Jangan Cakap Je Tau

Assalamualaikum..


wahhhhhhh.. gile la beb.. buzy gile aku sekarang nie.. mane tak nye beb.. sekarang nie da final exam beb.. so  sekarang nie aku study smart la... memanggil semula memory memory ku yang lame kembali ke pangkal yang benar... hahahaha...

haaaaaa... sekarang nie aku nak cakap pasal Gaza and Palestin.. ramai sekarang ngah kecoh kecoh pasal nie.. makin HOT lak aku rase..


tapi kan aku sedeh satu jer.. disebabkan ramai yang asik cakap pasal nie.. aku pon nak la cakap sikit pasal bende nie...

ramai yang kate, 

"jum la doakan mereka.. dan boikot McD jum.. sebab Mcd nie sebahagian daripada ISRAEL beb.. sebab diorang orang kat GAZA tengah menderita dan banyak anak kecik mati dibunuh.."

murni jugak kan mereka nie kan.. tapi korang kene ingat.. Gaza dan Palestin nie diserang sebab dulu diorang banyak yang leka dan lupa pada Allah.. ada yang ingat, Alhamdulillah la.. tapi dulu ada yang pelupe.. so Allah anta la dugaan besar pada mereka..

by da way.. aku cakap nie bukan la bermakne aku menyokong ISRAEL beb.. aku berpihak kepada PALESTIN beb.. tapi aku cakap nie sebab aku nak tegur sume member member aku yang beragama Islam nie..

jangan kerana korang tau pasal Gaza nie, korang jadikan diorang nie isu hangat kat FACEBOOK korang BLOGGER korang and kat mana mana pon tapi KORANG SENDIRI TAK WAT APE KORANG CAKAPKAN TUE...

kate nak boikot la.. nie la.. tue la.. tapi korang sendiri yang beli barangan diorang.. dan aku nak cakap la.. mendedahkan aurat jugak salah 1 cara ISRAEL dan bangsa bangsa yang nak jahanamkan ISLAM nie jugak  tau.. 

aku tau korang sume nie bagus dan peka pasal GAZA dan PALESTIN nie.. tapi.. jangan la korang jadikan GAZA dan PALESTIN nie ISU HANGAT KORANG.. KALU KORANG SENDIRI TAK WAT APA YANG KORANG CAKAPKAN TUE..

and lastly, aku nak cakap la.. JUM KITE DOAKAN ORANG DI GAZA DAN PALESTIN NIE AGAR MEREKA DAPAT BANTUAN DAN PERTOLONGAN DARIPADA ALLAH.. AMINNNNN

Comments

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

Pengalaman Menjadi Ahli Geng Kaki Seks