakkan rehat. Dalam hati aku just cakap *%^&* aku okay pon jadi jugak. Ni kan kalau penat. So aku dengar la cakap doktor tu. Abis abis tu, aku tanya doktor. Dapat MC ke? Sebab aku keje hari ni kan. Tapi doktor just cakap aku just dapat time slip je. Nak wat pe doe dengan natang tu. Opis aku tak tengok pon. Adessss. . . So jadikan cerita, aku pon call leader aku lagi sorang, aku cakap aku half day. Aku masok petang. S…

Aku Perasan Sesuatu

Image
. . - Assalamualaikum - . . Selama ni aku rasekan la aku tibe tibe pening sebab aku kurang tidur ke ape. Tapi sejak baru baru ni aku tengok makin menjadi jadi pulak. Lagi lagi pening tu menjadi jadi bila, semasa and selepas aku naik lift. Aku malas nak fikit bukan bukan. Tapi aku tak tau kenape aku rase jadi gitu. . . Tapi aku terpakse menulis bende ni sebab tadi bende menjadi lepas aku balik umah. Alhamdulillah bende ni jadi masa aku dah sampai umah dan masa aku tengah duduk dengan akak akak aku. Dan Alhamdulillah sekejap je dia jadi. Only 0.00001 second je jd. Kalau jadi lama tu, mau panik akak akak aku. Hahaha. . . Aku perasan aku ilang balance kadang kadang tanpa sebab. Tapi sekejap je jadi. Mata aku macam rolling ke belakang kejap. Tapi aku tak tau kenapa. Nak check dengan doktor macam malas. Bila menjadi jadi lagi terok sikit nanti, baru aku jumpa la. Sekarang ni, aku ignore dulu. Hahaha. Hope sume ni just perasaan main main aku je la. Hope la. Hehehe

Tenangkan Hati

Image
. . - Assalamualaikum - . . Kadang aku tak kenape buat gini buat gitu, aku masih rasa frust. Tak tenang. Gelisah. Without no reason aku rase gitu. Aiyooo. Tapi walaupon aku rasa gitu, alhamdulillah. Aku ada je ubat ubat aku. Tapi bukan ubat dari doktor la. Ubat pendengaran hati dan perasaan aku. . . Caranya aku buka Spotify, dan aku buka koleksi selawat dan zikir. Sambil sambil dengar tu, yang mana zikir ke selawat yang aku tau, aku boleh follow. Yang aku tak tau, aku dengar je la. Aku penah je buka lagu lagu melayu or lagu pape yang aku suka dengar, tapi same je perasaan dia. Tapi bila buka zikir selawat ni, perasaan dia lain sikit. Rase macam tenang sikit. Hehehe. Okay la.. Need go to work. Anniyong.

Company Trip 1

Image
. . - Assalamualaikum - . . Awal bulan hari tu aku ada join aktiviti company trip opis aku buat. Aktiviti team building dekat Taman Negara, Pahang. Apa yang aku boleh katakan aktiviti kat sane memang sangat sangat syok tapi ada jugak aktiviti yang aku rase sangat geram dengan diri aku sebab aku tak berjaya nak buat. Sungguh menyakitkan hati. . . First day kiteorang bergerak dari opis ke Taman Negara masa tu hari jumaat. Dalam jam 9.40 pagi kiteorang bergerak. So macam biasa la, aku jarang naik bas ni, so aku pon mabuk kenderaan. So keje aku tidur je la. Lagipon malam tu aku keje. So agak penat jugak la. So jadikan cerita, tengah hari tu kitorang sampai di Temerloh, untuk lunch sebelum meneruskan perjalanan ke Taman Negara. Kiteorang lunch makan ikan patin tempoyak. Memang sedap la kan. Yang dasyat tu, ikan tu diorg kerat 3 bahagian, so 1 bahagian 2 orang makan. Aku dengan membe aku dapat bahagian badan. Tapi sayangnye kawan aku tak suka ikan patin, jadi aku punya la kan.  .  . Silap …

Jarang Balik

Image
. . - Assalamualaikum - . . Sudah sekian lama sejak aku tinggal di Ukay, aku jarang balik kampung. Bukan tak balik langsung, balik je, cuma kadang kadang je balik. Boleh katakan dekat 2 ke 3 bulan sekali baru aku balik. Jangan kata ibu ayah aku tak call suruh balik, dah banyak kali dah parent aku suruh balik. Tapi alasan aku boleh bagi, kalau aku balik, sapa nak anta akak aku pergi keje. Hehehe. . . Sejak aku duduk dengan akak aku, aku kene hantar akak aku pergi kerja. Tapi bukan hantar ke opis dia la, just hantar ke LRT je. Jangan tanya kenape akak aku tak pergi sendiri. Sebabnye pagi pagi jalan jem mehhh. Jem teruk. Dan sebab tu la aku sebagai adik, kene hantar akak aku pergi kerja. Hahaha. . . Tapi tak pe la kan. Sekarang ni aku kat kampung. Balik ke sini lepas Asar tadi. Sampai sampai je dalam jam 9 lebih tadi. Lagipon aku balik ni ada beberape sebab dan faktor kenape aku kene balik. Dan faktor paling besar sekali, aku kene jengok parent aku terutama ayah aku sebab baru baru ni a…

Fight Again

Image
. . - Assalamualaikum - . . Aku dah la paling benci nak cari pasal dengan orang. Lagi lagi dengan perempuan. Memang la aku cakap sebelum ni aku suka cari pasal dengan orang tapi style aku ni cari pasal bukan boleh buat gadoh pon. Tapi bila orang asik nak gadoh je dengan aku, so solution aku boleh buat ialah bagi je la dia menang. . . Perangai aku memang la evil pon tapi bukan tahap hantu suka laga kan orang. So jadikan cerita bila orang dah memang nak gadoh betul betul dengan aku, aku malas layan. Sebabnye aku ni bukan pencari dosa. Sebabnye bile kita gadoh gadoh ni, jin suka. So dia pon jadi batu api. So sebab tu aku tak nak gadoh. . . Lagi satu aku paling risau orang dua perangai. Kejap dia okay. Lepas tu tak lama tu dia berubah pulak. Ni problem. Aku dah kene dah. Bila aku dah kene, aku ter ter terpakse jauhkan diri aku dengan dia. Bukan tak nak kawal dia tapi tah la. Huhuhu. . . Dah la. Cakap banyak banyak kang, banyak pulak kebencian tu datang nanti. Baik aku redha je. And maafk…