Posts

Showing posts from July, 2017

Duit Oh Duit

Image
. . - Assalamualaikum - . . Sebut je tentang duit, semua orang tau dan semua sukakan duit termasuklah aku. Dan disebabkan orang sukakan duit dan kemewahan, bende ni lah menjadi pilihan number 1. Siapalah suka hidup serba sedikit. Lagi lagi takut hidup melarat tak ada duit. Tapi itulah yang jadi zaman sekarang. Ramai gile yang jadi hamba duit. Kerana mahukan duit, sanggup buat ape saje. Teruk gile. . . Ada 1 kisah ni, jadinye dekat kawan aku ni. Dia cakap nak pikat awek, kenelah pakai handphone Iphone yang latest. Sebab bila awek pandang kau, woww. Tapi biasalah aku kan jenis tak makan ayat orang. So jadikan ceritanye, dia dapatlah awek yang dia suka, tapi biasalah nak yang hebat, kau pon kenelah hebat jugak. So dia sanggup ikat perut demi awek tu. Awek tu nak kan tu, dia bagi. Nak makan tu, dia belanje. Sampaikan kawan aku nak pokai pon, sanggup belanje makan makanan yang mahal mahal. . . Sampailah suatu hari tu, aku tak tau ape yang jadi, awek tu ada laki lain yang lagi mampu nak be…

Awak Gay Ek

Image
. - Assalamualaikum - . Aku malas betul bab nak cari jodoh ni. Tapi aku kene fikir masa depan aku jugak. Adesss. Tapi kan bila aku cakap aku malas nak cari jodoh tak bermakne aku tak usaha. Ada juga aku cuba cuba nak cari tapi itulah ramai sangat yang memilih. Nak berkawan saje pon payah. Aduhh. Tapi bila aku tak layan perempuan pulak, orang cakap aku gay. Macam baru baru ni aku kene. ." Awak tak ada girl friend ke? Awak tak suka perempuan ke? Awak gay ke? Geng kunyit ek? " . Ada ke patut samekan aku dengan geng LBGT ni. Aku ni still normal. Ada je yang aku bertegur sapa. Cume bertegur je la. Tak ada niat la nak memikat dehh. Sebab aku tak pandai nak memikat ati awek awek pon. Aku tau cuma tegur, buat lawak je. Itu pon lawak bodoh dan paling penting kalau diorang gelak. Bak kata member opis aku,  ."lawak kau hambar dib. Tak kelakar pon." . Itu baru diorang. Belum yang girl girl yang aku kenal. Aduhh. Tapi tu la. Aku nak bagitau la yang mana rase aku ni macam gay, …

Masih Bujang

Image
- Assalamualaikum - Seorang demi seorang kawan aku dah mula mengakhiri zaman bujang diorang. Aku makin cemburu pulak tengok kawan kawan aku semua ni. Aduhhh. Aku tak tau la bila la aku nak dapat pikat seorang  awek. Tapi aku rase macam susah sikit kot lagi lagi bila aku malu nak pikat hati anak dara orang. Aduhhh.. Ni kot bala aku dapat sebab dulu aku selalu mainkan perasaan anak dara orang. La ni bila dah besar dah tua macam ni, susah pulak nak pikat anak dara orang. Aku tak biasa pikat dari laman social sebab aku dulu pikat anak dara orang dari laman sosial jugak. Bila dah tua ni, nak pikat pon aku rase susah. Huhuhu. Dalam opis aku ni, kalau ada anak dara aku boleh pikat, tak pe la jugak tapi ni tak, dalam opis aku ramai lelaki. Yang perempuan pon kebanyakkan yang dah berkahwin. Tak kan nak pikat kot kan. Hahaha.  Adessss. Nampaknye lambat lagi la aku nak akhiri zaman bujang aku ni. Huhuhu.

Dé·jà vu Lagi

Image
- Assalamualaikum -

Kadang kan kita bila buat sesuatu, kita mesti pernah terperasan sesuatu bende ni. Benda yang bila kita melakukan sesuatu perkara, dalam masa yang sama tu kita perasaan bende ni pernah berlaku. Contoh nye la, kite jalan jalan lepas tu ternampak bende bersinar dan dalam masa yang sama kita rasa bende ni pernah berlaku dekat kita sebelum ni dalam mimpi. Dan itu lah dinamakan sebagai dé·jà vu.
Bende ni selalu berlaku dalam kita sedar dengan tak sedar je. Macam tu jugak yang berlaku dekat aku dekat office. Aku buat 1 kerja ni. Sambil tu aku main la games, lepas tu aku terperasan macam bende tu pernah berlaku dan aku tau ape yang berlaku lepas tu. Bende ni sebenarnye dah banyak kali berlaku dekat aku dan aku kadang rasa risau sampaikan aku terfikir bende luar kotak.
Bende ni kadang bende baik, kadang jugak bende ni boleh jadi bende diluar jangkaan korang. Sebab tu la kadang aku risau. Risau sampaikan aku rasa sangat takut dengan dé·jà vu. Tapi tu aku la. Kalau orang lai…