Jangan Bagi Alasan Pada Solat Korang

Assalamualaikum


haiiii korang..sorry la aku da semakin busy laaaa..biasa la.. keje kan..keje pagi balek malam..mane tak penat nye..nie pon sebenarnye tengah penat gile gile la..sakit kaki nie..nasib baek la ari nie cuti kan... hehehehe... bukan korang yang cuti tapi aku..hehehehe...

korang tau nape aku cakap pasal solat nie?? korang tau kan... kelebihan solat korang sume tau kan.. tapi aku nak bagitau la... korang kalu sebuk  macam mane pon, solat tue mesti kene wat jugak.. kate kan la korang tengah sebuk wat keje, pas tue malaikat maot datang semase korang tengah busy.. haaaaa.. ape korang nak wat??

time tue korang da tak boleh wat pape da.. korang boleh la kate.."ah... lambat lagi aku mati"... korang tau ke bile korang mati.. aku pon tak tau bile..tapi aku siyes takot mati sia sia tanpe dapat solat dulu.. 

tak yah same kan diri kite dengan orang laen.. tak payah nak cakap macam nie.. "jap lagi la aku solat.. ko suruh si fulan solat dulu.. nanti ko bagitau aku kalu dia da solat ek.."..

hye.. jangan sekadar pandai ceramah orang pasal solat la... kalu diri tue tak jage solat, lebih jangan tegur orang.. wat malu je tau..

ape ape pon la aku nak cakap la.. tolong la jage solat korang tue tak kire camne seboknye korang..okey...kalu korang tak makan warning aku nie... aku bagitau la..dan pastikan korang ingat sampai akhir hayat korang....

"perkara pertama yang ditanya ialah solat dan azab paling pedih ialah meninggalkan solat malah lebih dasyat dari azab orang kafir."

Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

Hilangkan Bau Cili Giling / Cili Boh