I Got New Jobs At Kulim Kedah


 
 
Assalamualaikum W.B.T..
 
Bersyukur ke hadrat ilahi kerana telah mengabuli doa aku untuk bekerja di syarikat besar..Alhamdulillah... akhirnye boleh la aku mengeluarkan kemahiran yang aku ada ni.. hehe.. 
Sebenarnya aku ada dapat 1 interview job dari kulim kedah pada 8 June ari tu.. tempat keje tu dirahsiakan.. hahaha... 

Sebelum masok office tu, aku rase debar sangat sangat... tah kenape aku debar gile pon aku tak tau... pastu datang bos tempat tu interview aku tanya aku macam macam.. so aku pon jawab la macam biase.. lepas jawab soklan bos tu, aku pon relax sikit sebab tengah control debar beb.. lepas tu bos tu pon bagitau details tentang company tu.. lepas tu dia tanya aku.. kalau awak diterima kerja, bile awak boleh start keje? Aku pon cakap la, kalau aku dapat jawapan cepat, in sha Allah dalam bulan 7 ni aku dapat masok keje..

Then korang tau dia cakap pe? Kalau macam tu, saya harap awak dapat masok 1st Julai ni.. pastu aku tanye dia, so saya diterima kerja la ni? Dia cakap ye awak diterima kerja.. lepas tu aku ucapkan terima kasih kat dia.. 

Sampai sampai kat motor, aku tak tau kenape aku menangis... ni first aku menangis sebab dapat kerja... sebelum ni aku tak penah menangis kalau dapat pape.. tapi yang ni aku tak tau kenape aku nangis.. 1 day aku menangis tanpa henti.. aku bersyukur sangat aku dapat keje.. hehe... Alhamdulillah... hehe..

Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

First Day At New Place ^u^