Posts

Showing posts from November, 2011

semart tak??

Image
Assalamualaikum..
korang rase semart tak gaye rambut nie??? ;p ;p
sebelum gunting rambut
selepas gunting rambut
sebelum Solat Maghrib ????? ??? ?? ? selepas Solat Maghrib

hehehehhe


berat lebih muatan ler

Image
Assalamualaikum
aduhhhhhhhhhhhhh..malang nye ari nie..bukan malang sebab tak dapat pinjam buku ker ape..bob dapat je pinjam buku..cume huhuhu...sedih sikit dengan diri bob nie..
mase bob sampai kat Serting Hilir,bob terus pergi la kat perpustakaan kan..nak pinjam buku kan...so bob pon pinjam la buku tue..





lepas pinjam, perot bob terase kosong lak..ye la..tak makan lagi kan..ape lagi bob pon singgah la kedai pegi makan ABC dengan keropok lekor 1ringgit..
lepas makan tue la bob sedih sangat..sebab bob ingat nak melawat member bob dari POLI PD dengan POLI ARAU..so mase bob pergi kat moto bob,huhuhu..tayar da pancit..so bob pon pergi la kat Serting Hilir 1 dekat dengan umah member bob yang belajar dari POLI ARAU tue,so mase pergi tue terpakse la tolak moto ke bengkel tue..da nak sampai tue, bob tengok bengkel tue da tutup..bob pelik la..ari tue bukak je kedai tue..so bob teros la tolak moto tue tapi tak sampai pon umah member bob tue,kawan bob da panggil bob..
dia tengah keje berdekatan d…

nak out jap

Image
Assalamualaikum
bob sebenarnye da lewat nie.. ada date dengan buku kat perpustakaan desa kat SERTING HILIR nie bob da lambat gile nie hehehe.. bob nie kaki buku kalu tak ada buku tak sah hidup bob nie.. sebab buku tue da jadi amalan arian bob sendiri hehehehe.. balek nanti bob tunjukkan gamba libary tue ek hehehe nak ikot?? kalu nak, kite pegi esok okey?? ;p




kenape ek

Image
Assalamualaikum
aiiiiii..tak tau la nape bob asik tengok blog sorang INSAN tue.. lepas 30minit mesti bob asik tengok blog dia je ada update baru bob singgah lame macam bob selalu singgah blog orang laen tapi blog dia, ada cite baru bob singgah lame.. kalu tak ada,bob bukak blog dia kejap je tak tau nape.. nak cakap ada ati dengan dia tak ada pon perasaan tue tapi tak tau nape bob asik singgah blog dia tue aiiiiii.. korang agak nape ek bob asik jeguk blog dia tue aiiii.. pe la bob nie. da berape kali la bob asik mengeluh nie... adehhhhhhhhhhhhh


penat gile

Image
Assalamualaikum

ari nie mak abah pergi anta adik bob belajar kat kolej kat SHAH ALAM.. dari kul 10 pagi tadi..
dan bob tinggal sorang sorang kat umah.. dengan beribu ribu keje kat umah nie bob dapat dari mak abah ;p nampak sangat menipu beribu ribu tue
pas mak abah gerak anta adik bob.. bob baru bangun time tue.. dengan muke mamai tue, bob pe lagi terus touch laptop.. teros online blog nie.. pe lagi teros update la cite.. tengah tengah update tue tibe tibe lak elektrik tak ada pulak.. adehhhhhh..siot betol.. da tak ada keje laen da..bob pon teros wat keje.. nie masih tak makan makan lagi.. lapaaaaa tau tau pe bob wat keje tadi??  nie haaaa
1. basoh baju and sidai 2. lap tingkap umah bob 3 tingkat nie...jenuh tangan turun bawah amik sabon ngan air 3.cuci tandas 4. basoh pinggan 5. bagi kucing makan 6. sapu rumah 7. masak nasi untuk ayam..ayam umah bob memang mewah..ari ari makan nasi 8. mesin rumput kat umah nie
pehhhh..tengok tue..penat tue..da la bob sorang lak tue.. kan bagus ada ora…

still can't forgive me??

Image
Assalamualaikum

bob tak tau nak kate pe perasaan bob.. setiap kali bob nak update blog bob nie,mesti bob tengok post bob dulu.. bukan pe.. bob nak tengok ada tak PEMBACE SETIA blog bob nie bace tak blog bob nie bob selalu gak bace blog dia tapi tengok dia macam da merajok je dengan bob.. adehhhhhh bob bukan tak nak pujok tapi tak pandai pujok orang nie takot lak bob pujok kan jadi makin terok la huhuhuhu.. macam mane nie.. ada tak idea nak pujok dia nie.. lupe nak cakap..dia nie gurl.. jangan pikir pape.dia da berpunye.. (wat pipi bulat) hehehehe

arap la dia bace blog bob ari nie..arap arap la ati dia epi sikit tengok pics cats tue.. 

;p










saje saje

Image
Assalamualaikum

hehehe...sejak da tukar template baru nie..bob saje letak pics bob kt header tue mane la tau kan kot kot ada yang kenal bob kan.. tapi subhanallah.. ramai member dari sekolah menengah dulu tegur sape bob dalam blog nie tak sangke lak kan ada gak cegu bob tegur sape bob wowwww.. memang tak sangke la..
ari tue memang ingat tak nak letak gamba tue.. tapi saje kan nak letak gamba tue.. senang orang yang kenal dari mane jua follow bob.. ada gak terpikir nak letak doodle tapi bob mane la ada doodle hehehe.. tapi Alhamdulillah.. letak gamba sendiri pon da memadai da.. ramai membe bob datang bace and follow bob.. korang lak camner?? komen komen...


Programming..

Image
Assalamualaikum



sape kat sini sedang belajar @ da belajar course PROGRAMMING.. aduhhhhhhhhhh...tadi bob kene soal dengan abah..sebab bob tunjuk la mini project bob kat mak kan..abah ada tengok sekali..pas tue..abis je video tue...abah mak senyap je..then diorang terus pegi mamam.. pas da abis mamam tue,abah tanye bob..
Abah: ko amik Programming ada ke wat video nie
Aku: mesti la ada..lagipon nie kan mini project dib
Abah: boleh caye ke??abah tak caye la..jangan jangan tue keje kelab ko masok tue..
Aku: mane ada..nie mini project la abah..subject digital media
...........
abah sendiri tak caye dengan bob..memang la belajar PROGRAMMING nie ada mini project editer... tapi abah langsung tak caye.. kalu korang nak tau..sebelum bob masok belajar course PROGRAMMING nie abah memang tentang abis la abah cakap course nie tak jamin kerje  abah nak bob amik course KATERING @ SERI KULINARI  tapi yang masalah nye bob tak minat course tue otak bob boleh terime IT je walaupon IT tue memeningkan tapi otak …

alamak..dia da serbu...

Image
Assalamualaikum..
alamak..korang..kan ada blog yang bob cakap tadi kan..alamak ada orang laen perasan pulak..dia ingat bob nak mengate dia ke ape..hyee...nie mr bob la...bob tulis nie bukan sebab sorang tapi da lebih 10 orang serbu bob..bob bukan tulis nie sebab diorang ke ape..tapi bob tulis nie sebab ada sorang nie ingat bob tulis pasal dia..so bace la..ada kaitan ke dengan diri yang BISING tadi tue..
dia kate bob carik pasal la...kalu korang nak tau blog yang bob cakap tue,sebenarnye blog budak lelaki..name dia di rahsiakan..tapi name blog dia..
Cerita Sang Pengembara
dan yang facebook ++ blog pulak ialah membe sekolah bob..dia nie sebenarnye memang kenekan bob..tapi alaa...biasa la..budak sekolah kan..gurau gurau je..dan dia nie dak UITM Shah Alam,Selangor..bob tak nak tunjuk gamba dia..sebab dia kawan baek bob...hehehehe
name dia..name pendek je sudah...

Syakila
iNi Belog Kila Bob marah dia nie budak sekolah bob la dulu mase bob ter block facebook dia, dia bukan main hangin betol deng…

suke sangat block kan

Image
Assalamualaikum..
tadi bob online facebook..and bob tengok la friend bob.. bob tengok...da kurang sorang... check la sape kan.. last last bob jumpe sorang kawan gurl bob.. aiiiii.. pelik gak bob tengok dia nie.. ada masalah ke dengan bob nie sampai nak block bob je.. awat tak block bob teros kat blog je.. kan senang tak yah bob amik tau teros je... nak block bob pon bagi reason la.. tapi tak pe.. maybe pakwe dia suroh... tak boleh salahkan dia gak kan.. betol tak..

berpikir sebelum post

Image
PS: bob pon selalu gak mengumpat dulu..tapi insyaallah bob azam ta0n nie bob nak kurangkan mengupat orang laen..sekian..


bahaye nie...

Image
Assalamualaikum



adakah kite perasan ke tak bilangan orang yang bace blog kite makin berkurang??tau ke nape jadi macam tue??kenape kite wat gak walaupon kite kate " nie aku punye blog,so suke ati aku la nak maen cakap ke nak wat pe ke kat blog aku??"
tau ke nape bob mulekan cerita macam tue??sebenarnye macam nie,mase bob tengah BLOGWALKING tadi, bob ada la terbace sebuah blog nie..bob tengok dia lepaskan geram dia kat blog dia la..bob ingat dia lepaskan geram pasal orang mengate Islam ke ape ke..tapi dia lepaskan geram kat orang yang dia benci gile tue..
tau ke kite kalu kite wat macam tue,ape kate BLOGWALKING nie???maybe ada yang kate
orang pertame: " ehhh..nie dia tengah mengumpat orang laen la..kalu aku follow dia,mesti banyak yang dia post pasal orang yang dia mengumpat tue..tak nak la aku follow..tak pasal pasal aku gak dapat dose"
nie kebanyakkan nye BW yang jenis sensitif..kebanyakkan BW fikir macam nie..memang BW singgah blog kite tapi sedar tak diorang tak s…

siap jugak

Image
Assalamualaikum..
adehhhhhh..penat betol nak hias blog bob nie..sebenarnye bob tak tau nak wat cantek cam ner lagi..tapi tue la..otak nie tak pandai wat hias hias nie..lagi lagi kalu nak wat blog jadi cantek macam sume orang..
header tue pon same gak..tapi header tue lagi payah...kalu ikutkan kerusi tue pendek je..tapi bob edit edit bagi kerusi tue panjang..penat siot..kene wat nie la..tue la..aiiiiii...sakit pale nie nak perah aiii.. ari tue da ada idea da nak gune BLOGSKIN..tapi hampeh betol..html blogskin tue ada masalah...da la nak pilih yang laen tue nak tak nak je..mane tak nye..blogskin kan kebanyakkan untuk GURL saje..bob ada tapi tak best la..sebab yang wat blogskin tue kebanyakkan gurl yang buat so diorang banyak bubuh wallpaper dia artis lelaki yang diorang suke tue.. last last petang tadi MOON ada comment mesej yang bob post kat KELAB BLOGGER..MOON cakap dia tau..bob cube mintak dia tolong watkan tapi dia kate dia busy..so bob pon tak nak la suroh dia wat kan..so bob tanye…

sukenye demam demam

Image
Assalamualaikum

ari nie sepatut nye bob amik cuti berblogger..tapi saje je nak tulis kat cini yang bob da masok hospital..tak sangke lak doa termakbul lak..demam panas gile gile pagi tadi sampai meracau racau..kate adik bob la..
kate nurse yang amik darah bob tadi,bob kene tahan dalam hospital selama dua ari tue pon kalu cepat oke la...insyaallah..

orang kate sakit nie bagus pe..terutame kalu masok hospital,lagi syok pe...kalu masok hospital kite tak bosan sangat..ea la tue...tak ada stress stress..
yang paling syok gile la, kite dilayan macam RAJA...hahahahaha
tapi macam kes bob nie,hehehehehee...bob dapat pinjam kat nurse tue..kebetulan lak nurse tue kaki blogger gak..banyak gak bob tanye kat akak tue pasal camner nak ramai follower la,camner nak cantikkan blog la..sebenarnye bob memang da tau da sume tue,saje je nak gune tektik tue sebab nak pinjam laptop...
orang kate kalu kite nak sesuatu,kite kene la pikir dulu macam mane nak wat bende tue kan..same la dengan bob nie..nak pinjam…

such a boring gurl

Assalamualaikum cehh...ingat ada masih ada ati lagi kat bob..tapi hampeh..
aiiii yaaaa
tak ada mood lak nak tulis nie..
tapi tak pe la..
maybe ecok bob amik cuti seari la..
cuti berblogger kejap..
tak ada salah sape sape pon
jangan terase..
orang tue bukan sape sape pon..
orang tue da lame kenal bob
haaaaaaaaaa..
nape la bob amik tau sangat pasal dia..
ahhhh..
biar je la..
anggap je la bob kawan dia tapi ........
R A H S I A
hehehehe...
nape nak bob teros kan dengan dia??
sorry la..bob nie tak suke pikir pasal orang lame lame..
nanti orang kate bob nie SS lak.

PS: bukan salah sape sape pon...hohoho ;p



Awal Muharram da tiba

Image
Assalamualaikum...

 jap lagi da masuk 1 muharram... cepat kan mase berlalu.. hehehehe korang tak ada azam ker.. nak puase penuh ker nak duet raye banyak ker bob ada.. bob nak banyakkan iman dan amal bob hehehehe anyway..selamat menyambut awal muharram

Contest photo collage

Image
Assalamualaikum
Hey. Kali ini bob join lagi 1 contest.. menarik tau..jum la join

Syarat2..penyertaan...

kalu nak join..click la banner tue k... bob nak tag insan nie
Era Fatin
nie photo collage bob.

Final exam

Image
Assalamualaikum
hai sume...pe kaba sume...sehat??mesti sehat kan..hehehe..macam tulis surat lak kan bob nie kan..siap tanye kaba lak..adehhhh...haaaaa..nie ada 1 tips tok yang power la..selalu nye tips nie memang ramai gile yang suke gune tapi nie bukan nak ajar cara nak meniru pon..siyes nie...