Alhamdulillah Dapat Jua Akhirnya

Same color just like in my house..
Assalamualaikum...

Punye lame aku tak update blog aku nie.. Aku nie tak update bukan sebab aku malas da tengok blog aku nie.. tapi kan aku nie tak ada idea nak tulis ape dalam blog aku nie.. kadang idea tue datang, tapi bile sampai je nak post kat sini, idea tue ilang pulak.. adesssss.. tapi bende nie bukan aku sorang je kan yang kene, ramai lagi rasenye yang ada sifat macam aku nie.. hehehehe..

sudah 8 tahun aku idamkan untuk memiliki sebuah motorsikal aku sendiri.. Akhirnye baru ari nie aku dapat memiliki motorsikal aku yang tersendiri.. walaupon bukan berkuasa besar, tapi cukup la aku bawak ke hulu hilir untuk aku ke kerja dan ke rumah kat kampung. hehehehe..

motor yang aku miliki ni adalah motor Honda Future berwarna Oren.. motor nie tak ada laa best sangat tapi motor nie ada sesuatu yang aku perlukan iaitu perjimatan minyak. Motor nie save minyak terlalu banyak.. Isi full dalam RM10.20 sahaja, aku boleh bawak motor aku nie ke KL baru abis minyak.. Banyak kan.. tapi nie la realiti nye.. Motor Honda Future nie memang jimat gile minyak.. sampaikan aku suke gile gune motor nie..


Bawah sit motor Honda Future besar gile.. Muat 1 helmet tapi kalau bubuh barang lain seperti baju pon muat jugak kat bawah tu. memang besar dan syok pon syok.. tapi yang terbaiknye, janji motor nie jimat minyak.. Alhamdulillah.. hehehe.. ;)

*sekarang nie kat umah aku, dah ada dua motor Honda Future macam kat atas tue.. Merah abang aku nye dan Oren pulak aku nye.. memang lawa la.. sebijik macam kat atas tue.. hehehe..


Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

Hilangkan Bau Cili Giling / Cili Boh