Berbuka Puasa Di Sakan Bahau

Assalamualaikum...

 
Ari nie bob betol betol epi la..tak sangke ek.. ramai jugak yang mintak tempahan blog kat bob kat Facebook.. wahhhh.. nampak nye ada la gak kan duet topap bob nanti kan..

bagi yang da tempah kat bob dan teringin nak tau care nak bayarnye senang je.. korang just perlu bagi kat aku nombor topap tue selepas korang berpuas hati dengan header yang aku buat mengikut yang korang nak tue.. hehehehe

ari nie aku keje memang sangat sangat lesu.. korang tau nape?? sebab aku berpuasa tapi tak amik sahur... pehhhhh... mase keje tadi memang terase la nikmatnye.. hahahaha..

mane tak nye.. aku keje tapi dalam badan aku nie tak ada energy pape kan.. so memang lesu gile la.. da pukul 5 petang tue aku macam nak pitam je.. bile bergeliat badan je... aku rase ahhhhhhhh sakitnye otak aku.. rase nak berbuka puasa time tue pon ada gak tau.. tapi Alhamdulillah.. berkat sabar aku, aku mampu bertahan sampai la ke azan Maghrib..

haaaaa.. sebelum azan Maghrib,aku nak cite sikit la... mase aku nak kuar pegi beli makanan untuk berbuka puasa, kawan aku cakap dia nak ikut aku kuar sekali.. katenye nak beli rokok suria.. aku tak kesah.. yang merokok dia, aku memang la tak merokok.. hehehehe.. so kiteorang pon kuar la sekali kan.. mase kuar kuar tue ternampak la orang jual buah durian..

mule mule ingat kan nak beli yang besar besar.. tapi Alhamdulillah.. taukeh tue bagitau yang durian yang kiteorang nak beli tue durian kawen.. mahal tue.. 1 kilo 10 ringgit.. wahhhh.. tak mampu cek nak beli der... hehehehe... so kiteorang pon amik la durian biasa... 1 kilo rm4.50.. murah sikit.. so aku pon beli la pakai duet aku dan beli 2 biji.. kene 2 kilo lebih la...

dalam perjalan nak balek tue.. aku singgah la kedai jap.. nak beli makanan berbuka jap.. restoran yang murah murah banyak yang da tutup so aku pon terpakse la singgah kedai yang mahal cikit.. masok masok aku beli nasik dengan ayam.. ada la sikit kuah.. heheehehe..

da setel sume baru la aku balek kedai.. da balek kedai tue, aku ngan kawan aku bawak la durian ngan nasi berbuka puase aku kat bilik rehat.. sampai je kat bilik rehat, aku nampak manager aku da abis makan.. pas tue kawan aku cakap dia nak makan durian.. so dia pon bukak la.. pehhhhhhhhh.. Alhamdulillah.. kuat gile bau durian.. ..

pas tue ape lagi.. kiteorang pon sekali dengan manager tarah la durian beramai ramai.. wahhhhh memang seronok.. makan durian beramai ramai di dalam kedai.. hehehehhehe.. kate orang, bile makan beramai ramai baru la terase nikmat.. macam tue la gak mase makan durian.. memang nikmat makan beramai ramai.. hehehhee.. 

ahhhhhh... mengantuk nye.. aku nak tido la.. esok nak sahur.. kang tak pasal pasal kang tak dapat bersahur lak.. : D

Comments

Ana Farhana said…
i love durian so much.. waaaa, sedappp nyooo
hehehe... bob pon suke gak durian..hehehe.. sedap tue.. ;D

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

Hilangkan Bau Cili Giling / Cili Boh