Bila Aku Da Wat Perangai




hai korang.. ape kaba lame tak update blog nie.. sorry la ek.. aku banyak keje kene wat.. sibuk kadang kadang tue.. nak update pon kadang macam tak ada mase lak.. hehehe.. siyes aku mintak maaf ek kat korang..

kali nie aku nak cite pasal diri aku yang sape sape yang kenal diri aku yang tak berape nak sosial sangat nie.. baek korang kenal dulu perangai aku macam mane.. tak nak tau pon tak pe.. hehehe..

aku nie banyak gile kerenah kadang kadang isteri aku marah dengan aku.. lagi lagi before kawen la.. sebab perangai aku nie kadang boleh dilayan kadang tue tak boleh langsung dilayan kadang tue haaaa boleh wat orang sakit aty sape sape je.. tapi kate orang, bile da kawen nie, perangai kene ubah sikit kan.. hehehhee...

DENGAN KAWAN SEKEPALE

sape sape je kalu aku layan dia tak kire la laki ke pompuan ke, kalu aku time borak borak tue aku ada gurau gurau sikit pas tue dia join sekali ngan aku... that mean dia la kawan sekepale dengan aku.. kalu dengan kawan sekepale nie, cara berkawan aku nie aku lebih suke wat lawak wat gurau gurau dengan diorang.. by da way, aku bukan pelawak yang mahir wat lawak.. tapi tengok jugak mase ngan tempat tue la..ada mase aku boleh la wat lawak.. ada mase tue, aku biasa biase je.. hehehehe.. kawan macam nie biasenye aku paling suke laaa.. sebab kalu aku ada masalah pape ke, setelkan kat diorang je la.. tapi aku tak cite la masalah aku kat diorang tapi aku wat lawak n gurau gurau ngan diorang sampai aku lupe masalah aku sendiri.. hehehe...

DENGAN KAWAN BIASE BIASE JE

haaaa.. bagi kawan aku yang bile aku wat lawak, dia wat biase je macam tak fun nie, aku kureng la rapat dengan diorang.. biase nye orang cam nie aku borak borak dengan diorang pasal isu pape yang berlaku kat sekeliling laaa.. tapi tak ada la sampai nak mempergunakan kawan tue kan.. bile jumpe, kiteorang tegur biasa biase.. name pon kawan biasa kan.. hehehehe...

BILA AKU BAD MOOD

kadang kadang kan bile ada sesuatu bermaen dalam otak aku, aku memang cepat gile bad mood.. siyes cepat.. tapi kadang kadang la.. selalu nye kalu aku bad mood gile gile, aku akan carik member aku yang sekepale nie.. senang sikit aku lupekan masalah aku nie.. tapi kan bile aku bad mood nie, aku memang tak boleh dikaco melaenkan kawan sekepale ngan aku je boleh wat aku jadi okey balek.. kalu tak aku tak mood nak cakap ngan sape sape then aku wat hal aku je.. kalu ada gurl mesej aku ke, nak kol aku ke.. aku akan balas aku ngah bad mood.. bile aku da bad mood, jangan la congkel sebab ape aku bad mood.. sebab macam macam bahase akan terkeluar daripada mulut aku nanti.. sebab tue aku biasenye akan wat hal sendiri sendiri tanpe diganggu.. senang aku nak lupe kan masalah aku tue.. kalu da kuar macam macam bahase aku kang, kang aku takot kang ada yang benci kat aku kang.. better aku wat hal sendiri kan.. hehehe..

KAWAN GURL

kawan sekepale aku ada je yang gurl tapi kureng la rapat la.. sebab jage batasan masing masing la kang.. tapi bagi kawan gurl nie.. ada sorang tue, perangai dia same macam isteri aku.. ada mase aku suke sakat dia ada mase aku gurau gurau dengan dia.. tapi kate kan la aku windu sangat ngan isteri aku, kadang aku terpanggil dia sayang sayang.. yela.. nak balik pon tengok mase gak la kan.. tapi tengok dia pon, kadang terubat gak la bile teringat kat isteri sendiri.. masing masing perangai same.. bile tengok dia berlari kadang, wat aku riso je.. riso jatuh kebuk kebik sane sini kan.. tapi isteri aku lagi sweet kot.. kadang dia(isteri aku) kol aku even aku kat poli and dia kat umah.. wiso aku tak bangun subuh la.. hehehe.. sweet kan.. kadang aku nasihatkan isteri aku bile dia lupe ngaji after solat subuh.. kadang dia ingat kan aku bile aku terlupe.. hehehe.. 

ahhhh.. bile bercerite pasal isteri aku, wat kan aku makin windu lak kat isteri aku.. tak sabar nak jumpe dia sok.. dia tak tau lagi sok aku balek.. dapat la wat suprise kat dia sok.. kih kih kih.. lepak geram maaa kat dia.. boleh cubit pp dia nanti.. kih kih kih.. okey la.. aku nak kol isteri aku jap.. hehehe...

Comments

P#eoniX said…
hehehehe...untunglahhhh!!!!kol lah bini tuh...akuh x der bini lagik...hakhakhak...kol kuceng boleh???huhuhuhuhh!!!tapi,bile dah berumah tangga banyak batas yang kene bwat....silap-silsp tido luar...hakhakhak!!!(sorry!!!pengomen orang blom kawen)
Lelaki Gentle said…
Hahaha..bro, kompem kompem la aku jage batasan aku ngan gurl.. Nak kne cakar ngan bini sndri ker?hehe..aku sayang gile gile kot ngan bini aku tue..tak kan la aku nak wat dia kecewe ngan aku kot..hehehe

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

First Day At New Place ^u^