Terlepas Sahur


Image result for terlepas sahur


- Assalamualaikum -
# Hye Guys #


Maaf lama tak update. Sejak company aku dapat project, banyak gile keje kene buat. Adessss. Tapi inilah dugaan bila kerja dekat company kan. Hahahaha. Tapi kan rasenye dalam blog aku ni bukan ada sesiapa pon nak menyinggah membaca cerita aku pon. Sebab sini lebih kurang sama je dengan diari aku. Tapi aku tak ada la diari pon. Tak ada masanye aku nak menulis story aku balik dekat dalam buku derr. Hahahaha.
Dalam bulan puasa ni (dah nak abis puasa dah pon) tahun ni memang dugaan sangat dasyat ek. Banyak jugak hantu hantu aku jumpa. Hantu pemberi dosa percuma. Hantu pengajak makan. Hantu nafsu. Ishhhh. Macam macam la hantu ada di bulan puasa ni. Tapi kan aku suka puasa tahun ni sebabnye setakat ni aku tak miss pon solat terawih. Sebabnye kan aku anggap solat terawih tu pada bulan Ramadhan ni, aku anggap solat yang wajib bagi aku la. Sebab cuma bulan Ramadhan la kita buat solat terawih ni dan bulan Ramadhan la sepatutnye kita berebut rebut nak pahala banyak. Tamakkan diri tu dengan pahala bukan dengan dosa. Hehehe.
Dan aku tak tau la kenape kan aku dapat bangun awal untuk memasak makanan sahur untuk akak akak aku. Setahu aku la, aku ni susah sikit nak bangun awal pagi. Lagi lagi bila dah tertidur lambat. Sebab aku TER biasa tidur lambat bila bulan puasa ni. Paling lambat pon pukul 3 pagi. Lepas tu nak kene bangun pukul 4.50 pagi nak kene masak lagi. Tapi tak tau la kenapa aku dapat bangun awal macam tu. Tapi nak ceritakan hari tu hari sabtu aku sangat sangat penat tapi aku dah pon tidur awal pon. Lepas solat Maghrib aku dah tertidur. Lepas tu terjaga balik jam 12 tengah malam untuk solat Isyak dan Solat Terawih. Lepas tu aku teros tidur balik. Bangun bangun je dah pukul 6 pagi. Pehhh terlepas sudah sahur aku. Lepas tu bangun tu teros kejut akak akak aku solat subuh. Tapi tak tau la kenape aku tak boleh tidur balik lepas tu. So jadinye kan cerita petang aku dengan akak aku keluar pergi beli kuih raya. 

Pergi sane naik kerete tapi sampai LRT Setiawangsa je sebab lepas tu kiteorang naik LRT ke Masjid Jamek beli kuih kat sane. Tapi masa dalam kerete perot aku dah meragam dah. Mabuk kenderaan aku jadi lebih sensitif. Mana tak nye aku ni biasa nye nak pergi mana mana naik motor je. Ni nak berjalan naik kerete, memang kene la jawabnye. Hahaha.

Dalam LRT pon kene jugak. Mabuk kenderaan. Nampaknye aku kene biasakan diri dengan kerete dengan LRT ni kalau tak aku senang mabuk kenderaan. Tapi pendekkan cerita masa pergi dengan balik dari Masjid Jamek tu, aku cepat gile sensitif and penat. Balik balik je solat Asar. Lepas tu aku teros tertidur. Gila la. Ni baru terlepas sahur tau. Hahahaha.

Tapi ni first time aku terlepas sahur. Sebab tu lemah je jadinye. Hahahaha. Okay la korang. Dah lewat ni. Kang terlepas lagi kang sahur. Hahahaha. Okay la. Bye.

Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

Pengalaman Menjadi Ahli Geng Kaki Seks