Posts

Showing posts from April, 2017

Percubaan Pertama

Image
. . - Assalammualaikum - # Hye Guys # . . Walaupon aku ni reti memasak, tapi tak semua lauk aku tau masak. Lagi lagi lauk masak lemak. Hahaha. Lauk tu memang aku lemah gile nak masak sebab laok yang berkaitan dengan santan ni, kalau salah masak, abis la rase laok kau tu. Hahahahaha. . Tapi sekarang lauk menggunakan santan ni, aku dah tak takot dah nak masak sebabnye aku dah tau dah nak masak nye. Betul cakap makcik makcik yang menjual di gerai gerai, lauk guna santan ni senang betul nak masak. Asalkan kau tau 1 lauk guna santan ni, pasti kau tak ada masalah nak masak lauk lain pulak. . Tapi kan biasalah orang first time masak lauk ni, pasti melakukan kesilapan. Aku pon buat silap jugak tapi bukan pada perasa lauk aku tu, aku silap bende lain. Hahahaha. Memang kelakarlah silap aku ni. Hahaha. Gini ceritanye, kelmarin aku cuti, so petang tu aku nak masak lauk kari ayam. Bahan dekat aku memang lengkap. Tak ada cacat celanye. Cume masa masak tu, aku tengok la resepi. Aku follow la. Aku i…

Use This Technique

Image
- Assalamualaikum - # Hye Guys #

Bila bekerja, perasaan paling susah nak elakkan ialah mengantuk. Tak kira dah minum air ke jalan jalan ke, kalau dah mengantuk tu, nak jugak tidur. Adesss. Tapi boleh pulak tido time kerja. Huhuhu. Kalau main games pulak, kalau bos nampak kang, dia kate kita senang hati pulak sampai ada masa nak main games. Tapi kalau tengok video kang, tak ada effect pulak. Adesss.
Tapi aku selamber je main games. Dah tu cuma main games je yang boleh buat aku tak mengantuk. So aku kene la main games kejap walaupon aku tau risikonye. Bukan tak pernah kantoi dengan bos aku, pernah je siap kate "Amboi senang hati nampak sampai boleh main games". Masa bos aku ni tegur, aku baru lepas beberape minit siapkan kerja aku. Mana la aku tau time aku tengah main games pulak dia boleh muncul dekat belakang aku. Nasib baik dia tegur je. Hahahaha.
 Games biasa tak mungkin dapat ilang kan mengantuk aku ni. Aku kene main games yang boleh buat aku betul betul excited and berd…

Si Double Meaning

Image
. . - Assalammualaikum - # Hye Guys # . . Selama ni kan aku selalu rase aku senang paham orang, tapi kan sebenarnye susah jugak la nak paham dengan perangai orang lagi lagi yang bernama GADIS. Well, aku ada je kawan gadis tapi ada je yang aku senang sangat nak paham dengan perangai dia. Tapi kan aku tak tau la kenape la kawan kawan perempuan yang aku kenal ni suka sangat nak menang berbalah dengan aku. Hahahaha. . . Aku kan baik so aku selalu je give up bila nak berbalah dengan diorang. Tapi kan ada je yang kawan aku yang lain ni ada masa aku senang paham dengan perangai dia tapi ada masa aku memang tak paham dengan dia. Chop chop aku bukan playboy. Aku hanyalah seorang kawan. Not more than that. Tapikan aku peliknye dengan perempuan ni, sebab kadang perempuan ni suka bagi double meaning. Kata tak nak makan tapi nak minum je tapi bila aku nak makan, cakap aku tak mengajak. Adessss. . . Macam aku cakap perempuan memang pelik. Bila aku datang nak jumpe, cakap letih penat bla bla bla. T…

What Suppose I Do?

Image
- Assalamualaikum - # Hye Guys # Aku tak tau la apa yang patut aku lakukan bila orang dah putuskan silaturrahim almost 9 month. Ada kala aku tau jer apa yang aku patut buat tapi aku tak mampu nak buat sebab kalau aku buat bende tu jugak, confirm dan aku yakin sangat sangat aku bakal kene block lagi sekali. Walaupon aku dah biasa sangat dengan bende ni, tapi aku tak suke la orang asik block aku je kan. Adesss. Tapi tu la, aku ni tak suka buat orang sakit ati dekat aku walaupon aku tau itu adalah kepakaran aku number 1. Tapi aku juga tau sahabat aku tu fikir apa dan apa yang patut aku buat. Sebab aku dulu pernah datang ke tempat dia tapi disebabkan aku ni bukanlah jenis suka memaksa orang, tapi so bila aku datang tempat dia, aku ajak lah dia berjalan, dia tolak dan dia cakap dia penat. Even thought aku dah ajak 2 kali tapi still kene tolak so aku pon tak paksa dan aku tak dapat jumpe dia walaupon aku dah ada dekat dengan kawasan dia. Lepas tu, lepas beberapa ari aku blah daripada kawas…

Aku Kaki Komik Laa

Image
- Assalamualaikum - # Hye Guys #

Aku ni susah nak lupa kawan. Tapi ada je kawan kawan yang aku dah lupa sapa dia tapi aku cam muka dia. Hahaha. Tapi kan ada banyak kawan kawan yang aku kenal, kebanyakkan mereka semua ni kaki kaki Gamer pon ada. Anime pon ada. Manga? Tak ada kot. Cuma aku je kaki komik ni. Hahaha. Mana tak nye, dulu dekat politeknik, aku ni boleh katekan hari hari baca Manga Shounen. Hahaha.
Kawan kawan aku yang suka tengok anime ni, semuanye ajak aku tengok anime. Tapi kan kebanyakkan anime yang diorang ajak aku tengok tu, kebanyakkan semuanye anime yang aku dah tengok Manga dia. So aku tak seberape gemar sangat la tengok anime ni. Kecuali adalah 1 ke 2 anime ni aku tengok walaupon aku dah baca manga dia.
Member member aku yang suka tengok anime ni, kebanyakkan aku rasa ada sesetengah tu memang OTAKU orangnye. Hahaha. Sila check definisi otaku tu kalau tak tau ek. Hahaha. Tapi kebanyakkannye diorang ni yang bukan otaku, diorang just tengok gitu gitu je. Hehehe.

Well,…

Syukur

Image
- Assalammualaikum - # Hye Guys #

Sebelum ni aku pernah post pasal aku marah dengan officemate aku. Pasal yang aku kene fitnah tu. Aku ingatkan aku cerita sini abis sini dan aku malas nak ingat story tu. Tapi tak sangka someone yang baca cerita aku tu, dia tanya aku balik pasal pe yang jadi.

Aku ingatkan tak ada orang nak tanya pasal tu, tak sangka ada pulak. Hahaha. By the way, aku tak cerita pon sebab pe aku tak puas ati dekat officemate aku tu sebab aku malas nak bagi aku punye anger dekat orang lain. Biarkan aku yang kene, aku jugaklah yang merasa. Aku tak nak kongsikan sakit aku difitnah tu dekat orang lain. Hehe.
Tapi camner pon, aku bersyukur ada jugak ambik berat dekat aku walaupon aku ni selalu buat palat ( perangai buruk ) dekat dia. Thank friend. Hehehe

PS: Aku kene translate perkataan palat tu sebab bukan semua orang tau pon palat tu apa. Hehehe.

Alangkah Bahagianya

Image
- Assalamualaikum - # Hye Guys # Sejak aku cakap aku nak mencari si gadis, aku langsung tak dapat nak buat. Hahaha. Tak tau kenape tapi kan aku niat tu ada nak memikat hati anak dara orang tapi kan hati tu yang tak sampai nak buat nak memikat anak dara orang. Hahahaha. So sad but true. Aiyooo. Pagi tadi masa aku nak pergi kerja, aku ternampak 1 pasangan suami isteri dan anak dia naik 1 motor ni. Aku kesian tengok anak dia mengantuk tidur di belakang ayah dia tengah bawa motor tu. Tup tup lepas tu tiba tiba pulak 1 imagination aku datang. About the future and aku ada anak. Dalam imagination tu, aku nampak tegas dengan anak aku tapi dalam masa yang sama, aku sayang gila kat anak aku tu. Sampaikan kat atas motor tu, aku senyum happy tengok anak aku tu. So jeles with other couple. Tapi nak buat macam mana, my time not come yet. So redha je la. Yang penting mencari rezeki itu yang penting. Buat simpanan untuk masa depan. Tapi kan, alangkah bahagia nye kalau aku ada keluarga sendiri. Hurmm…