Kenapa Internet Penting Pada Korang?

Assalamualaikum...
Entry aku kali nie aku nak tanya korang la apa pentingnye internet pada korang setiap hari. Kalau tak ada internet pada korang, korang tak boleh nak duduk dengan selesa ke? Kalau ye, kenape internet tu penting sangat pada kehidupan korang sekarang? Haaaa.. Fikir kenape penting gile internet tu pada korang. Sila fikir dalam dalam ye. Kemudian korang buat entry macam aku, lepas tu komen kat bawah tu, bagi url entry kat bawah sana. Okey?
Okey la. Disebabkan aku yang membuat entry ni, meh aku kongsikan kenapa internet ni sangat sangat penting pada aku. Bagi aku la internet ni sekarang dah menjadi sesuat bende yang sangat penting pada aku walaupon aku tak sapa sapa nak mengajak bermesej. Parent aku? Aku selalu call je. Lepas segala cerita kat call je. Hehehehe.. 
Okey laa, back to our main topic. Kenapa Internet sangat penting pada aku? First, news. Well, aku boleh dikatakan hari hari menbaca news kat handphone. Bukan tak nak beli, tapi disebabkan aku ni hidup bujang, so aku sangat sangat perlukan internet untuk baca online. Tak dapat wifi pon, dapat internet basic pon jadi la.. sebab tu aku guna Maxis Free Basic Internet. Walaupon basic, layan news pon slow, tapi pandai pandai la belajar guna trick speed internet. Bagi laju sama itu internet. Hahahaha.. 
Second, aku ni suka gune applikasi Spotify. Why? Aku suka layan zikir. Bile bukak je applikasi Spotify, aku terus play zikir. Biasa nye kalau aku ter uninstall Spotify ni, aku akan download balik kemudian aku akan install semula dan aku search Koleksi Zikir Zikir Munajat. Kemudian aku akan pilih koleksi Hafiz Hamidun. Kemudian aku play la. Buat keje ke, bosan bosan ke, tengah drive ke, aku mesti akan bukak applikasi ni la. Tak penah sedikit pon aku rasa bosan. Malah kadang kadang aku follow bacaan zikir tu. Dapat gak pahala. Hehehe.. Try la. Lagi satu la, Spotify nie ada macam macam jenis lagu ada dalam tu. Just search je. Nak layan lagu lagu disco pon boleh. Ada je. Lagu raya? Pon ada. Haaa.. Tak caya? Try ler guna applikasi, baru korang tau nanti best ke tak guna applikasi ni. Hehehe.

3rd, Email. Nak cerita jugak ke kenape email sangat penting pada aku? Email ni sangat penting sangat sangat pada aku. Sebab kadang adik beradik aku kadang ada bagi keje sikit kat sane. Mintak aku tolong buat something ke. Kadang tu, mane tau ada tawaran keje mane mane yang best ke. Tak pon, dapat email dari blog ke sebab aku subscribe setiap komen yang orang post tak pon aku komen kat blog orang. Penting jugak. Hehehe..
4th Whatsapp. Dalam whatsapp aku ada mesej aku dengan member, my family dan jobs dari tempat keje aku. itu je. Makwe? Tunggu la.. Sekarang ni bujang lagi. Jodoh tak ada lagi. Lagipon dok bujang ni pon bagus jugak. Tak pening sangat kepale nak fikir pasal orang. Hehehe..
Selain daripada tu, tak ada rasanye. Hehehe.. Korang pulak macam mane? Apa yang penting sangat internet kat korang? COC? hehehe..  

Comments

SEEPOT SEEDOT said…
Anda telah menggunakan 100% kuota internet Chat Sosial PERCUMA. Utk melayari Internet, dail *100#>Pas Internet utk membeli pas baru.Kuota percuma akan diperbaharui pada 00:00:00 01-09-2015

kenapa jadi macam ni?
Mr. Saboler said…
Sepatotnye takkan jadi camni. Ape kate service centre. Tanye diorang punca jadi cam tu.
Mr. Saboler said…
This comment has been removed by the author.

Popular posts from this blog

Plan Maxis Free Basic Internet

Maxis Free Basic Internet V2

First Day At New Place ^u^