Sahur Lauk Ikan Sardin


ASSALAMUALAIKUM...
Alhamdulillah.. selesai sudah bersahur sebentar tadi. Agak payah jugak ek hidup sebagai lelaki bujang yang tak boleh masak sebab dapur tak ada.. hahaha.. aku reti massk ye.. bukan tak reti, kalau tak time sahur ni, aku da masak something dah.. hehehe..

Ikan sardin aku makan tadi nyaris nyaris basi.. bukan ape, aku beli ikan sardin tu kat bazaar Ramadhan semalam.. before nak beli, tanya dulu kot lauk ikan sardin ni elok lagi ka makan time sahur nanti.. pastu mak cik tu habaq maybe kot (muka tersengih). Aku pon beli la walaupon tak yakin sangat dengan jawapan makcik tu..
Tapi tadi setelah bersahur, aku boleh rumuskan something. Kalau nak beli lauk kat bazaar Ramadhan untuk sahur, better jangan beli sebab mak cik makcik ni masak lauk kompem la pagi dalam jam 10 pagi cam tu lah.. iya lah, nak menjual kat bazaar Ramadhan sebelum pukul 3 petang kan.. so kene masak awal.. so nak beli lauk untuk bersahur, beli la kat kedai makan mane mane time malam.. in shaa Allah time sahur, masih elok lagi.. hehehe..
Okey la.. time for pray subuh.. tak solat lagi ni.. bye.. Assalamualaikum..

Comments

teh o beng said…
fevret sardin nih..haha
Mr. Saboler said…
Haha.. bukan la.. ni namenye nak menjimat duit.. duduk bujang maaa.. manyak miskin.. huhuhu

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

First Day At New Place ^u^