Posts

Showing posts from 2016

Soalan Ni Soalan Kegemaran

Image
. . = Assalammualaikum = # Hye Guy's # . . Bila dah dekat hujung hujung tahun ni, aku terjumpe 1 gambar yang mane bila aku tengok gambar tu, gambar tu buatkan aku ingat dekat seseorang. Aku je la yang selalu ingat dekat dia. Tapi aku tak tau la dia ingat ke dekat aku. Haha. Well, dah lost contact kan. Bukan aku tak mahu cari, tapi aku dah kene block dengan dia. Sebab aku Mr Annoying. Hahaha. . . Tak ape la. Kalau dia jumpe blog aku ni, bagus la. Aku bersyukur la. Dia baca cerita aku. Hehe. Aku ingat dekat dia pon sebab kami dah kawan lama kan. So aku tau dia masih hidup pon Alhamdulillah. Kalau dia dah kawen, syukurlah. Kalau dia sakit, Innalillah. Hehehe. Tak ada la. Gurau je. Hope dia baik baik belake. Hehe. . . Korang tau gambar ape? Kejap ek aku kongsikan dekat korang. Gambar ini adalah soalan yang aku dapat tanye bile akhir akhir tahun je. Hehe. Haaaaa bawah tu la gambar yang aku nak share kat korang. Soalan akhir tahun. Hehe. . . By the way, 28 December ari tu bufday dia. S…

Adik Kakak Angkat

Image
. . = Assalamualaikum = # Hye guys # . . Sebut pasal adik abang kakak angkat ni, bukan bende luar biasa kat Malaysia ni. Cari je la dekat Facebook, berlambak orang yang nak. Tapi bende ni aku tengok kadang kadang melampau pon ada. Ye la. Ada yang amik kesempatan atas orang lain. Nak duit la, nak itu la, nak ini la. Biasa la. Adik beradik angkat kan. . . Tapi aku pernah kene macam ni, kes aku simple je, adik angkat aku ni aku boleh katakan dia pisau cukur. Well, sebelum ni dia ada abang angkat, dan dia selalu minta macam macam dekat abang angkat dia tu. Yang dasyat tu, abang angkat dia pernah bagi handphone, tapi dia pergi jual sebab nak duit. Lepas tu bila handphone dia problem, dia mintak dekat abang angkat dia handphone, tapi like always, dia pergi jual. Dan mase dia jadi adik angkat aku pulak, nasib baik dia minta topap je. Aku bagi je la tapi RM5 je la. Tak lame tu, dia mintak lagi, kes kali tu duit tempat dia keje dekat taska hilang RM500. Wowwww. Banyak beb. Dia nak minta kat a…

Don't Skip, Just Listen

Image
. . - Assalammualaikum - > Hye Future < . .  Ini lagu kegemaran aku setiap pagi bila aku cuti or tengah baca novel. Hehehe. Jangan ingat aku tak melayan novel tau. Aku layan je tapi novel cinte? Sorry. Aku layan novel novel fantasi and adventure macam novel Ramlee Awang Murshid. Ada je novel cinte aku baca tapi kurang la. Kalau terpakse layan, layan je la. Sebab aku suka membaca.  Hehehe. Okey la. Ni beberape lagu favorite aku suka dengar pagi pagi. Hehehe. . .


2 Week Holiday

Image
. - Assalammualaikum - > Hye Guy's < . . Hohoho.. Dalam office aku, cuma aku je makhluk yang dapat cuti panjang gila. 2 week beb. Bukan senang nak dapat cuti panjang macam tu. Even though aku cuti 2 week, gaji aku sangat sangat la sikit aku dapat. Huhuhu. Sedeh beb. Tapi tak pe. Aku amik cuti ni bukan saje saje kan. Aku balik pon sebab ayah aku dan ladang chili kami. Aku tak boleh cakap ladang chili aku sebab ni project family aku. So kene guna kami. Hahaha. . . For your information, last week my dad sick. Got a high fever. Suddenly it's become worse. Dan lepas tu ayah aku batuk berdarah, berak berdarah dan akhirnye masa nak bawak ayah aku pergi dekat kerete, ayah aku pengsan. Hantar ke klinik, klinik suruh hantar ke hospital. Dah hantar ke hospital, hospital hantar ke hospital lain. Dasyat tak. 2 hari tak boleh makan beb. Rupa rupanye usus ayah aku bengkak. Sebab dijangkiti kuman. Adesssss.  . . Dan sebab tu jugak la aku amik cuti 2 minggu. Sebab ayah aku sakit, so mak…

Aku Dah 5 Tahun Kerja

Image
. . -  Assalammualaikum - < Hye Guy's > . . Dunia bekerja ni kadang memang menyakitkan. Lagi lagi bila kita kerja bawah orang. Paling menyakitkan kalau kita baru masok kerja. Huiyooooo. Confirm kene buli punya la. Lagi lagi dengan senior senior yang dah lama bekerja. Dia punya berlagak tu, pehhhhh mengalahkan Pinocchio si hidung panjang tu. Adessss. . . Aku ada seorang member ni. 1 tempat bekerje dengan aku. Pengalaman bekerje dia lama di sini. Kalau sebut bab kerja ni, dia orang pertama akan cepat sakit. Bila dapat kerja banyak, dia akan call leader tanye. Kenape kenape. Tak pon dia akan call someone untuk dapatkan confirmation. Lepas tu mula drama dia. Bila sebut pasal kerja dia, jangan cakap bende yang senang pon tak boleh buat. Kalau boleh buat pon, dia malas nak buat. Kalau dia nak buat pon, dia buat yang dia punya bahagian lepas tu kerja kerja yang tak akan abis tu, dia bagi pada orang. Kalau aku suruh dia buat, mula la keluar ayat dia. Aku kerja sini dah 5 Tahun dah.…

My New Favorite Song

Image
. . - Assalammualaikum - = Hye Guy's = . . Bila aku dengar lagu dekat spotify , aku tertarik dengan sebuah 2 lagu yang aku rase best gila. Bila aku dengar lagu tu, aku rase tenang and hati rase berbunga je. Hahaha. Walaupon hati aku masih tak ada bunga lagi. Tapi aku rase bila aku dengar lagu ni, aku rase sesuatu. Hahaha. Jiwang beb. Geli pulak rasenye. Hahaha. . . First lagu ni yang aku rase macam tengah mabuk  cinta walaupon aku tak mempunyai cinta pada sape sape, bukan tak ada. Ada tu ada. Tapi aku doakan dia dalam doa aku. Hehehe. Ni lagu favorite aku.
Lagu ni memang terbaik. Dengar lah. hehehe. . .* ps: kalau korang ada spotify, dengar la playlist Selamat pagi. Lagu kat situ, memang best. hahaha

Sejak Dah Pindah Ni

Image
. . - Assalammualaikum - ~ Hye Guy's ~ . . Sejak duduk dengan akak akak aku ni, stress aku semakin berkurangan. Alhamdulillah. Syukur beb. Bila duduk dengan akak akak aku, sedikit sebanyak masalah aku dapat diselesaikan. Mana tak nye aku stress sebelum ni. Dah sebelum ni kalau duduk sewa dengan orang, pehhhh senang gila kene gatal gatal. Dah la kulit aku ni sensitif. Bila duduk dengan orang lain tu, penat beb kalau hari hari aku je yang dok mengemas rumah lepas tu orang selerakkan balik. Penat beb. Tapi bila duduk dengan akak akak aku, walaupon aku selalu mengemas rumah, tapi stress aku dapat dikurang sebab ada nye kucing akak aku. Dapat jugak la aku belai main main dengan diorang. Hahaha. . . Ari ari dapat jugak la hirup udara segar. Kalau dulu, asap rokok la yang jadi udara aku. Mane tak nye, masing masing duduk hisap rokok. Yang paling sakit hati, tempat diorang buang buang rokok tu. Pehhhh kuat gila bau dia. Busuk beb. Huhuhu. . . Sekarang, Alhamdulillah semua nye dapat atasi…

Dia Dah Aku Je Belum

Image
- Gambar hiasan - . . -  Assalammualaikum - ~ Hye Guy's ~ . . Okey aku dah cukup jealous dengan member aku yang seorang ni. Dia baru je bertunang dan aku masih single. Adesssss. Rezeki aku tak sampai lagi, nak buat macam mana. Huhu. Aku tau korang mesti cakap cari la jodoh kalau dah jealous. Persoalannye bukan aku tak mahu. Aku pernah serius tapi yang sebelum sebelum ni banyak yang tak ready biarpon berkenalan sekian lama. . . Aku berkawan dan berkenalan dengan seseorang tu bukan saja saja. Ada je yang aku cuba dan mencuba mengajak bertunang dahulu tapi aku pasrah sebab tak ready. Aku bukan suka bercinta saja saja. Aku nak kawen beb. Tapi macam yang aku cakapkan, rezeki aku tak ada lagi. Aku cuba nak buat terbaik tapi yela. Maybe sebab aku ni tak cukup lengkap kot. Dengan badan yang montel lagi, so tak ada lah rezeki aku nak berkahwin. Huhu. . . Tapi itu lah, bersabarlah. Cari keperluan lain dulu. Aku dah pasrah dengan jodoh aku. Cuma aku harapkan aku dapat lah jawapan aku nanti. …

My Life VS Ur Life

Image
. . ~ Assalammualaikum ~ - Hye Guy's - . . Bagi sesetengah orang, bila orang tengok makin lama makin membesar, orang cakap hidup aku ni senang tak ada masalah. Tapi pada aku, life aku banyak je masalah. Kalau nak di ikutkan, badan aku makin naik ni, punca dia aku banyak stress ada la. Serius beb. Banyak gila aku stress lagi lagi pasal life aku ni. . . Ada yang cakap aku dah mula kurang bercakap dengan dia, sebab dia ni easy sangat nak berkawan dengan orang. Cop cop. Sorry ek. Easy ke hard ke mane orang tu, aku same je. Masalah aku ni, aku walaupon suka bercakap, tapi pada diri aku yang sebenar, aku ni jenis suka bersendirian. That why la aku ni suka pergi mana mana seorang diri. Aku ni jenis pendiam. Cuma ada masa je, aku kuat bercakap. Kalau nak cakapkan la, aku ni kalau tak bercakap dengan orang, bukan pada seorang je tapi semua kene. That me beb..Aku pendiam and aku suka bersendirian. . . Jangan salah anggap, aku ni bukan suka melayan orang pon. Tapi masalahnye, orang suka san…

Pindah Rumah

Image
. . ~ Assalammualaikum ~ - Hye Guy's - . . Wowww.. Lama betul aku tak buat entry baru. Hahaha. Bila nak buat, mesti ada halangan. Adesssss. Lagipon kalau aku tak aktif menulis cerita pon, tapi kalau ada comment pape, kejap je aku balas. Hahahaha.  . . Sebut pasal pindah, ini kali ke 3 aku pindah rumah sejak duduk Selangor. 2 kali duduk dekat Damansara dan kali ini aku duduk di UK. Sewa rumah beb. Hahaha. Kali ni aku pasti aku rasa aman sebabnye yela, kalau dulu aku duduk dengan orang luar. Tapi kali ni, aku sewa dengan adik beradik aku. Duduk serumah. Senang. Kalau ada yang nak balik kampung, boleh jalan sekali. Ada masalah, boleh setelkan dekat rumah.  . . Lagipon okay la kan duduk dengan adik beradik. Susah senang, kau boleh bantu. Tapi jangan melampau la. Sendiri mau ingat la. Nasib baik yang tinggal bersama ni, sume bujang belaka. Kalau dah kawen, beli rumah je la beb. Hahaha. . . Makin hari makin ramai pulak yang sakit ati dengan aku. Tak kira macam mana aku buat pon, still …

Diuji Bukan Bererti Dibenci

Image
. . - Assalammualaikum  - ~Hye guys~ . . Hohoho. Finally aku jumpa jugak orang yang cakap aku mister poyo. Poyo tak nak bercinta sebab nak kejar cinta agama. Weeeee. Tapi aku tak marah pon. Itu kata dia bukan aku. Kalau dah memang aku ni nampak poyo, nak buat macam mana. Aku memang suka jadi poyo. Hahaha. Kalau dulu, ada la seseorang cakap dengan aku bila aku sebut pasal poyo. Lepas tu dia cakap, "ahh poyo je". Hahaha. . . Bila sebut diuji. Tak kira la diuji macam mana pon tapi janji diuji. Sapa yang tak paham tu, boleh rujuk kamus dewan bahasa. Hahaha. Sebenarnye aku malas nak buat tajok ni sebab macam pernah ada tapi biasa manusia,  bila diuji je, mula la fikir negatif. Tak ada bende lain nak fikir. Adessss. Hahaha. . . Tapi itu la kelemahan seorang manusia. Berfikiran negatif itu biasa. Hehe. Aku pon kadang negatif jugak tapi kadang kene banyakkan beristighfar. Syaitan ni suka bila kita bersifat negatif. Lagi kita berfikiran negatif, lagi dia suka. Haiiyaaaa.  . . Sebab …

Aku Stalkers?

Image
. . - Assalammualaikum - ~ Hye guys~ . . Kalau dulu, aku kalau suka seseorang, aku mesti stalkers orang tu. Ye la nak amik tau tentang diri orang tu kan. Kita nak tau camne dengan dia kan. Itu perkara biasa aku buat dulu. Tapi sekarang, bukannya aku benci nak stalkers seseorang lagi. Cuma nye aku dah pasrah. Redha dah nak memgharapkan sesuatu. Cukup dah segala keperitan hati aku rasa. Bukan sebab dia ada mempunyai jodoh ke ape. Tapi aku tak mau nak mengharapkan kasih pada seseorang tu lagi. . . Ada cara lain sebenarnye aku buat. Tapi bukan dengan cara aku stalkers orang lagi tapi ape yang aku buat, aku minta pada Allah agar aku diberikan jodoh yang baik. Aku bukan tak pernah nak mencuba nak mendapatkan cinta tu, tapi aku pernah je buat. Aku pernah pergi ke tempat orang tu semata mata nak jumpa dia, tapi Allah lebih Mengetahui apa yang berlaku selepas tu. Aku hanya mampu merancang tapi Allah yang menentukannya. Aku sanggup datang ke tempat tu walaupon berjam jam aku atas jalan tapi sa…

Nak Jadi Apple User

Image
. . - Assalammualaikum - ~ Hye guys ~ . . Kalau tengok handphone Apple ni, harganye mahal betol. Lagi lagi dekat Malaysia ni. Yela. Dah kene GST kan. Cukai lagi. So tengok handphone tu je, aduhhhhhh mahalnye. Lagi lagi handphone iPhone 7s plus. Aduhhhhh sakit bai nak beli. 5k. Amboiii. Ni kalau buat duit hantaran pon lepas. Hahahaha. Tapi kan aku confirm lepas ni mesti ramai yang buat hantaran. IPhone 7 ni. Tapi kalau ada yang buat jugak, alangkah stupidn ye engkau wahai manusia. . Gamba perhiasan . Yeah. So stupid lorh. You buat hantaran iphone 7 dah la mahal. Kalau la duit tu digunakan untuk the future kan bagus. Apa guna handphone yang ada. Sama je function nye. Yang beza cuma kecanggihan nye je. Tapi kan aku bukan nak cakap pasal hantaran la, sebab itu hak masing masing la. Ini perkongsian idea korang nak guna barang dari company Apple. Nak beli iPhone dari Malaysia lambat lagi. Kalau dah keluar pon mesti mahalnye. Andai kata nak beli cepat dan murah sikit daripada Malaysia, why n…

Lost Count

Image
. . - Assalammualaikum - ~Hye guys~ . . Aku tak tau dah berape ramai dah berape orang aku kenal tapi aku lost contact dengan mereka. How many times i search them but nothing good result I get. Kadang bila berkawan dengan orang, aku suka amik tahu tentang diri seseorang. Nama pon kawan. Mesti lah aku amik tau kan. Tapi itu la kadang tu aku sibuk buat keje sampaikan nak mesej orang pon tak ada. Huhuhu. . . Ada yang kabo, "dulu busy busy pon boleh je mesej kenapa sekarang bila busy, susah gila nak mesej?". Dulu aku busy tu bukan busy gila sampai aku dapat mesej orang tapi aku tak seberape busy sangat. So boleh la mesej orang. Tapi kalau la hangpa masuk ke dunia pekerjaan, hangpa akan tau busy nye macam mana. Hangpa dapat ka mengadap handphone hangpa? Susah nak bayangkan? Gini je la. Hangpa bayangkan hangpa keje di restaurant. Kerja sebagai pelayan. Ada 1 masa tu, ramai customer datang. Agak agaknye la, dapat tak hangpa main handphone time tu? Nak amik order tu. Dapat tak? Tak …

Keep Low

Image
. . -Assalammualaikum- ~Hye guys~ . . Sejak beberape hari ni, banyak perkara yang berlaku. Bila aku dah low profile, banyak pulak yang kenal. Bukan aku tak sudi nak berkenalan dengan orang, cuma aku malas nak dekat dengan orang. Sebab bila seseorang dekat dengan aku, pasti dan pasti dia akan sakit hati dengan aku. Ni bukan saja nak cakap kawan perempuan je. Kawan lelaki pon aku kurangkan. Aku jenis suka berseorangan. Kalau orang suka berkenalan dengan aku, nanti akan ada 1 bende yang buatkan seseorang tu benci dengan aku. . . Aku ni malas nak rapat sangat dengan orang. Sebab aku ni mudah sangat tau seseorang dengan beberapa JENIS. Cuma aku je tau camne nak kenal jenis jenis tu. Dan ada je yang nak rapat dengan aku. Aku bukan tak sudi. Cuma aku tak mau la orang nak rapat sangat dengan aku. Kalau tak mesti ramai sakit ati dengan aku.  . . Contohnye bila orang dah mula dengan aku kan. Bila dia buat sesuatu janji tu, aku okey je kalau dia tak dapat tepati janji dia sebab kita sebagai man…

Hantu Tempoyak

Image
. . . -Assalammualaikum- ~Hye guys~ . . Biasa nye bila orang suka makan sesuatu, dia akan ambil sesuatu makanan dia suka tu mesti banyak. Hahaha. Kalau suka makan char kueh teow, dia akan cari makanan tu sampai jumpe, kalau dah jumpe, pasti nak lebih. Mana tak nye, makan kegemaran kan. Mestilah ambil lebih. Hahaha. . . Macam aku, aku ni banyak gila aku suka. Tapi kalau makanan berlauk, aku suka ada tempoyak. Sedap oiiii. Tapi aku tak ambil sikit la. Aku ambil banyak. Sebab tempoyak ni susah jumpe. Dan sudah semestinye kalau aku jumpe, siap lah. Hahaha. . . Ce teka berape agaknye harga sebotol tu sampai aku sanggup beli dua balang teros? Hahahaha. Gila kan. Tapi aku suka. Tapi malangnya, tempoyak tu, aku hantar ke kampung. Sebab kalau aku simpan, tak sampai sebulan beb. Confirm abis cepat. Hahahahaha.

Listen, Watch and Learn

Image
. . -Assalammualaikum- ~Hye guys~ . . Anda mempunyai masalah dengan laptop/ desktop anda? Mempunyai banyak virus dalam laptop/ desktop anda? Tahu apakah yang patut anda buat dan guna? Tak tahu apa yang patut anda lakukan? Saya syorkan anda format sahaja laptop/ desktop anda itu. Tak mahu format? Jadi anda mahu laptop/ desktop anda bertambah rosak? Tahukah anda dalam beberapa saat sahaja, virus yang ada dalam laptop/ desktop telah menyerang data utama anda. Sudah tentu bila anda menyimpan file anda ke tempat lain, pastinye virus itu akan menyerang di tempat itu juga. Jadi saya sarankan anda format sahaja laptop/ desktop anda. . . Sorry guys. Aku bukan nak promote pasal komputer ke ape. Oleh kerana aku lebih kepada IT, so aku saje je la buat iklan yang selalu orang ada masalah dekat situ. Dan semestinye bila korang tanya pada seseorang tentang masalah komputer korang, korang akan dapat jawapan lebih kurang macam tu. Begitu jugak di kedai. Sama je jawapan korang akan dapat. Format la. T…

Bila Dugaan Datang

Image
- Assalamualaikum - ~ Hye Guys ~

Hidup ni macam macam dugaan ada. Ada setengah orang tu, tak boleh nak hadapi dugaan yang ditimpa pada diri dia. Ada yang sampai sanggup bunuh diri sebab tak sanggup nak hadapi dugaan yang dihadapinye. Ada yang waras, dapat hadapi dugaan tu dengan tenang. Tapi yang beragama Islam, berpegang teguh la pada agama. Ingat Allah.
Aku penah mention dalam ni. Aku ada short temper. Tapi disebabkan aku selalu main games, aku dapat kawal temper aku. Tapi kalau dasyat sangat, bende yang bermain dalam otak aku, permainan syaitan. Korang tau bila kita kene sesuatu dugaan, datang seekor jin datang berbisik dekat telinga kita. Dia berikan kita bertambah stress dan kalau kita tak dapat nak hadapinye. Itulah sampai sanggup bunuh diri. 
Syaitan ni hebat. Tapi sehebat mana syaitan tu, dia tetap tak dapat melawan seorang hamba yang sentiasa mengingati Tuhan-Nya. Bende pertama bila kita dapat dugaan, Istighfar. Baca banyak kali. Jangan kalah dengan bisikan hati kita yang bo…

Kisah Anggur di RumahKu

Image
- Assalamualaikum -~ Hye Guys ~

Selesai sudah melayan karenah kucing kucing YAKUZA ku. Tak bagi makan, mula la nak gesek badan dia dekat kaki.. Lepas tu mula la meow meow. Hahahha.  Tapi kalau buat diorang ni main main tali, pehhhhh kuku tajam gile. Tak berani nak main dekat dengan badan. Mau terbenam kuku dia sedalam 2 cm kang. Hahahaha..
Okey percaya atau tak, Inilah anggur yang ditanam dekat umah aku. Cuma ada 1 je pokok anggur ni. Buah dia pon tak banyak tapi boleh la. Hahaha. Kiteorang adik beradik ni bila nampak buah anggur ni, pehhhhh teruja beb. Nampak je buah anggur tu besar dan lembut je, amik je. Tapi masing masing tak tau ni buah anggur ape. 

Disebabkan masing masing tak tau ni buah anggur ape, so bila nampak je buah yang besar, ape lagi, petik la. Dan korang tau ape rasenye, Masam gile beb. Sampaikan tak terdaya nak telan masam masam tu. Wekkkkkkkk.
Dan tadi bila nak tutup tingkap, aku saje pergi tengok anggur ni. Dan hasilnye aku baru tau rupanye buah anggur dekat rumah…

Hikmah Balik Kampung

Image
- Assalamualaikum - ~ Hai Guys ~


Kadang kan bila sesuatu yang jadi kat kite, biasanye kite mesti cepat kalah. Sindrome down. Hahahaha. Tapi kan kadang kadang perasan tak kite bende yang berlaku tu mesti ada hikmahnye. Contohnye la kan. Kita nak beli barang online ni. Uishhhhh murah dan lawa beb. Harga pon cantik. Dan kite pon beli la. Sebelum nak beli tu, ada terbaca orang marah marah dengan peniaga tu sebab lambat tu la ni la. Tapi kita ignore. Kita anggap tu masalah dia. Dan kita pon beli laa.. Dah bayar dah mesej penjual tu, kita kene block pulak. Dah pulak masalah timbul. Menyesal tak percaya dengan komen orang sebelum. Dekat situ pon kita pon down. Marah tak tentu pasal. Menangis sebab duit dah melayang ke orang lain.
Tapi kan, segala ape yang berlaku tu semuanye ada sebab. Apa sebabnye tu, hang pikir la sendiri. Hang punya, tak kan chek nak kene pikiak pulak kan. Bantu? Chek tak reti nak bantu orang dehhh. chek ni orang jahat orangnye. Hahahaha. 
Sebenarnye kan, minggu lepas ak…

Bad Guy Or Good Guy?

Image
- Assalamualaikum - ~ Hai Guys ~

Nama yang dipalsukan Mr. Gentlemen. Nama saja dah macam mat salleh. Tapi dalam ni kebanyakkan story dalam bahasa melayu. Macam mana tu? Tapi nak buat macam mana, dah kalau aku buat story dalam bahasa English, kang rosak pulak. Almaklum la aku kan lelaki melayu yang tak seberapa melayu sangat. Hahahaha. Kalau ikut kan hati aku la, aku jealous dengan beberape blog yang terjah tu. Mana tak nye aku tak jealous dengan diorang, power tu speaking and typing in English. Aku nak tulis dalam bahasa English boleh je. Tapi jangan salahkan aku kalau korang pon ter follow broken English jugak tau. Hehehehe.
Back to our main topic. Be a good guy or bad guys? Seriously i hate to be whether good guys or bad guys. Haaa dah start speaking ni. Hahaha. Okay. Aku memang benci gila jadi orang baik ka orang jahat. Awat chek kabo gitu? Ye la kadang kan bila jadi baik ni, senang sangat dibuli dan senang sangat buat orang jadi suka pada kita. Aku suka orang suka pada aku. Orang…