Posts

Showing posts from October, 2012

Khas Untuk Kamu Blogger

Image
Assalamualaikum...Aku nak mintak tolong sangat sangat kat korang... Boleh tak korang jawab soklan aku kat bawah nie... Aku saje wat soklan nie sebab aku nak tengok ape korang rase bile ko berdendam... Haaaa... Nanti tak lame nanti aku akan update kan reason kenape aku tanye korang soklan nie... Tolong ek.... Pleaseeese Soalan cepumas.. Ape yang korang dapat bile korang berdendam dengan orang?1- bertumbuk
2- dapat duet
3- dipuji
4- pahale
5- dapat menyakitkn aty dia
6- dapat tegakkan keadilan
7- dapat pulaukan dia #sile jawab ikut kate aty korang...

Aku Editor Video

Image
Assalamualaikum...
Ya Allah... Kenape ramai gile carik aku ek untuk edit video.. Hehehe... Aku agak epi jugak ar sebab serius ramai gile yang jumpe aku and cakap dia nak aku edit video..
Wahhhhh serius la, aku tak tau kenape ramai gile carik aku edit video.. Aku nie nak cakap pandai edit tue memang tak yah cakap la... Pandai pulak kan aku edit video tue...
Tapi tak tau la nape orang carik aku untuk edit video diorang... Tapi siyes... Aku tak kan epi cam nie la kalu tak ada bende yang mengembirakan aty aku cam nie..
Nie pon aku wat entry nie sebab baru tadi ada orang carik aku untuk edit video diorang... Weeeeee... Epi beb.. Hehehehe...

Berblogging Kat Library PMS

Assalamualaikum..

Medan Perang Ku Di Dunia Siber

Assalamualaikum...

Kene Mengalah Jugak Walaupon Kite Betol

Image
Assalamualaikum..

hehehe.. rase rase nye ada lagi tak yang tak tido pagi pagi nie?? mesti ada kan.. hehehe.. kot yang ada tue, jum kite blogwalking pagi pagi nie nak.. hehehe.. tapi korang la kene drive aku.. aku dok blakang je.. okey??? hahahha...
okey la.. back to my topic.. pernah kan kite berdebat dalam 1 community tue kan, pas tue kite bergaduh sebab bile kite bagi pendapat kite tue, orang tentang kite gile gile.. pernah kan berlaku cam tue kan?? 
dan perkare nie selalu berlaku kat aku.. dan  wat pengetahuan sume.. aku selalu cepat pikir negatif bile orang tentang pendapat aku.. bile diorang tentang gile gile pendapat aku, aku akan cakap dalam ati aku cam nie...
"pehhhh.. ko pikir diri ko je la.. orang laen ko tak pikir arr..." "ahhhhh.. korang je la yang busy, abis aku nie tak busy ker?? aku pon banyak keje nak wat lak... siat..." "ko pikir tentang geng geng ko je la.. abis aku nie bukan dalam 1 community ngan ko ke.. aku pon ada hak nak bercakap la.. asik …

Kemas Barang

Image
Assalamualaikum...
Arghhhhhh... sungguh tak puas dan sangat la tak puas aku rase kali nie... ye la biasa nye aku rase biase je walaupon aku da lame da aku balek even da 5 ari je cuti kan... huhuhu..
sebenarnye aku mengeluh nie bukan sebab balek awal ke ape nye.. aku tak kesah la balek awal awal nie.. sebabnye aku nie paling benci nak duduk bahau nie..
ye la .. kalu setakat 1 jam tue aku puas la jugak sebab kang aku nak beli barang masak kat bilik aku kat poli.. tapi nie masalah nye, aku kene duduk Bahau tue lebih daripada 3 jam..  dan aku nie kalu bab beli barang memang keje jap.... tak lame pon.. dalam 20 minit je kot aku beli barang..
arghhhhh.. kang aku rase mesti aku jadi macam orang bodoh lagi nie kat Bahau.. wat makluman sume, aku nie kalu nak melepak ngan budak budak geng poli nie aku tak kesah.. masalahnye aku lepak sorang je kang and aku ada kat stesen bas.. kalu aku nak lepak, tak penah ada tempat laen la.. lokasi aku kat surau..
tue je la port melepak aku kan.. tapi tak ada…

Kisah Si Mamat Jiwang Dengan Gadis Brutal

Image
Assalamualaikum

Isnin (MULA2 BERKENALAN di stesen ktm)
Mamat : Assalamualaikum…hai awak,sy nak berkenalan dgn awk boleh x???
Minah : waalaikumussalam…boleh tapi kene jumpa mak bapak aku dulu..minta izin kalau mak bapak aku bagi..aku on je…
Mamat : waaa..boleh tahan ek awk ni…ok sy jumpa mak bapak awk…bg alamat umah awk...
Minah : ni i/c aku, cepat la salin alamat aku..
Mamat : tangan menyalin sambil tersenyum2 (dalam hati :ceh malas tol punye minah..xpe2..waa nama NURUL IMAN …lembut je nama tp perangai brutal tol..)

Selasa (SAAT SI MAMAT JUMPA MAK BAPAK SI MINAH)
Mamat : Assalamulaikum pak cik mak cik..sihat..?
Pkcik & makcik : waalaikumussalam..alhamdulillah kami sihat..tapi..anak ni siape?
Mamat : sy MOHD AIMAN.. sy datang jumpa makcik ngan pakcik ni sebab nak mintak izin nak berkenalan dengan anak pakcik yg bernama NURUL IMAN..
Pak cik : Alhamdulillah..ade lagi pemuda yg gentelmen cam kamu ni lg ye zaman skrg..sbnr ye kamu la pemuda yg pertama datang mintak izin sblm nk b…

Khas Untuk Kamu Gadis Comel

Image
Assalamualaikum...

kali nie aku update entry tak penah dibuat la oleh aku sebelum nie.. tak penah blogger yang menjual datang kat blog aku mintak aku tolong promote kan blog dia kat dalam blog aku nie... aku tak mintak pape pon.. just tolong tolong je.. kalu dia nak bagi upah terpulang la.. kalu tak nak bagi tak kesah pon.. janji aku da bantu kan... hehehehe
haaaaa nie haaaaa... blog Dari Mata Bintang Ke Mata Hati.. wahhhhhh comel name tue kan.. tapi kan yang bername Gadis nie.. mai mai la singgah blog nie.. cun cun kot baju baju yang di jualnye.. kalu aku gurl, memang ada kot yang aku da beli.. hehehhe
memey la tak lawa kan baju nye.. haaaa kalu tak caye.. tengok pics kat bawah nie.... lawa tak baju baju yang di jualnye.. kebanyakkan baju baju muslimah.. kire okey la tue kan.. daripada baju ketat.. bak kate orang macam berbogel pulak yang pakai baju ketat ketat nie... nanti kene rogol kang padan muke kan.. so mai la datang sini tengok.... jummmm...




erkkkkkkkkk... maaf ek gamba gamba …

Jum Hidupkan Amalan Hadits Di Kawasan Kite

Image
Assalamualaikum...




sape tau ape itu dia Hadits??hehee.. tak tau ek.. haaaaa... hadith tue ialah sebuah buku yang mengandungi ajaran Islam dan sunnah Nabi S.A.W.. banyak kelebihan hadits hadits nie.. korang memang patut ikut tau...

Nak Wat Ape Pulak Ek

Image
Assalamualaikum...
akhirnye selesai sudah solat Aidil Adha.. wahhhhhh.. kali nie tak ramai la orang balek kampung kat kampung aku nie la.. tak tau la kenape.. tapi kali nie tak macam raye haji taon sebelum nie.. kalu raye haji je... pehhhhhh full beb.. tapi kali nie.. tak ramai pulak...
by da way... tak kesah pon sebenarnye... yang kesah sangat tadi raye kali nie sebab tak ramai orang balek ke kampung.. hehehehe..
wahhhhhh.. tadi mulut akak aku masin gile.. dia suruh sapu kat beranda... aku cakap la kejap sebab aku nak update blog.. huhhhh tak sampai 2 minit aku pegang laptop nie, kejap je ada orang datang.. tapi member member aku la..
lame kot tak jumpe diorang.. tapi diorang sume tak berubah pon.. yang berubah nye 1 jer.. diorang da makin tinggi.. hahahha.. aku je ketot lagi.. hahahahhaa...
ehhhhh.. akak aku yang sulong baru sampai nie.. aku out dulu ek.. kang tak pasal pasal aku kene membebel lak.. adehhhhhh...

SEGMEN : TINGKATKAN FOLLOWER & ERATKAN SILATURRAHIM

Image
Assalamualaikum

haaaaaa.... da dua segmen da aku join di Hari Raya Haji yang mulia nie... demi nak kenali ramai sahabat blogger yang power power blake kat luar sane, so aku berebut la gak peluang yang ada kali nie.. kalu boleh kenal dengan sejuta blogger kat luar sane memang aku happy la.. hahhahaha... da mula da aku merepek time pagi pagi nie.. hahahahhaa...


okey la.. bob da join segmen sis Mimie nie..
korang bile lagi nak join nie... aku tunggu korang tau... ngeeeee

Selamat Hari Raya Haji

Assalamualaikum..




wahhhhhhh... lip lap lip lap... kejap je dah Raya Haji kan...weeeeee.... Hari Raya Haji nie la ramai kadang kadang ramai orang suke amik kesempatan terutame nye di Makkah.. nak tau ape?? mesti la mendoakan sahabat sahabat mereke, keluarga mereke, seluruh umat Islam.. tapi jangan la kite wat buruk perangai kite nie.. ye la.. raya haji kan.. dapat daging free... hahahaha..opssss.. orang bandar dapat tak?? kami orang kampung dapat je daging free.. heheehe.. tapi tue pekare biasa bagi kami.. kan kan rakyat jelate yang dok kampung.. tapi nie tak bermakne aku amik kesempatan pon.. yang betol betol aku nak amik kesempatan Raya Haji kali nie ialah.. membace nie... 
Labbaikallahumma Labbaik... Labbaika Laa Syarikalaka LabbaikInnalhamda Wan Ni’mata...Laka Wal MulkLaa Syarikalak
"Aku memenuhi panggilanMu ya Allah aku memenuhi panggilanMu. Aku memenuhi panggilanMu tiada sekutu bagiMu aku memenuhi panggilanMu. Sesungguhnya pujian dan nikmat adalah milikMu begitu juga keraja…