Dapur Terbakar, Aku Ke Puncenye




Assalamualaikum..

Ape yang aku nak ceritekan ni adalah cerita pada ari khamis 16 Okt 2014. Ape yang berlaku pada ari tersebut ialah dapur umah sewa aku nie terbakar pada sebelah petang. Ape yang bestnye, kebakaran ni berlaku pada sebelum aku balik ke rumah sewa aku. Okey la. Meh aku ceritekan tentang dapur tue bakar. Hehehe..

Okey ceritenye macam nie.. Mase hari khamis ari tue, aku balik keje lambat.. Sebabnye pada hari khamis ari tue jobs aku dapat memang banyak. Seperti biasa, aku nie nak siapkan keje aku. So lambat la aku balik.. Aku balik kul 6.20petang. Dalam perjalanan tue, aku memang bawak motor slow sebab aku follow belakang motor orang yang same jenis macam motor aku Honda Future. So sampai umah pon agak lambat laa.. Dalam 6.50petang macam tue.. Sampai sampai je umah, pakcik lori umah aku nie berlari kat aku dan tanye aku ada masak ke pagi tue. Aku cakap la tak ada. Sebab aku jarang masak pagi pagi sebelum nak pergi keje. Sebab aku beli makanan kat luar.

So pakcik tue cakap dapur terbakar. Dia kate aku yang buat. Padahal sepanjang ari aku kat opis je. Tak kan la aku nak balik umah kot semate mate nak masak untuk lunch. Aku memang tak lunch kalau aku da beli makanan pada waktu pagi even aku makan kuih je, aku tetap tak lunch. Aku tanye la pakcik tue, dia ada kat umah sejak bile, pastu dia cakap dia ada kat umah sejak tengahhari. Tapi dia balik dia teros baring, rehatkan diri and tak lame tue pergi amik barang. Balik balik je tengok dapur da terbakar. Tapi aku tak caye cakap pakcik tue, sebab dia da banyak kali menipu. so aku tak caye la.. so pendekkan cerite, aku bagitau la owner rumah. Tapi bile dia balik, lagi dasyat aku kene.. dia cakap aku yang masak. Wahhhhh.. memang tak laa.. Balik pon pukul 6 lebih. Takkan la aku nak balik umah time lunch aku. Balik saje da amik 20 minit. Ulang alik da amik 40 minit. Duduk je tak sampai 30 minit pon. Da kene pergi ofis.. Membazir minyak dan waktu rehat aku je camtu. Adessssss...

Tak abis kat situ, pada waktu malam nye, pakcik lori tue rehat depan tv, pastu orang rumah sewa nie pon joiin la tengok. Bile da duduk kat situ, pakcik tue mula la bukak cerite yang aku yang bakar. Aku lah tuduh nie yang buat dan macam macam. Dan sampai sekarang, paling bestnye, aku dipulaukan dengan orang rumah sewa nie.. All of them. Aku balik lewat, aku yang dituduhnye. Hebat. Yang tak boleh blah tu, orang rumah aku nie mase pakcik tuduh aku macam macam, housemate aku cerite bukan bukan pasal aku. Diorang cakap, aku selalu masak untuk aku je. Laaa.. Da duet aku, suke ati laa.. Aku selalu kuarkan duet beli bahan rumah nie, dan pakcik tue selalu gune bahan aku. Aku tak bising pon.. Tapi yang tak boleh blah tu, pakcik tu cakap, bilik dia paling dekat dengan dapor, bile aku masak, aku selalu tak bagi dia makanan. Laa da aku masak sikit. Pastu bile aku tak ada duet nak makan, dia selalu beli bahan untuk diri dia. Lagi dasyat. 1 meggi, sebijik telor. Pastu tengok dalam peti, gune bahan aku. Bukan sekali tapi banyak kali. Bile tegur, dia cakap ye ye. Pastu buat lagi..

Tapi yang tak boleh blahnye, aku tau la pakcik tue da tua. So dia buat cerite kat 1 rumah sewa aku nie, dia cakap aku tuduh dia macam macam kat owner. Aku cume cakap kat owner, yang ada kat umah cume pakcik tue sorang je. Aku kat ofis, Tapi kenape mesti aku yang dituduhnye. Owhhh, senang nak tutup mulut ape yang dia da buat macam macam kat umah. So aku la yang kene.. Hebat... Hebat permainan ORANG TUA TUE.. GOOD JOBS.

*gambar ini cume perhiasan.. tiada kaitan dengan diorang..
harap maklum.. hehehe

Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

Pengalaman Menjadi Ahli Geng Kaki Seks