Rumah Aku Kene Pecah Masuk Beb



Assalamualaikum..

Pehhhhhh... lame gile aku tak menaip story aku dalam nie.. hahaha.. keje punye pasal, sampai aku da lupa nak menaip story aku dalam nie.. huhu.. tapi kali nie aku nak muat turun story aku pasal rumah aku nie.. bukan rumah family aku, tapi rumah sewa aku..

nie cerite benar.. hari kejadian bende berlaku pada hari Jumaat malam sabtu iaitu pada 20 March 2015 iaitu minggu lepas.. rumah aku kene pecah sebab ada orang mencuri motor member aku dalam rumah.. pehhhhh.. aku da la tau rumah aku kene pecah masuk tu dalam pukul 12 tengah malam.. balik balik tengok motor member aku ilang.. nak cakap member aku amik, tak mungkin la.. sebab masa tu member aku ada dalam lokap.. ada la kes dia buat.. malam tu aku tido agak lambat jugak, sebab yela bende bende macam berlaku.. sape la tak terkejut beb.. tapi last last aku tido jugak dalam pukul 2 pagi.. moto bawak masuk dalam rumah laa..

esok kan ari nye, aku pegi keje pada jam 1 petang, on call la katekan.. tengah tengah buat keje tue, tibe tibe ada housemate aku yang lain call aku cakap umah kiteorang kene pecah lagi.. tak sampai 2 jam aku buat keje, da kene pecah lagi.. balik balik, tengok rumah.. tak yah cakap laa... kali nie barang barang kiteorang pulak jadi mangse.. banyak lak tu.. anggaran barang ilang dekat 2 ribu jugak la.. ape lagi, kiteorang pegi umah jiran jiran kiteorang, kiteorang tanye sape yang pecah umah kiteorang.. diorang cakap pak sedare housemate aku lagi sorang yang masuk lokap tu yang masok.. da tak banyak soal, kiteorang teros move ke rumah pak sedare dia, sebab kiteorang tau umah pak sedare dia.. ape lagi, pegi gegar la.. sampai sampai je, umah diorang kosong.. da tak cakap ape da.. aku teros ke balai polis, buat report teros..

tapi malang nye, sampai sekarang aku tak dengar kabo dari polis pasal kes kiteorang nie.. tak ada dengar kabo pasal pak cik dia kene tangkap ke ape.. tapi ape yang aku pasti la.. barang kiteorang rase nye da kene gadai da.. huhuhu.. ape la nasib kiteorang nie.. tapi aku cadang, esok aku nak gegar lagi kat umah pak cik dia.. aku nak tuntut barang barang yang diorang curik.. huhuhu.. banyak beb barang aku kene curik.. huhuhu...

ps: no pics for our house.. sebab rumah kayu je.. lagipon aku tak sanggup nak amik gamba sebab da benggang gile sebab umah bersepah gile gile.. serius..

Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

Hilangkan Bau Cili Giling / Cili Boh