Bad Guy Or Good Guy?



- Assalamualaikum -
~ Hai Guys ~


Nama yang dipalsukan Mr. Gentlemen. Nama saja dah macam mat salleh. Tapi dalam ni kebanyakkan story dalam bahasa melayu. Macam mana tu? Tapi nak buat macam mana, dah kalau aku buat story dalam bahasa English, kang rosak pulak. Almaklum la aku kan lelaki melayu yang tak seberapa melayu sangat. Hahahaha. Kalau ikut kan hati aku la, aku jealous dengan beberape blog yang terjah tu. Mana tak nye aku tak jealous dengan diorang, power tu speaking and typing in English. Aku nak tulis dalam bahasa English boleh je. Tapi jangan salahkan aku kalau korang pon ter follow broken English jugak tau. Hehehehe.

Back to our main topic. Be a good guy or bad guys? Seriously i hate to be whether good guys or bad guys. Haaa dah start speaking ni. Hahaha. Okay. Aku memang benci gila jadi orang baik ka orang jahat. Awat chek kabo gitu? Ye la kadang kan bila jadi baik ni, senang sangat dibuli dan senang sangat buat orang jadi suka pada kita. Aku suka orang suka pada aku. Orang senang nak berborak dengan aku. Tapi kadang aku takot bila orang senang suka dekat aku, aku takot bila hati dia pon suka dekat aku, aku risaukan nanti orang tu akan mengharapkan balasan daripada aku. Aku bukan nak cakap kat orang je. Aku pon senang jugak suka pada orang. Tapi itu lah, aku jugak mudah sakit hati jugak. Hahahaha.. Ini drama melayu punya pasal la. Buat hati aku jadi hati perempuan. Sikit sikit cinta. Sikit sikit cinta. Aduhhh aiii..  Diorang punya punca sebab aku jadi begini. Muahahahahaha. Salahkan mereka. Mereka punca nye. Hahaha. Gurau je. Maaf ek producer filem Tanah Melayu. Gue bercanda aja sich. Hehehe.

Tapi bila jadi jahat pon best jugak kadang. Aku tak mudah merasa sakit hati pada orang tapi orang yang mudah sakit hati. Tapi nak buat macam mana, ini lah kelebihan aku ada. Senang je nak buat orang sakit hati dengan aku. Dengan memetik jari jemari ku sahaja, aku bisa membuatkan manusia jadi marah padaku. *KETIKKKK (bunyi petik jari). Hahahaha. Tengok tu. Ini semua pengaruh filem punya pasal la. Dalam blog ni pon boleh jadi jugak. Hahahahaha.. Kuat natang betol imaginasi aku ni. Hahahaha. Tapi betol la, kadang aku suka pilih jadi jahat sebab aku tak mau orang suka dekat aku. Tapi bila aku jadi jahat, orang mudah ingat dekat aku. Hahahahaha. Ini pon masalah jugak. Hahahahaahaha. Yang baik susah nak diingati tapi yang jahat mudah diingati. Hahaha. Well itulah manusiakan.

Walaubagaimanapun kadang aku keliru. Aku pilih baik ke aku pilih jadi jahat.  HUhuhuhu. Sebab aku paling benci sakitkan ati orang. Tapi aku tak  boleh pulak orang suka pada aku. Nanti hati diorang yang sakit. Tapi itu lah. Nak buat camner? Huhuhu.. Okey laaa.. Aku sambung tulis cerita nanti je la. Hehehe.. Bye. Assalamualaikum.

Comments

Eeiou _ said…
Jadi diri sendiri is easy HAHAHA
But yah I admit, kalau baik sangat nanti kena pijak.
Kalau taknak kena pijak jadilah bijak.
Eyqa Zq said…
Just be urself sudah. Haha.
Mr. Saboler said…
Hahaha.. bukan tak mau jadi bijak. Tapi kadang malas nak jadi bijak, sebab bila cakap orang sangat bijak ni, emm speechless. Lepas tu, kene la pijak. Haha
Mr. Saboler said…
Dah banyak kali dah jadi diri sendiri ni. Tapi bende same je yang selalu kene. Sabo je le.. huhu

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

First Day At New Place ^u^