Honda Future Good Choice



Assalamualaikum..

baru baru nie aku baru je dapat temuduga di selangor dan Rompin.. Sebagai lelaki yang suke berjimat cermat, aku sangat bersyukur sebab ada motor Honda Future nie.. sebab motor Honda Future nie buatkan aku makin jatuh cinta dengan dia.. ye la.. aku kan lelaki yang suke berjimat cermat, so bile guna Honda Future nie, banyak gile aku dapat save money beb.. serius...

meh aku cerite kenape aku cakap Honda Future nie pilihan terbaik.. pada hari Selase 11 Feb 2015, aku dapat interview pada hari rabu esok ari nye iaitu 12 feb la.. disebabkan interview tu kat Selangor, aku terpakse la drive motor aku ke sane.. aku jangke aku akan isi minyak penuh dalam 3 kali semase nak ke Selangor..

So sebelum nak drive ke Selangor, aku dari Rompin ( baru habis interview ) nak cepat pergi ke selangor sebab aku malas nak gerak hari rabu pagi sebab takut penat gile.. so dari Rompin aku isi minyak penuh beb sebab kalau malas nak singgah cari minyak kat sepanjang jalan dari Rompin nie.. sebab memang susah jumpa.. so aku pon drive la motor aku.. so kat sini aku bagi korang teka la, korang agak kat mane minyak aku habis??

Bahau? Batu Kikir? Kuala Pilah? Seremban? sumenye salah.. minyak aku habis dekat Kajang ( ikot jalan LEKAS dari seremban ).. tak caya? tapi tu la kenyataannye.. minyak aku habis kat Kajang.. yang paling best tue, aku jangke sampai Kajang amik dalam mase 5 ke 6 jam perjalanan aku.. tapi tak, only 3 hours je.. Rompin - Kajang bukan dekat beb.. Jaoh beb.. tapi nie la best nye motor Honda Future nie.. Jimat minyak walaupon tak laju mane.. haha..

tapi nie sume Allah punya kuasa.. bukan Honda Future tu yang bagi jimatkan minyak aku.. Tapi dengan izin Allah semua tue... so pape pon.. aku cakap.. pilihlah motor honda future kalau korang rase tak rajin beli minyak motor.. dan nanti aku bagitau tips lain macam mane korang nak save minyak korang.. okey la.. aku still penat lagi nie.. aku nak tidor la.. Assalamualaikum...

;)

Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

Hilangkan Bau Cili Giling / Cili Boh